Galuste cu prune - prunele sunt prea tari! Ce fac?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ce chestie nu am stiut ca se pot face si cu prune uscate...am sa incerc si eu
multam de idee

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Vreau sa va multumesc tuturor pt. idei si, totodata sa ma scuz ca nu am mai scris. Acum mi-am "aranjat" (sper) computerul si mancat deja galustele.

Monica asa-i, si gustul lasa de dorit.

Ramona data viitoare as incerca sa le pun la cuptor. Sa le tin pana se inmoaie un pic?

P.S. Gradina, gradina... revin pe sb. cu "gradinite" ca si eu mai vreu sa intreb cate ceva.

Akella mi-ai facut pofta de magiun. N-am mai mancat din copilarie si nici n-am vazut pe aici. Bunicii faceau la tara in tuci, in curte.

Roxana pana la urma asa am facut, ba le-am si cojit si cam tot aia a fost. Nu ma plang de gust doar parca e prea mare diferenta intre "outside" si "inside". Si nici gand sa se desfaca de sambure...

Pisi am sa incerc si asa. La ceas nu m-am uitat. Le-am tinut pana s-au ridicat si inca 1-2 minute dupa. Cand fierb le tii la foc moderat, nu? Adica "bolboroci" potoliti, nu?

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ML sigur ai masina de paine,incearca sa faci gemul in ea(daca are program de dulceturi) am mai zis eu si la sub cu gemuri...prietena mea face in ea si iese delicios... e adevarat cantitate mica

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

ML, eu intotdeuna fac din juma de pruna, ca daca le las intregi mi se par ca ies cam mari.Ultima data am luat alt soi de pruna,nu cum sunt cele din Ro,le luasem defapt pt consum,dar dupa vreo 3-4 zile incepusera sa se inmoaie asa ca au devenit gomboti.O idee ca sa se inoaie ar fi sa le lasi vreo juma de ora in zahar,atunci ele devin mai zemoase

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Tocmai vroiam sa intru la bucatarie la voi si sa deschid un topic unde as fi cerut o reteta de gasluste cu prune.Si surpriza e un topic deschis, insa va rog mult dati-mi si mie o reteta completa de galuste cu prune.Adica de la inceputul inceputului pina la sfarsit, exact cum se fac , pentru ca nu am facut niciodata.Daca are cineva rabdare , daca nu, e ok.
Multumesc anticipat,
Crisa

Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/5yfXm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

cris, uite aici mai multe retete_

galusti cu prune
www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=8491" target="_blank">alte galusti

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Multumesc tumpi
Crisa

Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/5yfXm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

fetelor ,eu mai fac gomboti cu brinza dulce in loc de cartof,adica amestec ou ,brinza dulce ,gris un vf de cutit de bicarbinat.
le umplu ,cu prune,caise,piersici,mere uscate.le fierb si le dau prin
pesmetul ,il fac din gris amestecat cu zahar negru ,il prajesc intr-o lingura de ulei ,zaharul se caramelizeaza si iese f gustos..trebuie amestecat tot timpul ca sa nu se lipeasca.

pofta mare!

monica mami de print

http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

N-am mai dat pe aici tot din cauza computerului. Mi-au inghesuit copiii niste prune in el. Hi, hi, ventilatorul fu pricina si azi s-a "vindecat".

Monica nu mai am de mult masina de paine.

Tumpi multumesc si eu pt. retete. Am sa mai incerc candva si alta, desi nu aluatul e vinovatul. Si cum le lasi tu in zahar?
Hai ca pana la urma imi pun niste pruni ca la tata si mai fac cand or binevoi sa dea rod.

Principe par gustoase galustile tale, dar nu ma incumet fara o reteta exacta.

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by CrisaS

Tocmai vroiam sa intru la bucatarie la voi si sa deschid un topic unde as fi cerut o reteta de gasluste cu prune.Si surpriza e un topic deschis, insa va rog mult dati-mi si mie o reteta completa de galuste cu prune.Adica de la inceputul inceputului pina la sfarsit, exact cum se fac , pentru ca nu am facut niciodata.Daca are cineva rabdare , daca nu, e ok.
Multumesc anticipat,
Crisa

Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/5yfXm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080



Iti spun cum le fac eu. Se fierb 3-4 cartofi, in coaja. Cand se racesc se curata si se zdrobesc. Se amesteca cu un ou, 2 linguri ulei, sare (eu nu pun sare niciodata la dulce, nu-mi place, ce sa-i faci fiecare cu pasaricile lui) si faina cat cuprinde. Se face un aluat moale, se intinde daca vrei, daca nu tai bucatele pe care le intinzi, se pune o pruna (fara sambure), se unesc colturile aluatului si se da forma unei bilute. Intotdeauna pe farfuria pe care le pui inainte de a le fierbe sa presari faina, altfel se lipesc de farfurie. A, era sa uit. In prunele desfacute se poate pune zahar amestecat cu scortisoara. Eu nu pun pentru ca lui Alex nu-i place gustul de scortisoara.
Se fierb in apa cu putina sare (optional, caci eu cum spuneam, nu pun sare), si putin ulei, ca sa nu se lipeasca.
Cand se ridica la suprafata, sunt gata fierte, se scot intr-o strecuratoare sa se scurga apa, apoi se pun intr-o tigaie in care s-a calit in prealabil pesmet in unt sau ulei, se presara zahar si arata asa.
http://good-times.webshots.com/photo/2289115130102224540CPKPfG

Criss si Alex

Mergi la inceput