Tort de mere

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns erer spune:

Hmmm, acum imi spui de nuci??? Data viitoare...

A iesit buuuuuuuuuuuun de tot, ieri a fost ziua mea si s-a mancat tot-tot ..

Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Pai si-acu zici?
LA multi ani!!!

Si eu pun nuca in mere,si nuci din dulceata..si cirese confiate sau visine din compot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by adi69

Pai si-acu zici?
LA multi ani!!!

Si eu pun nuca in mere,si nuci din dulceata..si cirese confiate sau visine din compot.

Adriana




Exact asa am facut eu sambata, am pus nuci si visine din dulceata in tortul de mere si arata grozav. De gust nu mai spun.
Asa arata blatul
http://good-times.webshots.com/photo/2394954050102224540SesJvn

Si asa arata tortul ornat (si sectiunea)
http://good-times.webshots.com/photo/2095984860102224540HBxVFj

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinaSC spune:

saluty,
eu fac asa tortul de mere: (retet o am de pe www.culinar.ro) Ingrediente:8-10 mere, depinde de marime, 200 g margarina, 9 linguri zahar, 5 oua, 5 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, frisca, optional visine (din compot) sau nuci ,
Mod de preparare:Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand cocianul. Se aseaza merele in oala cu margarina si zaharul topit, gaurile se pot umple cu bucatele de mere, visine sau nuci. Se pune la cuptor sa se inmoaie merele, cam 20 min. Din cand in cand se stropesc merele cu margarina topita din oala, sau daca reusiti chiar sa le intoarceti.Se bat albusurile, apoi se adauga pe rand 5 linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile. Praful de copt se amesteca cu faina. Cu o ligura de lemn adaugam cele 5 linguri de faina pe rand, amestecant usor, sa nu ramana cocoloase. Cand s-au inmuiat merele, turnati deasupra aluatul, si bagati in cuptorul incalzit. Se tine la foc mic. Verificati cu o scobitoare aluatul: cand nu ramane numic lipit de ea, e gata.Se rastoarna tortul, se lasa la racit, apoi se orneaza cu frisca.Cel mai bune e rece, tinut la frigider!!!

Madalina-mamica lui Sebastian (21.02.2003) si a lui Cristian(20.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Am facut din nou tortul de mere, de aceasta data l-am ornat cu mandarine din compot si cu nucu caramelizate.
http://good-times.webshots.com/photo/2555826140102224540zeFuvK

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Sunteti grozave! Si mie imi place tare mult tortul asta, il stiu din copilarie si il fac de mult!! Sigur il fac in weekend. Moaaamaaa ce pofta mi-e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by manumanu

Sunteti grozave! Si mie imi place tare mult tortul asta, il stiu din copilarie si il fac de mult!! Sigur il fac in weekend. Moaaamaaa ce pofta mi-e!



Si pe mine ma duce cu gandul la copilarie. Si imi amintesc ca mama il facea cu mere intregi. Problema e ca eu nu am cu ce sa scot cotorul marului si n-am chef sa ma chinui cu cutitul, asa ca mi-e mai simplu sa tai merele in 4 si sa le asez frumusel in forma de floare.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by manumanu

Sunteti grozave! Si mie imi place tare mult tortul asta, il stiu din copilarie si il fac de mult!! Sigur il fac in weekend. Moaaamaaa ce pofta mi-e!



Si pe mine ma duce cu gandul la copilarie. Si imi amintesc ca mama il facea cu mere intregi. Problema e ca eu nu am cu ce sa scot cotorul marului si n-am chef sa ma chinui cu cutitul, asa ca mi-e mai simplu sa tai merele in 4 si sa le asez frumusel in forma de floare.

Criss si Alex

Mergi la inceput