Copiluti de mai-iunie 2005 (46)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Da, cred ca e asa cum spun Tamar si Danelutza, pentru ca mi-a cerut sa vin nemincata cu sase ore inainte de ora respectiva si imi va mai face un al doilea test. Sper sa iasa totul bine, nu vad de ce ar fi altfel, pentru ca, spre deosebire de sarcinile cu fetele, acum am mincat mai mult decit sanatos, regulat si fara lucruri periculoase... in primul rind pentru ca de data asta am avut pofte si poftele nu au fost pentru dulciuri, am mincat extrem de putine in ultimele luni pentru ca nu simt nevoia de nimic dulce. In schimb iute, sarat, acru, afumat... as minca numai din astea daca m-as lasa.

Astazi a fost prima zi de lectii serioase cu Agata! Offf! Abia a asteptat sa adoarma Tudora ca sa faca lectiile cu mine si cind ne-am apucat, dupa nici un sfert de ora, au apucat-o de toate: foame, scarpinat, somn, sete. Si m-a convins ca mai mult de o jumatate de ora (maximuum!!!) nu rezista, asa ca va trebui sa fac un program pe zi foarte bine pus la punct, ca sa iau in calcul si acest aspect. Inca ma mai gindesc la el, ca nu stiu cum e mai bine sa fac pentru toti...astazi Tudora a stat acasa si probabil ca miercurea, cind Agata are zi scurta, va sta acasa. Dar in rest nu stiu daca sa o iau dupa somnic (adica la 4), ca e cam mult pentru ea si o mai car si pe Agata dupa mine, dar am putea face lectiile in liniste sau sa o aduc acasa inainte de a o lua pe Agata si sa le facem cind doarme ea...
Un lucru mi-e foarte clar, ca daca nu ma organizez, imi voi prinde urechile. Si trebuie sa le disciplinez, pentru ca nu am cum sa fac fata, nici psihic si nici fizic la doua si in scurt timp la trei maimute. Am vazut astazi niste calendare, pentru virsta Agatei si pentru virsta Tudorei, foarte interesant facute, ma gindesc sa le iau cite unul si sa incercam sa respectam ce scrie acolo si daca nu o fac va avea sticker-ul care arata ca nu a fost cuminte si nu a ascultat. Si sa le mai fac in camera un copac sau altceva, cu recompense si cu pedepse, cum ar fi la mai multi ursuleti sau ratuste (care sa insemne ceva de bine) le iau cite un cadou micut, la mai multe broscute sau buline negre le iau din cele de mai sus etc. Sint copii buni, numai ca lipsa mea de timp si de rabdare ii poate strica mai mult decit pot eu sa-mi imaginez, plus ca viata noastra ar fi un calvar zi de zi cu atitea de facut. Pe de o parte abia astept sa creasca si sa scap de perioada asta dificila in care toti sint micuti, pe de alta parte stiu ca e o vreme care nu se va mai intoarce niciodata inapoi si parca as vrea sa fie cit mai mult timp micuti (dar cuminti si educati!), ca sa ma bucur cit mai mult de ei. Cine sa ma mai inteleaga!!!
Hai, ca se vede ca am o stare tare nostalgica, dimineata il simteam pe bebe cum se misca in burtica si mi-au dat lacrimile pentru ca mi-am dat seama ca sint ultimele doua luni si jumatate din viata mea in care voi mai simti asa ceva si tare dor imi va fi.

In alta ordine de idei - vorba bine, ca deocamdata nu am nici una -, dimineata m-am trezit umflata, cu ochii prinsi (am o infectie, am fost la farmacie si mi-a dat niste picaturi si acum e mai bine), o mina amortita rau de tot si cu o durere de oase la bazin infioratoare. Octav s-a uitat la mine si in timp ce-i spuneam cum ma simt, i-am vazut pe fata o milaaa...

Si inca ceva... mai straniu. De citeva nopti visez numai morti! Adica persoane care au murit - tatal meu, tatal unei prietene, Florian Pitis(!) - cu care stau de vorba, ma intretin, ca si cum ar fi vii, desi stiu si in vis ca sint morti. Si toti arata bine si linistiti, cu fetele luminoase, dar eu stiu ca sint vie si ei sint morti si asta ma sperie, desi visele in sine nu au nimic infricosator, dimpotriva! De ce credeti oare ca visez asa ceva!?! Mai ales ca nu am mai tinut minte un vis de luni bune de zile. Si intr-unul din vise, linga una din persoanele visate, statea tatal lui Octav, desi acesta e in viata... Brrr!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">25+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ola, nu am somn.

Nelia, multa sanatate si sarcina fara probleme. Visele - nu stiu ce inseamna. Incearca sa nu te mai gandesti la asta.

Eu stau sa analizez ce s-a intamplat ieri pt ca nu imi place. Alexia i-a tras 2 palme in cap Antoniei. Nu tare, usor. Pana acum nu a mai facut asa ceva. Concluzia - bona o lauda pe Antonia in fata Alexiei. In timp ce pe Alexia o cearta. gen - uite ce bine a mancat Antonia tot in timp ce tu.... sau uite ce cuminte e Antonia in timp ce tu.... De azi ma iau de madam ca nu se mai poate.Am lasat-o sa vad ce poate si cred ca am vazut suficient. In 8 luni de zile nu s-au batut fetele si sa inceapa de acum!

, mami de printese
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Monu - si Catalin facea asa dupa ce facea vreo boacana si mama ii zicea "uite Alexandru ce cuminte este, tu nu poti fi la fel?". Incearca sa ii explici bonei ca nu tb sa faca asta si in nici un caz sa compare o cocutza de 8 luni cu o fetita vioaie, plina de energie si cu o personalitate in formare si asta in fata ei.

Nelia - eu am facut testul de 3 ore pt. diabet gestational cu chestia aia scarboasa si dulce bauta pe stomacul gol. A fost ok. Si vize cu toti decedatii familiei care veneau, ma ajutau, mergeam impreuna in diverse locuri, dar nu s-a intamplat nimic. Eu cred casunt doar vise de sarcina care nu trebuie luate in seama si gandit la ele. Ai atatea lucruri frumoase la care sa te gandesti. Ai vazut ca pana la urma vei avea si baietel? (asta ca tot ma intrebai cand am aflat ca am tot baiat, cum se fac baietii)

Ce timp urat afara. Aseara am iesit cu baietii pana la colt sa iau apa plata. I-am imbracat bine, dar sufla un vant asa de turbat, ca nu am mai zabovit si nici nu a insistat ("mami, bate vantu taie, vine futuna" - a prins vreo 2 vajuri de-astea nebune la tara cu intrerupt curent, copaci cazuti si altele). In drum spre casa, i-a intrat praf in ochisori si mi-a spus micutul: "vantu a bagat paf in ochi Tin".
Ieri in schimb... nebunie. Ala mic e meterosesibil (ca frate-su pana la 1 an) si a fost agitat. Catalin m-a vazut invartindu-ma pe langa bb mai mult si a devenit si el agitat, nu a dormit la amiaza si aseara pe la 5 a capotat.A cerut "apte" si a adormit, ce folos ca dupa o jumatate de ora s-a trezit urland. Nu stiu daca a visat urat sau il durea ceva ca spunea numai "Nu,nu, nu", la orice intrebare pe care i-o adresam si mai rau facea daca vorbeam. Asa ca l-am tinut in brate aproape o ora timp in care mai urla, mai facea pauze, apoi a venit tati de la serv, dar copilul se linistise deja. AU facut dush, a stat in apa pe saturate, a mancat cu tati, apoi a venit in vizita in patul meu cu perna si Cancu (clovnul), am cantat cantecelul cu degetelele (asta ii place acum)si apoi a fugit in patul lor si s-a culcat. Si acum doarme.

O zi buna tuturor (fug sa apuc sa calc rufele - doar 2 masini uscate)

Aurasa - mami de Catalin si Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Nelia, toate gravidele au vise stranii, cred ca e o defulare la toate grijile si stresul suplimentar induse de sarcina.

La Bucuresti a venit pe bune toamna, e frrriiigg!

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Nelia-eu stiu ca e de bine cand visezi ca moare cineva(se zice ca-i moare moartea ), cu mortii bine-dispusi nu stiu cum e dar in sarcina e liber la vise ciudate asa ca...
Danelutza-si pe aici sunt gradi in care copii de varste diferite stau impreuna, in general se numesc step-by-step si nu au "lectii" la obiect si cu ora fixa. Mie imi suna bine ce ai scris tu despre gradi...
Aurasa-cum e cantecelul cu degetelele?

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Fran - ti-am trimis PM

Aurasa - mami de Catalin si Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ati fugit toate? nu mai scrie nimeni?

, mami de printese
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eu sunt aici.

Ziceam ca e frig, dar am sunat-o pe Dora si baiatul meu n-avea nici o treaba cu frigul. Alearga cat il tin picioarele pe la tobogane la Roata mare.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

deci nu mai pot! Imi lipseste un cablu de alimentare ca montam si al doilea calculator in sufragerie. Asta ca sa pot sta si eu la calculator dar si FILIP! ca s-a invatat sa-i pun baby einstein, alba ca zapada, si alte aratari si nu mai pot sta 5 minute la calculator fara sa urle.

Ieri am prins si primul kk la wc. A fost foarte distractiv. Acum 3 zile a facut in chilotei dar inainte sa faca l-a auzit Mihai spunand ca i-e frica, s-a dus intr-un colt si l-a produs. Pe urma a zis kk dar era evident too late. Apoi alataieri nu a facut deloc si nici ieri pana dupamasa, pe la 5 il aud: "Fica, fica" Zic repede, pe olita, pe wc, sta 20 de secunde, nimic. Si i-am dat chilotii jos, i-am prins body-ul sus ca sa nu se aseze pe el, i-am pus olita la indemna si i-am zis ca e pe cont propriu. Doua ore s-a jeluit "fica, ficaaaa" eu nimic. A incercat tot ce era posibil: a venit cu chilotii la mine "Chetzeiii, chetzeiii" nu, nu punem chilotzeii, mai intai faci kk si pe urma chilotzeii. Mai sta putin vine cu pantalonii "patene, pateneeee" nici pantaloni nu punem, uite ne asezam pe olita, facem kk si pe urma chilotei, pantaloni si ce mai vrei tu. In ultimele 10 minute era saracu aproape disperat. din minut in minut cerea pe wc apoi se dadea jos ca ii este frica. Daca nu i-am zis de o mie de ori ca nu are de ce sa-i fie frica, ca sunt langa el, ca nu se intampla nimic, daca nu m-am scremut pana a inceput sa ma usture in gat de atata scremut Pana intr-un final apoteotic, cand a reusit sa-l produca la wc ca oamenii mari, i-am promis o ciocolata, am mintit ca vaca ca n-a pupat nimic. Dar l-am laudat, l-am aplaudat, stiti voi

Cu planurile de munte, asta sunt deocamdata, doar planuri, ca mai am 2 kile si cine stie cand oi mai reusi sa le dau jos si pe alea, cu atata salata de vinete in frigider si m-am gandit si eu sa-i las lui copiii acasa, sau macar pe Filip dar daca merge la serviciu nu se poate asa ca tot impreuna va trebui sa mergem pana la urma.

Nelia, sanatate multa, stai linistita ca o sa fie bine! Ai grija de tine. Neaparat sa faci poze sa ne arati si noua amenajarile. Era un subiect cu visele ciudate in sarcina pe la cabinetul psi parca, l-am cautat pana am terminat de scris mesajul asta in mai multe subforumuri si nu mai dau de el.

Fran, sanatate pentru tatal tau! Sa dea Dumnezeu sa fie in faza incipienta si sa se poata vindeca! Multa putere sa faceti tot ce trebuie ca sa fie bine!

Monu, un pupic pentru Alexia sa-i traca buba zic si eu puneti aparatori la toate colturile ca si Filip numai in cap le lua, dar cum spune si Gabitza lipiciul lor e proooost, cred ca o sa le lipsec cu super glue.
Nici nu mi-am dat seama cat timp a trecut si cat de mare e Antonia! 8 luni, ce trece timpul dusa sunt, pai mai are putin fi-mea si face 4 luni asa ca ce ma mai mir...

Cuscra, cu laptele sunt mai bine mi-am mai revenit, cred ca a fost iar un prag de crestere. Problema este ca nu vine cum venea la inceput, dureaza putin pana curge suvoiul si Georgia se enerveaza pana atunci, plange, se necajeste, transpira, da din picioare, ma zgarie cu gherutzele ei pe fata, pe piept, pe unde nimereste. Si cand in sfarsit se deschide robinetul suge 1-2 minute si gata. Nici nu stiu ce sa zic, nici cu greutatea nu sta nemaipomenit, marti o cantaresc iar si parca vad ca ma enervez iar. Acum 10 zile avea 5800, si acum 4 zile 5650 eu nu mai stiu ce sa fac. Cu biberonul nu vrea, cu lingurita scuipa afara, o sa incep si scoala si parca vad ca ori ma mut la FR ori chiulesc si o sa am restante.

Urita vreme, o sa ducem dorul zilelor cu soare chiar a caniculei! BTW a venit ieri sa citeasca contorul de lumina si luna asta asteptam intristarea...

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Andreea felicitari lui Filip iar tie bataita ca ai pacalit baiatul. Vezi ca astia mici tin minte, daca spui ceva si nu te tii de cuvint, cel putin pe a mea nu am pacalit-o niciodata, dar cind a incercat tat'su am vazut ca tine minte, iar pina nu obtinea ce-i promisese, nu tacea din gura.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput