Greturi - AJUTOR !
Sunt in 7 saptamani si deja greturile sunt o permanenta. Stiti ceva remedii naturiste, dar verificate? Astept orice sugestie. Multumesc !
Raspunsuri
lexi spune:
Despre remedii naturiste/naturale, nu stiu decat ca ceaiul de menta ar elimina o parte din neplacerile greturilor din perioada sarcinii.
Sfaturi poti primi cu miile, pentru ca la fiecare viitoare mamica lucrurile stau altfel, greturile trec cu altceva, ca sa nu mai zic de gusturi si pofte. Iti spun insa ce a mers la mine, in primele 3 luni de sarcina si de greturi:
- mananca putin si des; daca ai pe cineva sa-ti pregateasca masa, cu atat mai bine, mai ales daca te deranjeaza mirosurile de mancare.
- mananca mai degraba ceva rece, pentru ca mancarea calda accentueaza senzatia de greata.
- nu te grabi cu masa si nu te intinde in pat imediat dupa ce ai mancat.
- mananca dimineata, inainte sa cobori din pat, cativa biscuitei sarati si uscati (crackers).
- bea multe lichide, mai ales inainte si dupa masa, dar nu in timpul mesei.
- odihneste-te cat poti de mult, se pare ca oboseala accentueaza senzatiile neplacute de greata.
Si, mai ales, nu uita ca trec si astea, de regula sunt grele primele 3 luni. Dupa asta, ori cedeaza ele, ori te obisnuiesti tu.
Corina spune:
Draga mea,eu nu am gasit nici un remediu pentru greturi si in primele luni de sarcina.Am observat ca rosiile si portocalele accentuau starea de greata,iar bauturile acidulate ma ajutau sa nu mai.
Multa rabdare,eu am fost asa pina pe la trei luni,apoi totul a fost ok.
Mult curaj,te pup,Corina
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
michaela raducu spune:
apa minerala este foarte buna pentru greturi mai ales daca este rece. iti recoman izvorul minunilor. la mine a mers. cam 4l pe zi.
caty spune:
cu regret iti spun ca la mine nu a mers nici unul din sfaturile fetelor desi le-am incercat pe toate.
Beam f.mult ceai de lamaie dar nici asta nu prea mai avea efect in rest nu am amncat aproape nimic si pana la 16 saptamani am avut greturi groaznice.
Apoi mi-a fost mai bine.
Deci remedii....
caty
Lala26 spune:
Draga Floridan, intreaba-ti si medicul de familie, sa-ti sugereze el ceva care ti se potriveste si este permis in sarcina (in functie si de varsta lui bb). Eu am apelat la lamaie (cu sau fara zahar, cum iti place). Incearca si cu o gustare solida (banane, biscuiti) - la mine a mers.
PS: Am mai auzit ca ceaiul de frunze de zmeura (acesta este si un tonic pentru uter incepand din luna a 4-a)ajuta, dar eu personal nu l-am utilizat inca.
Sanatate si sarcina usoara in continuare!
Marianar spune:
La mine a mers cu mere, portocale si apa minerala Carpatina.
Pupici si cat mai putine greturi!
floridan spune:
Iti multumesc foarte mult pentu raspuns si pentru incurajarea de la sfarsitul mesajului. Sper sa se implineasca prima parte a urarii.
quote:
Originally posted by lexi
Despre remedii naturiste/naturale, nu stiu decat ca ceaiul de menta ar elimina o parte din neplacerile greturilor din perioada sarcinii.
Sfaturi poti primi cu miile, pentru ca la fiecare viitoare mamica lucrurile stau altfel, greturile trec cu altceva, ca sa nu mai zic de gusturi si pofte. Iti spun insa ce a mers la mine, in primele 3 luni de sarcina si de greturi:
- mananca putin si des; daca ai pe cineva sa-ti pregateasca masa, cu atat mai bine, mai ales daca te deranjeaza mirosurile de mancare.
- mananca mai degraba ceva rece, pentru ca mancarea calda accentueaza senzatia de greata.
- nu te grabi cu masa si nu te intinde in pat imediat dupa ce ai mancat.
- mananca dimineata, inainte sa cobori din pat, cativa biscuitei sarati si uscati (crackers).
- bea multe lichide, mai ales inainte si dupa masa, dar nu in timpul mesei.
- odihneste-te cat poti de mult, se pare ca oboseala accentueaza senzatiile neplacute de greata.
Si, mai ales, nu uita ca trec si astea, de regula sunt grele primele 3 luni. Dupa asta, ori cedeaza ele, ori te obisnuiesti tu.
danis spune:
eu am avut greturi de cand am intrat in luna a doua pana in ultima zi de sarcina; perioada cea mai crunta a fost in lunile 2-4, cand mi se facea greata de la orice miros, nu puteam sa mananc aproape nimic, iar dimineata nu apucam sa deschid ochii ca trebuia sa ma dau jos repede din pat sa alerg la baie ... de trecut ...? trece cu multa rabdare; mie mi-au priit portocalele, cred ca mancam intr-o zi 2 kg; am mancat cate nu am mancat in viata mea si nici nu cred ca voi mai manca atatea vreodata (poate doar la un alt bb); mie apa minerala nu mi-a fost de mare ajutor ca imi dadea arsuri; vezi si tu ce iti prieste, mananca putin si des; eu daca mancam a doua felie de paine (mi-era foame, chiar daca nu puteam sa mananc !), vomitam tot ...
sanatate multa si rabdare, ca trece si vei uita cand vei vedea bb-ul!
Saso spune:
si eu am fost la fel.. n-am putu sa maninc numai chestii care nu miroseau..n-am putut sa cumpar mincare.. mergeam in magazin si mi se facea rau...mi se intorcea stomacul pe dos..
dar.. am baut mult.. si m-am plimbat mult in aer liber...parca renasteam..de la aerul curat.. si parca ma hraneam cu el.. tot atunci am ajuns sa nu mai sufar nici un miros de parfum..sampon..etc.. am cautat...tot ce era mai tern... dar acum a trecut! tin minte ca asa de tare miroseam totul.. incit sotul meu a facut o gluma pe seama mea( mai ales gazele de esapament!!!!)cind eram in vama.. cum acolo erau..multe masini.. eu simteam ca mor.. tot intr-una inchideam deschideam geamul.. faceam curent.. injuram camioanele, vintul...si el nu simtea nimic..sau cel putin nu-l deranja asa ce pe mine! la care ajungem la ghiseul vamesului si-i zice sotul meu acestuia.. :daca cumva..va sint bolnavi cateii care cauta droguri sau alte chestii dupa miros..sa stiti ca nevasta mea e... acum in educare olfactiva.. si miroase tot! A fost cam aspru dar de aia ca nic macar aftershave-ul lui pe care eu l-am ales nu-l mai suportam!
trec toate.. inceraca sa traiesti rational..fa numai ce-ti cade bine.. si maninca la fel...va fi bine!
sanatate, succes... si sa ai parte de un bb asa cum iti doresti!
Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/