iaurt
Vreau ssi eu sa stiu daca le pot da iaurt bebiilor mei.Ei au doar 4 luni,dar deja mananca cereale in lapte dimineata si seara,piere de morcov si cartof din borcanase si mar.
Da as putea sa le dau iaurt ,de care ar fi bun.Voi ce le dati?
Multumesc!
Raspunsuri
florina spune:
Eu ii dau Danonino si iaurt natural. Insa diversificarea am inceput-o dupa 6 luni, iar iaurtul l-am introdus pe la 10-11 luni.
Asa ca nu stiu ce sa-ti spun in privintza varstei.
Daca deja mananca piure de zarzavat, probabil ai putea sa pui o linguritza de iaurt in el, sa vezi daca le place combinatzia.
Insa, pe de alta parte, pe caldura asta eu n-as incerca nimic nou care ar putea sa-l deranjeze la burtica.
Sper sa-ti raspunda si o mamica care a incercat deja iaurtul la 4 luni.
Multa sanatate tie si copilasilor!
Florina & bb Tudor ( 1 an si 2 luni)
Alina spune:
Andreia,
in Germania,pe iaurturile Danone pt copii(aici se cheama "Fruchtzwerge"dar este echivalentul lui "Danonino") scrie"dupa 6 luni"asa ca eu cred ca e bine sa mai astepti.
Eu i-am dat iaurt abia dupa 7 luni dar diversificarea am inceput-o cu o saptamina inainte de 5 luni.
Alina
ciufulici spune:
Draga andreia, a mai fost dezbatut subiectul cu iaurtul aici pe forum. Poti sa mai cauti in arhiva.
Bebelusii tai au in alimentatie deja si laptele de vaca?
Daca da, e bine sa intrebi doctorul, prin carti scrie ca mai intai se introduce laptele de vaca pe la 4 luni si jumatate si mai tarziu iaurtul. Bebica mea a inceput cu iaurt de pe la 7 luni, iar iaurtul a fost preparat in casa. Poti mai intai sa le introduci branza de vaci, e usor digerabila si in general copiii o primesc cu placre.
Crestere usoara de la 2x Ciufulici
Banti spune:
Draga Andreia, cred ca poti sa mai astepti vreo luna sau doua cu iaurtul (eu folosesc Danone si simplu, cu fructe si Danonino) pentru ca bebeii tai deja maninca fructe si ceva legume si cereale la 4 luni. Diversificarea trebuie facuta mai incet, nu prea multe odata.
Sa creasca mari si sanatosi!
Ioana
nela spune:
Nandy al meu face 7 luni pe 15 iulie si am incercat acum citeva zile un iaurt de fructe Danone mic si ieri i-am dat Danonino. Diversificarea am inceput-o la 5 luni jumate.
Yumy Yumy... ce mult i-a placut. Mai amestec si cu brinzica si cu biscuiti rasi.
Pediatra mi-a spus ca dupa 6 luni pot introduce linistita iaurtul dar in schimb mi-a interzis cu desavirsire laptele de vaca pina la virsta de 1 an.
S-auzim de bine!
Nela
Nicoleta spune:
Salut.
Bb Stefan are 5 luni si mie mi-a zis doctorita ca ii pot da branza calcica, iaurtul - dupa 6-7 luni si doar iaurt simplu, fara fructe. Ii poti pune tu bucatele de caise sau piersica si stii ca contin conservanti si coloranti.
Si asa voi face. Eu cred ca deja dieta este destul de diversificata pentru 4 luni. Insa mai bine intreaba un medic pediatru.
Nicoleta.
palmyrah2002 spune:
Poti incerca cu supica de zarzavat si spre cinci luni sa fierbi si carnitza in supica!!!
Cu iaurtul eu zic sa mai astepti macar pina pe la 6 luni!!Sfatul unui pediatru te-ar ajuta mai bine!!!la toate cele patru minuni ale tale!!!Cristina si Mihnea
alexuta spune:
Eu i-am dat iaurt Cremoso aproape de 5 luni.
L-a primit cu placere si nu i-a facut rau.
Dar am si eu un of: De ce le dai piure la borcanel,eu cred ca este mult mai bun cel facut in casa.
Parerea mea.