Va rog sa ma lamuriti si pe mine ca nu inteleg un lucru ,si persoana in cauza cu atat mai putin .Am o prietena de treizecisiceva de ani care a fost diagnosticata cu cancer la glanda tiroidea la inceputul anului si i s-a facut si operatia ,a si facut tratament cu iod ,dar i-au zis ca nu are voie sa consume alimente care contin iod deci nuci si sare iodata dar au mai chemat-o inca o data la tratament cu iod.Acum ea a intrebat in stanga si-n dreapta de ce ne are voie sa consume nuci care au iod ,cu toate ca i-au facut tratament cu iod si inca mai face ,dar inafara de aceste tratamente ea nu are voie sa consume iod si nu i s-a explicat .Nici eu nu inteleg si vreau sa ma lumineze si pe mine careva dintre voi care cunoaste despre ce este vb si care ar fi fenomenul .Aceasta prietena a venit intr-o zi la mine si am vrut ca sa o servesc cu salam de biscuiti si mi-a zis ca ar manca dar nu ii dau voie medicii sa manance nuci .
probabil este legat de cantitatea de iod permisa
Lilina si
Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe
site-ul lui bebe
varsta lui bebe 
"Is nice to be important, but is more important to be nice"
Tratamentul cu iod radioactiv, in cancerul tiroidian, urmareste sa distruga (prin iradiere) celulele canceroase. Iodul respectiv se fixeaza in celule si le distruge. Daca persoana aflata sub tratament mananca iod din alte surse, celulele tiroidiene se incarca cu iod normal, neradioactiv, nenociv, si nu mai pot fixa si iodul radioactiv (pentru ca sunt deja "pline" de iod), in concluzie - nu mai pot fi distruse. Nu numai iodul din surse alimentare e problema: prietena ta nu trebuie nici sa se dea pe piele cu substante care contin iod (alcool iodat, betadina). Sanatate prietenei tale!
EllaX cu Ana (30 iunie 2006)