Disciplinarea copilului de 3 ani
Raspunsuri - Pagina 3
speed spune:
quote:
Originally posted by Amaya
). Pentru a-i ajuta in procesul de a alege singuri ce fac (si astfel sa faca ceea ce am vrea noi sa faca dar sa decida el/ea) cea mai buna varianta este sa le oferim optiuni, maxim trei (ca sa nu le complicam iar existenta si asa tumultoasa la aceasta varsta). Spre ex. "vrei mai intai sa strangi hainele sau vrei sa strangi jucariile?" astfel va avea de decis el si nu se va mai incapatana sa spuna nu din start.
asta e o metoda excelenta care da roade.cind micuta mea a inceput sa-si exprime preferintele vestimentare era un chin sa plecam undeva ,nu-i placeau hainele ce i le dadeam eu si nu voia sa se imbrace.am inceput apoi sa-i pregatesc 2-3 tzinute si o lasam pe ea sa aleaga una din ele.asa toata lumea era multumita,ea ca a putut alege ce sa poarte iar eu ca nu merge in pantalonasi scurti in toiul iernii.
Pepsi spune:
si eu am un nazdravan de 3 ani si 3 luni. e un copil cuminte, dar are si el frustrarile lui ca orice copil de virsta asta! in plus pina nu de mult el era bebe in familie acuma avem unul bebe mic, si el e baiatul mare, citeodata mi-e ciuda pe mine ca il tratez prea ca un adult si nu are decit 3 ani. crize sa-i iau ceva in magazin nu mi-a facut niciodata pina acuma fiindca ii zic ca daca as cumpara acel ceva data viitoare cind mergem la Toys cu ce se mai joaca? asa ca lasa totul cind plecam!cind face prostioare il privez de ce ii place mai mult(desene) am vazut la o emisiune ca actiunea de corectie trebuie sa fie imediata la virsta asta ptr ca ei uita. de ex daca e rau la magazin corectia e imediata ca pina acasa uita . in plus il momesc tot timpul cu ceva, de genul daca esti cuminte in cutare loc iti dau 1$ sa te dai pe masina, daca mai cere sa se mai dea nu mai am si intelege. de cind e david nu face crize de gelozie doar ca-l pupa si iubeste prea tare pe david, citeodata chiar il doare! si chestionindu=ma mi-am dat seama ca si eu il pup pe dominic tare si=l mai string de drag, si el nu face altceva decit ce vede la mine.....asa ca ei sint reflectarea noastra, sint asa cum ii crestem si cum si ce vad in jur! mergem la restaurant cu el fara nici o problema e f cuminte. cind face ceva il trimit in camera lui, citeodata cind il dragaleste prea tare pe david ii dau peste mina sau o palma la fund si mi-am dat seama ca nu e bine, ca daca eu reactionez cu violenta la violenta el si mai tare face, asa ca am inceput ca eu cind il pup si dragalesc pe dominic sa n-o mai fac asa cu zel!si sa-i arat ca tre sa-l mingiie incet pe bebe mic, si deja vad ca da rezultate. tot ce facem se reflecta la ei, daca eu folosesc cuvinte urite si pe el il aud....il momesc in ce vreau sa faca, daca stringi jucariile citim o poveste apoi, sau dam in minge, etc. nu e usor, mai ales ca-l tin acasa merge la gradi numa lunea si vinerea si a avut o pauza de 4 luni.il mai las sa ma ajute la bucatarie, citeodata ma intreb daca e bine ca e asa atasat de mine. de ex nu sta in curte la casa fara mine!ii explic multe, cu cine vorbesc la telefon de ce, etc. ca unui adult, stie tot, eu nu cedez cind zic nu e nu, sotul e punctul slab! de f multe ori intelege, de ex bea cam mult suc si i-am zis ca tanti doctor a zis ca numa 2 pe zi ca altfel se strica dintii si ajunge la medic si a intels ca se pare ca-i zicea unui prieten azi acelasi lucru!
numa bine si multa rabdare
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
anella spune:
si noi ducem lupte zilnice de imblanzire.Am invatat sa castigam unele batalii dar unele inca raman greu de stapanit.
Scenele din afara casei le am potolit cu perseverenta:cand plecam de acasa ii spun baietelului meu(3 ani):"Mama ,acum mergem afara si te rog sa fii cuminte si sa o asculti pe mama,imi promiti?""Da""Daca nu esti cuminte mergem acasa,plecam din parc,da?""Da mama"si mergem in parc,daca cumv face ce nu trebuie ii aduc aminte:"Mama mi ai promis acasa ca esti cuminte altfel mergem acasa,stii nu?"Il avertizez de doua -trei ori si daca continua cu prostioarele,mergem acasa,fara drept de apel.
Asta merge cel mai bine la noi.acum e suficient sa i spun asta ca se cuminteste imediat.
Alta pedeapsa e cea cu statul in casa.daca face o obraznicie mai mare nu l mai las afara,sau la desene .
Pentru mofturile de manacat si dormit(mai des de dormit)am ales un target care pentru el e important:sa ajunga la bara sau la lustra.
II zic"mama daca mananci/faci nani cresti mare si ajungi la lustra si la bara in parc""Da mama,ajung la lustra?""da mama"
Si cel mai bine merge competitia:daca nu vrea sa manance(aici de obicei e vba despre fructe/legume prospete)eu fac cam asa:
curat o piersica de coaja ,o tai bucatele,o pun intr un castronel si vin cu castronelul in camera ,ma asez pe fotoliu si spun asa ca pentru mine;Mi am adus si eu aici o piersica de crescut mare, am sa o manac ca sa cresc mai mare ca tine dar tie nu vreau sa ti dau ca eu vreau sa cresc mai mare."
El vine la mine si zice:"Da mi si mie"
Eu zic:"Nu ti dau,vreau sa cresc eu mare"
El"Da mi si mie"
Eu"Hai ca ti dau bucatica dar atat"
Da mi!
Eu"Vai de mine,imi mananci toata piersica,vai ,vai ai sa crseti mai mare ca mine!"
Si el rade si mananca toata piersica si mai mananca si mar si toata lumea i multumita.
Daca face scandal printr un magazin ii spun ca plec si chiar plec,ma intereseaza prea putin ca lumea se uita ca la urs la mine(mama denaturata) dar plec (bineinteles ca l pandesc) si intotdeauna vine dupa mine(asta nu mergea cand avea in jur de doi ani)
Va pup!