Copiluti de mai-iunie 2005 (47)
Raspunsuri - Pagina 2
patriciaRO spune:
Salutici la fete
Eu sunt tare necajita. Pifosul a cazut ieri cu fruntea de ciment si in cadere si-a fracturat mana. A vrut sa coboare o treapata undeva la un subsol in spatele blocului ca vazuse niste copii si s-a speriat de ta-su cand a vut sa-l ia si a picat. A plans de mama focului si dupa ce a ajuns in casa a adormit. Dupa trezire, isi tinea manuta intr-o parte si am zis ca nu e lucru curat si am fost la urgente unde ne-a facut radiografii sa vada ce se intampla si avea fractura..
Off, puiul mamii ca si-acuma cand stau sa ma gandesc cat a mai plans cat il durea mi se face parul maciuca... Si acuma avem ghips pe o manuta si ochiul umflat si negru...
El care nu avea treaba cu cazaturile, adica urca treptele singur ca nu ne dadea voie sa-l ajutam si le cobora la fel, insa na, se mai intampla...
un Pifos lovit aveti aici:
Pifosul
Beatrice, mami de
Alex pifos
gusta spune:
Neatza.
De vacanta nu prea am ce sa va zic,dusul rece de care aveam nevoie sa cobor cu picioarele pe pamant.
Incerc sa citesc dar se pare ca Mara nu e de aceeasi parere ca mine ca de alintatul din romania i s-a urcat la cap cam mult.
Vad ca faceti renovari de asta trebuie sa ma apuc si eu de saptamana viitoare.
Sanatate la pui bolnavi si loviti.
Bafta la mamicile cu copii la scoala si celor care incep gradinita.
Incerc sa mai recuperez din oboseala adunata si sa revin din nou la programul meu .
Sa va anunt ca sunt vopsita :).Culoarea va las sa o spuneti voi
.
Marilena si Mara Augusta
babygirl spune:
Beatrice, insanatosire grabnica pt Alex. Bine ca n-a fost mai grav, daca s-a lovit la cap. Astia mici sunt atat de expusi la pericole. Cand vad trepte si pe mine ma apuca groaza, mai ales ca fii-mea inca n-a depasit faza in care ii place sa urce si sa coboare orice scara vede. Si mai grav este ca nu ma mai lasa sa o tin de mana, asa ca stau cocosata deasupra ei sau o tin de gluga, de bluza, de ce pot, dar fara sa simta ea, ca se burzuleste toata si tipa:"singura!"
www.youtube.com/watch?v=n4lz_oifhUk" target="_blank">Ceva dragut pt copii.Ema e fan "Veronica". Canta toata ziua cantecelele.
ChrisDun spune:
Oana, e normal, stai linistita. Maya Florentinei G spune R foarte clar si frumos
. Fiecare copil cu dictia lui… sor-mea a fost sasaita pana la 4-5 ani, iar eu am graseiat pana la 6 ani, dupa care subit am inceput sa spun R normal
. In inconstienta mea trag nadejde ca fiica-mea o sa graseieze, mai stii ? ![]()
Sufletzica, eu am avut stresul cu culorile mai pe la inceputul verii… dar mi-a trecut. Tot nu spune culorile cum trebuie, uneori ma intreb daca distinge rosul de verde… In rest, toate bune ![]()
Bea, sa-i treaca repede Pifosului toate cele, sa se vindece bine manuta. 
Gusta, bine ai revenit !
Pesemne ca n-am citit ce ati scris despre pasta de dinti… Puteti sa imi spuneti si mie ce perii de dinti folositi pentru pitici, si ce pasta ?. Multam’ fain !
Olgutza M, n-am mai apucat sa povestesc despre caietele de activitati: am fost la Diverta, m-am zgait pe la toate caietele si caietzelele (grupate de-a dreptul haotic !) si cand pierdusem orice speranta, mi-am mai aruncat okii pe o carte la care salivam (Brian May - ex-ghitaristul de la Queen - despre Big Bang)… langa ea era un caiet de activitati cu abtibilduri
L-am luat instant, pentru ca mi-a placut ce avea inauntru. E de la Editura Rao … www.rao.ro/colectie.asp?id=50" target="_blank"> Jocuri cu lipici : eu am gasit doar al treilea caiet… Pe restul am de gand sa mi le comand online, sau sa le caut prin alte librarii. Dragut si educativ. Acum mi-a picat fisa: cartile sunt grupate pe case de editura (?) …
Dintre perlele Carinei: i-am povestit ca atata timp cat are muci si e bolnava nu merge la tobogan, ca sa nu ii imbolnaveasca pe ceilalti copii. Sambata trecem pe langa un loc de joaca si Carina zice Mami, cand n-o sa am boala la mine mergem la topo … adica la tobogan… LOL
Aurasa spune:
Si Catalin e fan. De 2saptamani asta vedemj in alternanta cu Little Einstens.
Aurasa - mami de Catalin si Alexandru
babygirl spune:
Ema nu pronunta R decat la cuv. poRumb. Nu stie decat de roz si verde, celelalte culori nu le nimereste. Le pronunta, dar nu le nimereste. Face propozitii, dar sta prost la acorduri si nu prea pune prepozitiile.O fraza ca a lui Emi "Mami, cand n-o sa am boala la mine mergem la topo" n-a spus niciodata. Doar propozitii.In schimb stie cateva cantecele cap-coada (veronica, bate vantul frunzele, iepuras dragalas, abc, ghita, + ingerasul)
onixone spune:
nelia : draga nelia, nu imi vine sa cred ca intrii in luna a 8.uite asa cand ma uit la altii cum acum zice ca e gravida, acum naste....imi vine sa fac si eu altul rapid, rapid.CA daca cu voi trece vremea asa repede o fi mai usor decat a fost prima data.nu sunt buna la dat sfaturi(aici e buna vara-mea carelucreaza ca asistent psiholog, asistent, asistent...dar lumea e deprimata stie sa scoata la lumina si partea buna a lucrurilor...cea ce eu nu pot sa fac).Dar atat pot sa iti spun, ca te descurci admirativ cu cei 2 copii....si sunt sigura ca nu al treilea nu o sa fie probleme.esti o buna organizatoare, si sunt sigura ca vei gasii timp sa le faci pe toate, si sa le faci cum trebuie.
Printre altele, cum am mai mentionat, fac un curs de conatabilitate ca sa ma pot certifica international.Si de cate ori realizez ca nu am timp de invatzat, ma gandesc la tine cum le faci...si uite asa imi apare si mie timpul in care pot sa inveti si sa faci si altceva inafara de cresterea copilului.Capul sus esti o eroina!
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
onixone spune:
beatricemicutul alex mi se rupe inima sa il vad asa.eu ma panic numai cand il vad pe alex ca are probleme cu mana(de ex daca il tragi mai tare nu mai foloseste mana pt cateva ore, si plange ca il doare...dupa care si-o misca).Am ajuns si la urgente cu problema asta si nu stiau ce are, mana nu era rupta dar cand dr il apasau, copilul plangea..asa ca i-au facut xray...si nu avea nimic.Si asta se intampla de cateva ori la 6 luni.Analizele i le-am facut in rom si i-am explicat dr si a spus ca nu e nimic grav...analizele la Ca sunt bune...dar mie tot nu mi se pare normal.
Oricum...vad ca m-am lungit cu povestea mea.Multa sanatate, bine ca nu s-a lovit la cap rau.CAt timp trebuie sa stea cu ghibs?
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
Tdi spune:
Ciao fetele! sunt un car de nervi![]()
, probabil va imaginati si de ce...ufff...ma duc sa citesc din urma si revin, poate ma mai calmez intre timp.
Album Alyssa
onixone spune:
in legatura cu caietele de activitati si alte jocuri educative.am vrut ieri sa ii iau de la targ de vechituri puzzle pt 2+ani.dar mie mi se par complicate pt ei...nu atat din punct educational cat pt simplu fapt ca nu are rabdare(cel putin alex).Ma uitam la caiteul cu lipici.Pai care dintre copii stau sa lipeasca tot felul de chestii?Va rog sa ma lamurit si pe mine care e treaba cu caietele astea...si de ce copilul meu nu ar rabdare.L-am dus la o biserica unde era un fel de activity play group...cu bucati de hartie,pahare de plastic farfurii de carton si lucruri marunte de lipit, lucitoare(astea erau pe masutza).Copilul meu s-a asezat pe un scaun, eu alaturi.Nici macar nu a avut rabdaresa-i explic.S-a ridicat si s-a dus la un carucior care era in sala sa il impinga.Deci...are rost sa incep sa ii cumpar caiete de activitati.E copilul meu in urma?
Oana lu'Alex