ce preparate traditionale romanesti ati prezenta?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
alessia105 spune:
Am gasit topicul respectiv de care aminteam ... asa poti vedea cam care sunt miturile daramate de fetele de prin toata lumea si de ce nu poate sa iti vina o idee http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=81971
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'
si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maraki/maraki.jpg)
maraki spune:
quote:
Originally posted by saphir
Te-ai gandit la bulz taranesc???...singura problema ar fi ca trebuie sa fie cald cand il servesti.
Saphir
,
Amos si
Ailish
pozele noastre
pt. asta am intrat aici, aceeasi sugestie
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
valen spune:
Miriama, am facut si noi aici petreceri unde fiecare a adus mancare traditionala; eu m-am prezentat o data cu sarmale in foi de vita, alta data cu sarmale in foi de varza, apoi cu icre; pot sa-ti spun ca au fost tare incantati de preparatul meu insa mai incantati au fost de fasolea batuta adusa de colega mea. Cred ca fasolea este o idee f buna. Acum depinde si ce nationalitate au ceilalti invitati,
b.nica spune:
salata boeuf dupa cum suna nu prea este de pe la noi;
eu as incerca ardei,dovlecei si rosii umplute cu carnu la care adaugi smantana deasupra;daca folosesti carne de vita se pot consuma si reci.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyda/elyda.jpg)
elyda spune:
O fasole batuta cu carnaciori afumati ,o salata de vinete cu maioneza, niste clatite umplute cu branza dulce si dulceatami-e o foameeeee!!
dana
silvia_popa spune:
miriama, si eu am probleme dintr-astea aici cand e vorba de mancare romaneasca. eu fac sarmale cu varza dulce si intre ele pun straturi de varza acra pe care o gasesc in supermarket la borcan taiata marunt si iese super. mai fac oua umplute si rosii umplute cu vinete si e ok de fiecare data. salata boef nu e mancare romaneasca, o au mai toti, de altfel e greu sa spui ca exista o mancare pur romaneasca, poate numai palinka de prune, da' aia e alta poveste
ralucami spune:
Eu voi face joia viitoare o prezentare despre Romania si despre Romanian cuisine in cadrul unui program international organizat de primaria orasului meu. Si la Romanian cuisine mi s-a cerut sa prezint 3 feluri de mancare romaneasca: antreuri, fel principal si desert. Si am hotarat asa: salata de vinete, ardei umpluti si papanasi/ inghetata de portocale.
Tu poti sa prezinti mai multe mancaruri care necesita dichiseala caci le poti gati cu o seara inainte(de ex: salam de biscuiti, etc etc) , dar in cazul meu va trebui sa le prepar in fata spectatorilor ( de aceea am ales chestii simple, care nu au nevoie de mare dexteritate).
Cu sarmalele si cozonacii eu personal nu m-as complica pt ca iti mananca o gramada de timp si am vazut ca nici nu prea cad strainii pe spate (pana si in Japonia se gasesc cabbage rolls la toate raioanele de semipreparate)
principe spune:
si la noi la toate mesele organizate in comunitate ,fasolea batuta sta in frunte.o poti face cu ceapa parjita boia rosie si shunculita afumata si ornata cu castarveciori acri si ardei bulgaresti(murati,fara sa fie picanti)
icrele iar au locul bine meritat,pe linga fasole.
succes.
monica mami de print
ruxij spune:
Eu zic ca nu conteaza ce au si altii, eu as prezenta ce avem noi si ce se mananca la noi, chiar dc. fac si polonezii, si bulgarii etc etc etc. Ce manacam noi la sarbatori e traditional si gata.
Da' inghetata de portocale cred ca totusi nu e traditionala. Pt. ca la noi nu cresc portocale:))
ralucami spune:
Intr-adevar nu e traditionala, dar asta stiu sa fac .
Off topic: am vazut ca se poarta treaba cu " fac ce stiu eu ca-mi iese mai bine". La ziua de prezentare a englezilor la national dishes au facut guacamole