de ce prietenii adevarati sunt greu de gasit

de ce prietenii adevarati sunt greu de gasit | Autor: elyda

Link direct la acest mesaj

de-a lungul anilor am avut prieteni multi si din multe categorii sociale.niciodata nu m-a interesat ce face sau cu ce se ocupa , ce stare materiala sau ce facultate a facut persoana respectiva .cand ai nevoie de un prieten adevarat nu-i ceri diploma, extrasul de cont si contactul locuintei sa-i vezi situatia materiala.pt mine a contat omul nu alte prostii. atunci cand eu si sotul meu am deschis o afacere situatia s-a inrautatit.''prietenii'' si rudele au inceput subit sa ''ne poarte de grija'' asta pana cand aflau ca nu le dam bani, ca apoi ne-au exclus pt ca ''de voi santeti patroni''.am cautat sa ne facem prieteni printre cei care aveau cam aceleasi idealuri si asteptari de la viata , care au inteles ca banii nu se cersesc ci se castiga ,ca copii nu cresc singuri ,ci trebuiesc ajutati sa creasca si sa le asiguri tot ce le trebuie pt ca sa aiba o viata normala . daca vorbeam cu ;prietenii ;despre copii(eu am 2copii: Alex -13ani si Vlad-8 ) ca se duc la meditatii ,ca invata sa innoate etc ,am fost apostrofata ca ;mai este nevoie in tata asta si de tractoristi nu numai de doctori ce atatea meditatii; am cautat sa ne apropiem de oameni care aveau copii ca sa putem avea subiecte comune sa putem discuta si sa ne intelege in concedii, excursii etc ,care sa inteleaga ca o afacere cere timp , efort si renuntari la mare parte din timpul liber si ca faptul ca nu stai 5 ore pe zi la taclale sau la terasa nu inseamna ca esti cu nasul pe sus ci faptul ca daca eu ''patron '' nu muncesc nu mananc nici eu ,nici copii mei si nici familiile angajatilor mei . si am gasit un vechi coleg de serviciu al sotului meu cu afacere, sotie copii etc . dar afacerea lui trebuia sa se dezvolte si pt asta avea nevoie de bani si de unde sa-i ia ,daca nu de la prietenii lui cei mai buni :noi .i-am dat o data , de doua ori de ...n ori . si daca tot facea el afaceri cu banii nostrii a ajuns la concluzia ca ii mai trebuie ceva: la ziua lui onomastica in timp ce dansam eu si "prietenul nostru cel mai bun " mi-a soptit suav la ureche ca sunt "cea mai incitanta femeie pe care a intalnit-o si el a intalnit destule si nu poate sa ma scoata din minte nici o secunda " .era proaspat casatorit a 2 oara!!!! nu am zis nimic, doar la plecare i-am spus "baga-ti mintile in cap",sotul meu nu stia nimic ,am stat la indoiala daca sa-i spun , dar pana la urma i-am spus pt ca pt el respectivul era ;"cel mai bun prieten" eu nu i-am mai vorbit de atunci(sunt cam 3 ani) a mai incercat sa reia legatura cu sotul meu spunandu-i "ca nu trebuie sa ne luam dupa femei ca ele strica totul " sotul meu nu i-a reprosat niciodata nimic dar s-a indepartat de el si pana la urma a inteles si a pastrat distanta .nu am mai reusit sa ne mai facem prieteni cu toate ca ne-am dorit dar ...nu am gasit persoane care sa ne fie apropiate .amici,avem dar este alteva .eu mai glumesc cateodata si ii spun sotului ca"om fi noi atipici , sau om fi defecti"

dana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Curiozitatea ma roade...ce afacere ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

nu este o afacere f mare ,ceva in domeniul productiei .este suficienta pt un trai decent pt familia noastra .

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Sunt prea pretiosi, de aceea se gasesc greu. Intr-o prietenie adevarata se investeste timp, iar timpul cam lipsestela multi in ultima perioada. Suntem intr-o alergatura continua. Cred ca prietenii adevarati sunt cei ramasi din vremea gradinitei, scolii, liceului, facultatii. Dupa aceea mai greu iti gasesti prieteni. Mai ales prieteni de familie. Daca barbatii se inteleg bine sigur femeile nu se vor inghiti sau invers. Eu am o prietena f buna. Ne cunoastem de vreo 20 de ani, adica din gimnaziu. De atunci suntem prietene si ulterior mi-a devenit si fina. Asta nu inseamna ca ma inteleg la fel de bine si cu sotul ei sau ca sotul meu este prieten la catarama cu finul. Dar noi ne intelegem f bine (mai ceva ca surorile), este o prietenie unica pe care mi-as dori sa nu o pierd niciodata. Am avut si alte prietene care in timp s-au racit, s-au casatorit si drumul nostru in viata au luat alt traseu, sau ne mai cautam la telefon cand si cand ori cate o vizita la 2-3 luni. Nu este acelasi lucru. Sunt genul aia de prieteni care daca ai nevoie te ajuta, dar in care nu te poti baza 100%. Sunt prieteni de familie cu care ne simtim bine cand ne intalnim. Dar prieteni adevarati nu ai decat tu ca persoana. Eu asa vad lucrurile. Poate nu sunt atat de norocoasa sa am mai multi prieteni ci numai pe fina mea, dar nu as da ptr nimic in lume aceasta prietenie. Mi-as dor ca si copii nostri sa se inteleaga macar pe jumatate si sa se ajute precum noi, dar sunt realista si sper macar sa tina legatura in timp.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007

Mergi la inceput

genul asta de prietenie mi-l doresc. o persoana pe care sa te poti baza in momente grele cand ai nevoie de cineva caruia sa-i spui ce ai pe suflet fara teama ca in 5 minute afla tot cartierul.ajutor moral reciproc si incredere.nu am gasit asa ceva pana acum.cine are...felicitari.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Daan, ne oferim noi ..ne vrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

pot sa spun ceva fara sa-mi arunce nimeni cu rosii? In Romania e si mai greu decat in alte parti sa-ti faci prieteni. De fiecare data cand vin in tara am senzatia ca toata lumea alearga, la propriu. Se munceste mult, nu exista notiunea de serv. part-time pt a savura timpul liber. Telefoanele mobile zbarnaie de parca ar lua foc ceva daca nu rasp. in secunda 2. Cand ma intorc acasa la mine parca timpul a stat in loc, im tb cateva zile sa-mi revin la ritmul meu, la timpul meu liber, la linistea mea. Desi acolo merg in concediu! Toate astea se reflecta si in relatiile dintre oameni, in business toti alearga dupa bani, f rapid dupa ce inchegi cat de cat o relatie cu alta familie se ajunge la discutii despre bani. Nu zic, si noi discutam, dar eu ofer si primesc informatii, ce mai face copilul altuia, ce mai invata, unde au mai fost, cat a costat, cum s-a distrat, poate gasesc atractii noi pt ai mei copii si pt mine. Sau poate mergem data viitoare impreuna. Parca nu simt competitia asta continua care ma incarca psihic de fiecare data cand merg in Ro. Si sub presiunea competitiei nu poti lega prietenii.
Si apropo de tel. mobil, ca tot l-am adus in discutie, offtopic: chiar ia foc ceva daca nu suna non-stop pe probl. de serv.? Aici f putini au tel. mobile de la serv., au tel. privat si de reg. nu se da nr. decat la secretara sau coleg de birou pt situatiile ff urgente (adica, sa zicem max. 1 data / 4 sapt. de concediu).

PS: faza cu tractoristii mi-a placut, e tare!

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

cu cea mai mare placere!!!!!!!!! mai ales ca eu am 2 baieti si atunci cand l-am facut pe al II-lea am sperat pana l-am nascut ca o sa fie fata dar...teapa .sa nu credeti ca-mi pare rau ,dar cine are acasa printese e prietenul meu din start!

dana

Mergi la inceput

ai dreptate ,aici toti au o singura dorinta :sa aiba mai mult decat vecinul, cumnatul ...etc se mai mira ca sunt toti
stresati si bolnavi. la inceput am muncit pe branci ca nu aveam NIMIC.acum am lasat-o mai moale dar numai eu ,sotul meu munceste 12 ore pe zi eu am copii pe care nu vreau sa-i scap din mana, am inceput si o facultate... pt sufletul meu.eu la faza cu tractoristii am ramas perplexa, abia dupa o perioada am inceput sa ma distrez pe seama ei .

dana

Mergi la inceput

mesajul cu printesele este pt roxanal.scuze

dana

Mergi la inceput

mai roxanal dupa ce ca ai 2 printese le mai place sa se joace si cu parul tau?asta e cea mai mare placere a mea:sa se joace cineva cu parul meu! si tu te vaiti? mamaaaaaaa ce bine o duc unii si ei habar n-au!

dana

Mergi la inceput