Stelutze de ianuarie-februarie 2007 (51)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Neata!
La multi ani de Sf. Ana!

Intrebare: Mai e vreun bebe care la 7 luni nu sta singur in fundulet? Adica fara sa se sprijine de nimic? Sprijinit, Roni sta foarte bine. Nu mult ca se plictiseste, dar sta. Daca-l pun in mijlocul patului, de exemplu, fara nici un sprijin, cade ba intr-o parte, ba in fata. Ar trebui sa-mi fac griji? In rest e e foarte sprinten asa... Nu are stare o clipa; e ba pe burta, ba cu fata in sus, se intinde dupa jucarele, se suceste, se-invarteste pana ajunge la ele...

Loredana Roni-Cristian 08.02.2007
Poze Roni www.flickr.com/photos/8401629@N06/" target="_blank">aici
Poze mami www.flickr.com/photos/9549359@N04/" target="_blank">aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Seara buna...Lore DA, Antonio, sta perfect in fund in carut sau sprijinit dar nu-mi sta in pat in fund cade si oricum nu-i place. El de la 3 luni sta pe burta si in 4 labe, merge taras, si de la 5 luni se chinuie sa se ridice in picioare din pozitia 4 labe .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Loremunteanu, eu cred ca statul in fundulet e si chestie de musculatura. Daca copilul nu s-a antrenat ca asa, nu i-a venit lui, nu a avut chef sa faca abdomene, sta mai greu in fundulet. La mine fata a facut "abdomene" vreo luna de zile pe putin, iar la 5 luni statea in fundulet sprijinita. Eu stiam ca are voie, asadar am lasat-o si in doua saptamani nu se mai dezechilibra. Foarte repede evolueaza copiii de la o stare la alta. Banuiesc ca si Roni, daca il tii in fundulet sprijinit in maxim doua saptamani nu se va mai dezechilibra. Dar cred ca nu e nici aici o regula, am auzit copii care nu stau bine nici la 8 luni in fundulet si nu a fost motiv de ingrijorare.

Si eu stiam de la mama ca copiii beau bine lapte cat le dai din biberon. Din cana nu prea mai vor. Depinde acum ce intentii sunt: sa manance copilul lapte sau sa aiba o dantura perfecta. ca si in directia asta sunt oameni se stiinta care sustin ba ca-i bun, ba ca nu-i bun laptele. Eu una daca nu ar fi lapte as muri de foame, cand deschid frigi numai iaurtul parca imi face cu ochiul, eventual alte lactate.

Noi in seara asta am fost pentru prima data la ziua unui bebe, mai mare- 2 ani si Ligia s-a simtit f bine, a ras toata seara aproape desi azi nu a dormit decat 40 de minute in jur de 12, mancat chinuit, iar masa de ora 6-7... amanata. Ea vroia tzitzi de la mami si mami i-a dat de cate ori a cerut. Poate intram in posesia catorva poze sa ne laudam.
Noapte buna

Pupam mamicile si bebicii!

criss de Ligia (26.01.2007)
Aici ne laudam cu pozuci

Cat de mari am crescut

Mergi la inceput

Eli, ai fost o miresica superba!!
Stii ca ai avut rochia f. asemanatoare cu a mea?
Si eu ma gandesc adesea cu nostalgie!

O sa pun ceva poze maine, acum sunt f. obosita! Pupici fetele!

Mergi la inceput

Criss, nu e chestie de musculatura, crede-ma, Antonio mai are un picut si se ridica in picioare, de asemenea daca ii dau 2 degete se ridica in picioare. El face abdomene de la 3 luni si se ridica singur in carut fara sustinere din pozitia culcat de jos de tot in fundulet. E chestie de placut si vrut sa stea in fund, el in pat nu vrea sa stea si pace se lasa sa cada pe burta, asa ar sta toata ziulica, asta ca incearca mereu sa se ridice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misha_tp spune:

Aelita, bine ai revenit! Uite ca din toata povestea asta a iesit si ceva bun. Shine si Gio, haideti si voi inapoi, Si mai ales Messa!!!! Chiar vreau sa pregatesc si eu mancarica copilului dupa retete de la tine, ca e un mare mofturos la legume. Nu mai mananca neam. Si din cauza asta, nici carnita sau ficatelul sau outul, pe care le amestecam cu legumele. Acuma ce fac, ma apuc sa rascolesc in urma dupa tine, sau te astept sa revii?
Anis, tu ce mai faci? Unde mai esti? Ce mai face Iarina?

Nici Alexandru nu sta in fundulet nesprijinit, pentru ca nu l-am incurajat eu la timp, cand isi dorea sa stea asa. Imi era teama ca era mai greoi si ma gandeam sa nu-i solicit coloana. Iar acuma merge de-a busilea prin toata casa, se ridica si in genunchi, exerseaza la greu ridicatul in picioruse, insa nu-si tine echilibrul la statul in fundulet. Cred ca nu prea-i place sa stea locului.

Si apropo de intrebarea: "Ce asteptati cu nerabdare sa faceti impreuna cu odorasul vostru cand va fi mai marisor?" Eu de dinainte de a fi insarcinata visam sa am un puiut cu care sa mergem impreuna la munte, la schi. Sa fie pe partie in fata noastra si sa strige in gura mare: hai mami, hai tati! Asta pentru ca m-au impresionat pur si simplu copilasii care ai fi zis ca de-abia invata sa mearga, iar ei erau pe schiuri. Si ce frumos alunecau, ce echilibru aveau!

Cata, sper ca pana vei termina tu cartea voi apuca si eu sa raspund la intrebari.

Criss, de mult tot doream sa-ti spun ca te citesc cu drag, ai o sensibilitate aparte. Si mai mult deca atat, esti ieseanca ca si mine, sau ma rog, am fost si eu odata...25 de ani!

Mihaela si Alexandru Stefan (22.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Aventura, evident ca ai dreptate, daca nu are chef sa stea... nu sta. Eu insa asa mi-am imaginat cazul lui Roni care se dezechilibreaza daca nu e sprijinit. Daca va sta ceva timp sprijinit in scurt timp poate sta singur. Poate are legatura si cu insusirea echilibrului ca la mersul biped.

Misha_tp, . Ma bucur ca nu scriu (sau ca nu dau impresia) de dragul de a scrie. Sora sotului la fel s-a stabilit in Galati si regreta Iasiul. Eu sunt nascuta aici dar copilaria mi-am petrecut-o in diverse zone. Anul acesta implinesc 20 de ani de cand am venit aici - nu-mi trecea prin cap ca voi ramane. Daca mai ajungi pe aici poate ne vedem.
Cred ca Alexandru nu mai are el timp de stat in fundulet, e mult prea ocupat! Abia ii ajunge ziua cat ar dori sa cerceteze.

Pupam mamicile si bebicii!

criss de Ligia (26.01.2007)
Aici ne laudam cu pozuci

Cat de mari am crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Buna seara, am dat o fuga de la vecinii fulguleti ca sa dau un raspuns, sper ca nu va e cu suparare.

loremunteanu, baietelul meu are acum aproape 9 luni. La 7 luni nu statea deloc in fundulet, cadea in nas imediat. A reusit cate putin dupa 8 luni, iar la aproximativ 2 saptamani dupa aceea a invatat sa se si ridice singur in fundulet. Si azi s-a ridicat chiar in picioare. Deci nu-ti fa griji, nu sunteti singuri.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Diana, urata faza ai patit cu zapacita aia! Credeam ca doar pe la noi gasesti mu(i)eri din astea care se baga unde nu le fierbe oala. Ce o interesa pe ea ca i-ai pus cercei fetitei tale? Problema ei ce a facut cu fetele ei, fetele ei nu sunt notorietati (sau poate sunt? ) si nici nu i-ai cerut tu parerea.
Pe de alta parte, cred ca nici eu nu m-as mai fi dus acolo unde stiam ca e posibil sa o intalnesc.
Ei si ce daca esti low class? Las' bine ca e ea in high...

Ivona, sunt frumoase pozele din vacanta. Ma tot minunam si a venit si Costin sa le vada.
Iar Ella cu ochelari e haioasa rau.

Alinuk, f. frumos ai raspuns la intrebarea Catalinei: radacini si aripi
Felicitari, Doinitza! Sa va traiasca printesa, sa fie sanatoasa, voioasa si norocoasa!

Lucas, felicitari pt dintisori! Pai, mami, da-i copanelul sa rontaie baiatul ca deja e mare!

Aelita, ia spune-mi, te rog, galbenusul de ou cand se introduce? Mie pediatra mi spus la 4 sapt. de la diversificare, mama insa imi spune sa mai astept. La voi cum e treaba?

quote:
Aelita:
NU DEFORMEAZA DANTURA DUPA UN AN BIBERONUL,LASA-I-L! sunt babisme.
lasa copilul sa suga,ca o data ce ii scoti boberonul,s-a zis cu laptele !!!
daca la mine scrie sa nu ii dau lapte de vaca pana la 18 luni sau 2 ani,deci sa ii dau lapte praf,iti dai seama ca nu ma puneau sa ii dau cu cana laptele praf.deci BIBERON!

Asa e, biberonul nu deformeaza dantura. Cel putin nici mie, nici surorii mele nu ne-a deformat-o /cariat-o.
Si mai stiu cateva exemple de copii (ma rog, acum sunt mari) care au baut din biberon lapte pana la 3 ani. Cand nu au mai primit biberon, nu au mai baut nici lapte si se vaita ca au lipsa de Ca si se indoapa cu vitamine.

Mie sambata mi-a fost f. rau, cred ca o indigestie care s-a lasat cu . M-am speriat oleaca pt ca am avut si febra 38.3 si mi-era sa nu o imbolnavesc pe Eva. Pregatisem un biberon cu apa sa ii dau lapte praf in caz ca nu scadea febra. Din fericire, dupa un paracetamol, dimineata imi scazuse febra, doar starea de greata, ameteala, durere in tot corpul mai aveam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Va pupez stimatelor.

Aelita, tu ai dreptate cu ce zici. De aia nu am disparut nici eu pentru ca imi sunt dragi fetele de pe aici. Si primul lucru dupa ce imi torn cafeaua este sa va dau voua buna dimineata. Am mai zis-o si o mai zic, aici e o mare investitie sufleteasca in cazul meu (cum sunt sigura ca este si la altele) si de aia imi este greu sa renunt. Acuma ... cu celelalte ... nu stiu ce zic. Asa cum tot tu spui, fiecare gandeste lucrurile in felul lui.
Ma indoiesc ca pot fi chiar asa convingatoare. Mai ales ca Messa citeste aici si vede cate fete o vor inapoi. Stai pe pace ca stie ea asta.

Criss, nu iti fa pb. Medicul care l-a vazut pe Matei la clinica privata, ala de sunt io multumita foc de el a zis ca daca nu sta in fund pana la 8 luni atunci sa ne facem ceva pb. POate e doar lenes.
Uite ce frumos din partea Doniei sa vina sa raspunza. Bine ai venit pe la noi mamica de fulgusor.

Si eu cred ca sunt pb cu biberonul numai daca e folosit in exces. Adica daca si pe la 3 ani tot din bibe bea, atunci e problem.
Auziti, mai, io nu reusesc sa folosesc deloc canuta aia de la primii pasi. Se trage greu rau din ea.Oare o trebui sa fac ceva la ea?

Hai ca am un plangacios fomist aici, mai vb

Mergi la inceput