Fetita mea ma bate!!!

Fetita mea ma bate!!! | Autor: alina-maria

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de 1 an si 2 luni ,cand este nervoasa,ma bate.Da cu manutele cat de tare poate sau,mai rau,daca e in bratele mele si nu reusesc sa ma feresc la timp,imi trage cate-un cap in gura,de-mi da sangele.De vreo saptamana stau si ma uit la ea si parca vad un alt copil.Cu copiii,afara,nu vrea sa se joace,din senin le trage si lor palme,tipa la ei,parca s-ar simti amenintata cand se apropie vreunul de ea.Stiu ca este o etapa normala in dezvoltarea ei,dar ma intreb oare cat o s-o tina,sa stiu cata rabdare sa-mi cumpar.Pana acum nu i-am dat mare importanta,m-am gandit ca-i obosita,ca-i ies alti dinti...Voi ati patit asa ceva?Cum ati reactionat?Dati-mi un sfat,va rog!

Alina & Deliuta
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6954
Paginuta personala:http://www.desprecopii.com/chatnew/desprecopiichat/paginapersonala.asp

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Foaaarte multa rabdare si calm.Eu am avut buza de jos umflata de la o lovitura cu capul.Catalina,1,3 luni,pare sa inteleaga acum ca nu e frumos si nu e voie,dar mai face din cand in cand.Oricum s-a mai calmat!
acum distractia ei este sa se urce pe fotolii sau pe canapea ,in picioare si sa sara(topaie),si mi-e frica sa nu-si rupa gatul,si o pazesc cat pot,dar tot o mai gasesc cocotata in varful patului

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Sa n-o lasi sa te bata!
Am trecut si noi prin asa ceva. Dar atunci cand ma lovea plecam de langa ea si ii spuneam ca s-a purtat urat si din aceasta cauza o perioada nu ne mai jucam impreuna si ca mami nu se poarta asa cu ea si nimeni la noi in casa nu face asa. De obicei venea ea inapoi si ma mangaia. Atunci o intrebam daca vrea sa ne impacam si ne cuprindeam. Am mai avut o tactica care nu mi se pare foarte corecta si am renuntat foarte repede la ea. Atunci cand ma lovea, ii intorceam si eu palma (foarte usor, fara sa o doara, era ideea sa observe gestul). daca dadeam inapoi se supara si atunci ii explicam ca asa cum nu-i place ei nu-mi place nici mie.
Eu zic sa analizezi tot ce s-a intamplat ultima saptamana, sa-ti dai seama ce a determinat reactiile ei? Ai inceput serviciul? v-ati mutat? etc etc...
Vorbeste cu Deliuta, ea intelege prea bine ce se intampla. Si nu o lasa sa te bata. pupici!

-
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

la noi nu s-a schimbat absolut nimic si tot asa facea, si inca mai face. Cam tot dupa 1 an a inceput. Noi i-am dat palmuta inapoi si ii spuneam ca asa ne doare si pe noi, si acuma s-a mai rarit "bataita". Tb sa-i explici, pe cat intelege un copil de 14 luni, ca nu e frumos si ca doare asa cum o doare si pe ea, si ii dai usor peste manuta inapoi. Nu e ceva neobisnuit, nu stiu ce-i pe la varsta asta ca am observat mai multi copii manifestandu-se asa. Unii musca si parintii fac la fel, ii musca la loc. Poate pare o metoda cam "barbara" dar cum ii explici tu unui bebe asa mic ca doare?? El abia descopera senzatiile, nu stie ca "doare" e pt senzatia aia aiurea pe care o simti cand iti da mami o palmuta. Asa cred eu... si alta solutie nu am gasit... pana acum.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina-maria spune:

Multumesc pt sfaturi!Cred ca o sa incerc sa-i explic ca doare,desi in momentele alea,nu cred ca e dispusa sa ma inteleaga.Am senzatia ca nici nu ma aude,de furioasa ce e.Oricum,imi trebuie multa rabdare,sa-i explic de zeci(poate sute!) de ori,pana pricepe.Numai sa nu ma cotonogeasca prea tare(ca are ceva forta!).

Alina & Deliuta
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6954
Paginuta personala:http://www.desprecopii.com/chatnew/desprecopiichat/paginapersonala.asp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danac spune:

Ni se intampla si noua asa ceva Si Daria se distreaza la culme cand noi zicem "Au!Ma doaaaare!!!!"Am incercat si cu palmuta data inapoi da pt ca i-am dat-o f incet,ca sa nu o doara,nici nu ne-a bagat in seama.Eu am citit ca trebuie sa transformi bataia intr-o joaca si sa nu faci prea mare caz. Cam asa fac acum o dau pe gluma si ne jucam "De-a bataia" Adica ne ciupim,ne ascundem ne alergam,ne trantim..
Pe mine ma sacaie mai tare(ca sant mai dese) accesele ei de furie indreptate spre sticla de apa,pe care o tranteste daca nu ii convine ceva(si nu intotdeauna realizez ce),tranteste lucrurile de pe masa,arunca cu jucariile,etc...La astea nu am gasit inca expicatie si solutie(se enerveaza cateodata la masa si rastoarna tot castronul jos,dupa care tot ea tipa cand vede ce a facut pe jos)Or fi normale accesele astea de furie la 1 an si 10 luni??????????? Om fi noi de vina ca ne vede cateodata nervosi?Desi cand avem ceva de discutatfacem asta mai curand in lipsa ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Eu sunt in plina criza de nervi pt ca tocmai mi-a perforat umarul cu o muscatura al meu copil de aceeasi varsta cu fiica ta, asa ca stiu ce simti.
Stiu sigur ca-l dor dintii, insa ma musca si cand e bine dispus, si pare chiar sa-i placa, il amuza supararea mea si ... nici eu n-am gasit solutie.
Daca il plesnesc incet,rade, daca il plesnesc prea tare, plange, asa ca niciuna din solutii nu e buna.
Daca il musc, iarasi plange, insa empatia nu pare sa functioneze inca la el. Nu intelege sau nu-i pasa inca ca pe mami o doare.

Astept solutii cu acelasi interes ca si tine, sper sa existe o cale de a ajunge la ei, desi stiu ca nu exista solutii standard cand e vorba de micutii nostrii...

Iti doresc ce imi doresc si mie... mult calm. Al meu e pe duca . :(

Florina & bb Tudor (1 an si 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Cind Marc a trecut prin aceesi faza, cam pe la aceeasi virsta am facut asa. De cite ori incerca sa ma "atace" il luam in brate, cu bratele intinse sa nu se poata apropia de mine (se zbatea) si-l puneam pe covor. Ma lasam pe vine il tineam de umeri si-l priveam strict in ochi (atentie sa fiti incruntate!!) si-i spuneam ca mama nu te lasa sa o bati ca o doare si nici nu ma mai joc cu tine pentru ca nu-mi place cum te joci. Vreau sa fii blind si sa ma iei in brate nu sa ma lovesti. A tipat si s-a tavalit de citeva ori sa revin sa ne jucam, incerca sa ma bata din nou, dar aplicam acelasi tratament, pina cind a renuntat. Si acum isi aduce aminte si-mi spune: mami nu mai vreau sa faci cutele alea intre ochi (cind ma incruntam). Mai incearca citeodata si acum (la 2 ani jumate) cind nu-si da seama si se ia cu joaca, iar eu ii reamintesc din nou...
Cam asa am facut eu,
Success si puiuti blinzi,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput