condiment supermeser'
va dou reteta unui condiment supermeserias,pe care-l poti folosi paroape la orice.Eu personal l-am folosit cu f mare succes la carne de peste,pui,vita,miel si legume inabusite.La sos pentru spaghete si pizza este bestial!
Reteta condiment(noi ii zicen condiment Nea Sandu ca-l avem de la un pescar cu state vechi pe balta si-n bucatarie...
1.oregano..........2plicuri
2.cimbru...........1plic
3.cimbrisor........1 lingura cu varf
4.tarhon...........1/2plic
5.seminte cimbru...1lingura
6.rozmarin.........1lingurita
7.busuioc..........1lingurita
8.ghimber..........2lingurite
9.maghiran.........1lingurita
10.menta...........1lingurita
11.piper negru.....1/2lingurita
12.usturoi.........2 lingurite
13.arpagic verde...1 lingura
14.chimen..........1lingurita
Sos nefiert pentru pizza si spaghete
O conserva de rosii intregi decojite(800gr),o capatina de usturoi curatat si strivit,o lingurita de condiment nea Sandu.Se pun la robot
un minut.
E gata,pofta mare!
Dia si bebe Rucsi
Raspunsuri
osna spune:
dia ti-am facut condimentul in romania si mi-am adus si aici o parte din el.e tare bun la friptura chiar daca nu am avut arpagic verde sa adaug.
am aflat si eu o reteta de "condiment"pentru pulpele si aripioarele de pui facute pe gratar.e la dimensiuni mai mici as putea spune.
2-3 linguri usturoi zdrobit sau granulat
o lingura mustar
o lingurita vegeta
sare,piper,busuioc uscat
cateva linguri de ulei.
se amesteca toate foarte bine si se unge carnea cu ele.
adi69 spune:
Ma bucur ca ti-a placut.Este fenomenal si la sosurile cu rosii.
Am sa-l incerc si eu pe al tau,nu am mai iesit la gratar de mult dar am sa-l incerc la cuptor.
Dia si bebe Rucsi
missiday spune:
Adriana, cate grame are un plic ???Ca m-am uitat prin magazine si unele au 20 grame, altele 50...si inca ceva, mixezi amestecul??sau raman semintele asa mari??si usturoiul e granulat??dar arpagicul??
Hai ca te-am omorat cu intrebarile mele, dar pare tare interesant amestecul si as vrea sa-l fac si eu.
osna spune:
hai ca iti raspund eu inaintea adrianei,caci am facut amestecul.
eu am luat toate plicurile de 20 grame si am mixat tot dar nu l-am facut chiar praf.am folosit usturoi granulat.
svetlana
adi69 spune:
Ce am eu acasa nu e mixat.Sant doar bine amestecate.dar cred ca e ok si mixat
Cat despre gramaj,plicuri de 20 ,ca oricum iti iese mult.
Dia si bebe Rucsi