Analize obligatorii
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
delsim spune:
Cu permisiunea Danutzei , ca ma bag pe subiectul ei ,intreb:voi pe unde vi le-ati facut ca nu stiu la ce laborator sa ma duc?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
andriushca spune:
asa e alina, a venit si scrisorica, o sa o recitesc cu atentie, dar nu prea cred sa scrie ceva de eventuale penalizari.
delsim, eu am fost deocamdata la dr. de familie cu talonul respectiv, se pune un set de intrebari, fctie de care iti spune riscurile crescute/scazute pt. anumite boli si apoi abia iti recomanda analizele. asa ca vineri ma duc si imi recolteaza sange in cadrul policlinicii unde are dr. de familie cabinetul, ca de obicei. poate alti dr. dau trimitere la anumite laboratoare, nu stiu.
tu nu ai mai facut analize prin dr. de familie? (adica fara plata). daca ai mai facut, asa se procedeaza si acum.
ZOZOLINA
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
COUNTING THE DAYS
xelanoimis spune:
Din cate am inteles eu, deocamdata nu exista specificate nici un fel de penalizari daca nu faci analizele respective. Dar cine stie ce le mai trece prin cap si se hotarasc retroactiv... chiar peste cativa ani buni ca nu ai dreptul la ceva ca nu le-ai facut. Sincer, in sistemul nostru ma astept la orice...
Si eu sunt in august si n-am primit nici un plic...
bebec07 spune:
Si io am primit scrisorici d'amor...Una fii-mea, care are 2 ani, si una eu...pe fii-mea n-o duc la intepat, nici daca ma bate dl.ministru :))
Medicul pediatru nu mi-a recomandat analize de sange la copil...a zis ca n-are nevoie acu...si eu sa-l intep ca vrea Nicolaescu???Doar daca ma lovesc la cap:))Cat despre mine...ma mai gandesc, sunt nascuta in octombrie si am primit taloanele in august...eu nu iau nici medicamentele care sunt compensate de sila cozilor...sa ma duc sa-mi fac analize???
vicar spune:
Medicul meu de familie este ruda oarecum cu mine.Sora mea avind treaba cu ea a vizitat-o la cabinet si chiar ia atras atentia sa adune toate plicurile(ea,copii si mama mea,la mine nu e cazul deocamdata ca sint nascuta in ianuarie)si sa i le duca ca se pun astia pe amenzi.
Habar n-am ce face ea cu ele mai departe,asa ca parerea mea este sa intrebati fiecare de 2 ori sa va asigurati ca nu este nici o problema.
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Aia care fac analizele (si ies bune) or sa intre in baza de date a donatorilor pt miliardarii americani.
Papadia spune:
Fetelor va intreb si eu ce se intimpla daca nu i-am facut analizele la ala mic?Are 4 ani e nascut in iulie da eu nu stiu sa fii primit plicul acela buclucas.Baiatul mai mare zice ca l-am primit da eu nu tin minte sa-l fii vazut,poate l-am aruncat si nu mai stiu da chiar nu-mi aduc aminte sa-l fii vazut..Asistenta mi-a zis ca nici adeverinta ptr camin nu trebuia sa-mi dea ca nu am fost sa-i fac analizele.Deci pina la urma e problema daca nu le faci sau nu?
andriushca spune:
nu se intampla nimic, analizele nu sunt obligatorii, in scrisoarea sosita de la Min. San. nu scrie nimic despre eventuale sanctiuni pt neefectuarea lor. textul se incheie cu "...va rugam sa nu ratati sansa care va poate prelungi viata. demersul este in interesul dvs., ...bla, bla, bla..."
Papadia, asistenta se referea probabil la prezentarea analizelor (oricaror analize, nu neaparat astea cu programul) pt. inscrierea copilului la camin, asa cum prezentam si noi analizele medicale la angajare, spre ex.
ZOZOLINA
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
COUNTING THE DAYS
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danyalo/danyalo.jpg)
danyalo spune:
Este citat din mailul primit de la duduia respectiva!
Cam compliate trebile astea! Oare merita deranjul!
2007.08.29 - ANUNT IMPORTANT - In atentia cetatenilor Municipiului
Bucuresti
Referitor la Programul National de Evaluare a Starii de Sanatate a
Populatiei in
asistenta medicala primara derulat in conformitate cu Ordinul comun
MSP/CNAS
nr. 994 /354/ 2007
In cazul in care nu ai primit taloanele, te poti adresa in scris
Serviciului Relatii
Publice Comunicare, str. Ilfov nr. 4, sector 5, Bucuresti, cu mentiunea
obligatorie
Compartimentul Inregistrare si Evidenta Taloane, dupa trecerea a minim
45 de zile
de la ultima zi din luna de nastere.
Cristina CALINOIU
PURTATOR DE CUVANT
KoraPop spune:
Buna fetelor!
Stie cineva ,in cazul in care desi am domiciliul in Bucuresti,dar medicul meu de familie este din alta localitate la care laborator ma primeste cu talonul?Am inteles ca numai unele laboratoare accepta ca medicul de familie sa fie din alt oras,dar care sunt laboratoarele acelea?Stie cineva?Multumesc.
Kora
CARPE DIEM!