cos, furuncul sau fir sub piele...

cos, furuncul sau fir sub piele... | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

acum trei zile m-am trezit cu o usoara durere la sub bratul stang; am pipait (ma gandeam ca o fi vreun ganglion inflamat) dar nu am simtit nimic.

in timpul zilei am uitat complet... da si a doua/treia zi durerea a persistat... acum daca strang pielea acolo simt ca si cum ar fi ceva dedesubt, dar la suprafata desi s-a unflat un pic nu are varf (nu bag mana in foc ca nu s-a umflat pt ca l-am zgandarit eu);

doctora de familie e in concediu pana marti si m-as duce la alt doctor (cu plata eventual) dar nu am idee ce specializare ar trebui sa fie...

am fost si la vreo doua farmacii sa intreb si farmacistele au venit cu cele trei variante din titlu. Da mi-au zis sa mai astept sa vad cum evolueaza...

v-ati confruntat cu asa ceva? si dc da ce masuri ati luat...
ma gandeam ca dc nu se face nici un varf probabil ca nu e cos/furuncul si e un fir sub piele, da cum il scot de acolo?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:

Buna,

Eu am avut un furuncul la sub-bratul stang,anul trecut.

Cu o crema neagra din farmacie si un antibiotic luat oral am scapat.
E dureros din cauza localizarii.Sper totusi ca la tine sa nu fie vorba de asa ceva si sa scapi usor.Sa nu uiti vizita la medic daca totusi e cazul de tratament.

Multa sanatate!

ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Daca e vorba de o hidrosadenita(parca asta e termenul medical),adica un fir de par crescut sub piele aplica local un antiinflamator peste care pui un plasture si oral un antibiotic,vizita trebuie facuta la un medic dermatolog

aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chichi16 spune:

Daca e furuncul automat trebuie sa faca puroi si din pacate se trateaza foarte greu. Crema neagra se numeste Ihtiol, miroase groaznic dar este foarte eficienta. Dar nu cred ca e neaparat sa fie furuncul, poate s-a infectat radacina unui fir de par. Sie u am patit-o de multe ori din cauza rasului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

Cos la sub-brat, nu prea cred ...
Furuncul, s-ar putea. Am trecut prin asa ceva in copilarie. E nasol. Furuncului e cauzat de un streptococ sau stafilococ (nu stiu care). Adu-ti aminte daca te-ai zgariat, taiat si au stat cu rana in conditii neigienice. De obicei asa se fpoduce furunculoza. Apoi, de regula, apar mai multi nu numai unul. Inainte de a colecta puroiul, doare si mananca destul de nasol. Si se inroseste. Nu-l zgandari ca e de rau. Fuga la doctor.
Fir de par sub piela, probabil. Eu patesc frecvent asa ceva. dar pentru prima data e bine sa vorbesti cu doctorul. Eu acum stiu ce sa fac la recomandarea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Hidrosadenita inseamna infectia glandelor sudorpiarel, problema cu firele de par se numeste foliculita, dar din cate spui nu e asta.
Firul crescut sub piele se poate inflama si poate degenera intr-un abces, cel mai bine este sa mergi la chirurgie undeva(generala , oncologica,plastica) si iti vor spune ei ce e de facut

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Xio,da-mi voie sa te contrazic desi nu am studii de specialitate,am trecut prin asta asa ca mi-am permis sa dau un sfat si sa imi spun parerea...chirurgia e ultima solutie(sper sa nu ajungi la asa ceva,eu am ajuns),in general femeile din cauza epilatului sint predispuse la asa ceva,eu de cind cu experienta cu chirurgia in momentul in care imi apare asa ceva asta folosesc-antiinflamator local si antibiotic!

aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

si mie imi cresc multe fire de par sub piele din cauza epilatului; locul se umfla dar nu se vede nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Annyela , in ce anume m-ai contrazis?

daca se duce la un doctor acela ii va spune ce sa faca in functie de ce are , ca de la un fir crescut sub piele poate face un abces de toata fumusetea , cum a facut mama-mea , dar firul ala poate sa iasa si singur. Poate sa fie un furncul in crestere , poate sa fie un chist, samd.
In functie de cum arata si de ce e va primi un tratament medicamentos sau nu .

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

"cel mai bine este sa mergi la chirurgie undeva"

aici...eu optam spre o solutie mai putin traumatizanta(dermatologia)

aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ok, deci tr sa fac o programare la dermatolog...
cos nu e... furuncul iar nu pare...
incep sa cred ca e un fir de par sub piele...

Mergi la inceput