Dragalasi poznasi de ian-febr 2004 (94)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Adriana, am facut socoteala si eu cred ca ai nostri ar trebui sa mearga anul asta la grupa mijlocie.

In cazul lui Sebi:
grupa mijlocie: 3 ani si 7 luni - 4 ani si 7 luni
grupa mare: 4 ani si 7 luni -5 ani si 7 luni
grupa pregatitoare: 5 ani si 7 luni- 6 ani si 7 luni

clasa I: de la 6 ani si 7 luni!

Daca ar fi s-o luam anul acesta de la grupa mica, n-ar fi prea mare pt cls.I, daca ar intra la scoala la 7 ani si 7 luni?!

Voi ce ziceti?

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=GKYNNZo301E&mode=related&search=" target="_blank">Dupa noapte vine zi!

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Gabi, da, da, sa ne vedem!!! Stii cat de aproape suntem aici, la Lujerului. O sa-ti trimit pe mess nr. de tel.

Fetelor, multumesc mult pt. raspunsuri. Si eu ma gandeam ca dimineata sa pape ceva, un iaurt, un ousor moale, numai sa fie timp. Pe Rares il duce tati la gradinita dimineata, asa ca nu-mi imaginez cu ce viteza se vor misca.
Am mari emotii cum se va adpta. Parca e a doua intarcare . Mama nebuna, nu alta ...

Mav, Rares merge la gradinita de stat, gradinita armatei, unde stiu ca sunt conditii f. bune. Nu va ramane sa doarma acolo pt. ca noi vrem sa o pastram pe tanti Cila, bona noastra. Asa ca dupa masa de pranz ma voi duce eu sa-l iau cu maisina si-l aduc acasa unde va dormi. Numai daca ramenm fara bona va sta la program lung. Asta vom vedea peste un an... Sper sa nu fie cazul pt. ca e deja un membru al familiei noastre si o iubim nespus de mult. Doar aparitia unui nepotel ar face-o sa renunte la a mai veni la Rares.

Cat priveste inceperea scolii, eu de acum declar ca-l voi da pe Rares la scoala la 7 ani si 7 luni. Motivele vin din experienta de 35 de ani a mamei mele ca educatoare care tine mereu legatura cu copiii din grupele ei: nu se compara un copil de 6 ani cu unul de 7 ani la EFORTUL depus la scoala. Programul strict este f. solicitant iar copiii mai mici se resimt pana la sfarsitul semetrului. problema apare mai ales cand in aceeasi clasa sunt copii cu diferente mari de varsta (de pana la un an).

Apoi mai am doua cazuri concrete: o prietena, profa de mate, si-a dat fetita de 6 ani si 4 luni la scoala. E f. nemultumita de cum merge tocmai pe motivul netinerii pasului cu cei de 7 ani si ceva. Mai are o fetita pe care a jurat ca o va da la sc. la 7 ani si 6 luni (e nascuta a doua fetita in martie).

O familie vecina cu parintii mei avea doi copii nascuti la diferenta de un an. I-a dat pe amandoi in aceeasi clasa, la scoala. Toata perioada scolaritatii baietelul, care era mai mic cu un an, a avut performante mult mai slabe decat sora lui. Parintii au regretat f. tare decizia lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Abia azi m-am invrednicit sa deschid calculatorul, stiti si voi cum este la inceput. Va scriu rapid, nici nu apuc sa citesc din urma, ca acum se trezeste gaza si nu mai apuc sa fac nimic.

Multumesc in primul rand pentru urarile voastre, multumesc de suport. A fost o nastere grea, dar a meritat, este un BB atat de frumos si este sanatos, asta e important. Eu o sa ma refac, nu e problema.

Mi-am dorit mult sa il nasc natural, nu as fi facut-o daca stiam cat este de mare. Dar asta este, ma bucur ca totul a fost ok.

Am iesit din spital luni seara foarte tarziu, au fost niste mici probleme. Alex l-a primit extraordinar pe fratior, era topita toata, atata l-a pupat si l-a iubit. Se vedea pe ea ca este fericita. A fost insa greu prima noapte, nu am dormit niciunul din noi. Alex nu e asa geloasa cum credeam, accepata ca trebuie hranit si ingrijit, ca il tin in brate, dar este foarte geloasa si agitata. Nu pot sa il alaptez in liniste si nici sa il culcam, ca atare eu fost deja certuri din prima seara. Ea nu voia sa doarma fara mine, eu nu puteam sa ii culc pe amandoi deodata si pana la urma, desi mi-am propus sa nu o cert, am fost nevoita sa ridic tonul la ea. A fost atat de trista...m-a durut sufletul.

De fapt BB e cumintel, mai are probleme cu burtica si imi face circ (de ex noaptea trecuta toata), insa grija mea este acum Alex si acomodarea. Deocamdata am trimis-o la ai mei, nu se putea cu amandoi. Si draga de ea tot promite ca va fi cuminte, mi se rupe inima, dar am experimentat jumatate de zi singura cu amandoi si cred ca riscau sa ramana fara mama internata la nebuni. Oricum de vineri o aduc acasica, si de luni merge la gradi.

Apropos de gradi, am vazut ca ati discutat una alta, nu am timp sa reiau acum din urma. Pe scurt Alex merge in grupa mijlocie. chiar daca decideti sa ii dati la 7 ani jumatate e mai bine sa repete grupa pregatitoare decat sa bata pasul acum pe loc. Eu m-am sfatuit cu directoarea si asta a fost sfatul ei. In ceea ce prveste hainutele si pregatirea, depinde la o gradi la alta. La noi ii trebuie incaltamitne de interior, prosop, periuta si pasta, schimburi de piele (chiloti, maieu), bluzite si pantaloni de interior. Bluze i-am luat de bumbacel subtirele, cu maneca lunga, la ei este cald rau. La fel pantaloni, am luat ca de trening, dar nu din cei grosi.

Rox 39+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Bine ai venit acasa, Roxana!

Vivi in grupa mijlocie merge acum la gradinita.
Eu am de gand s-o dau la scoala la 6 ani si jumatate. Sigur, daca o sa fie si ea de acord.

Eu am mers la scoala la 6 ani si 2 luni, nici o clipa nu-mi pare rau, peste tot am fost cea mai tinerica: si la liceu, si la facultate...e super, pentru o fata. Imi amintesc ca eram taaare nerabdatoare sa merg si eu la scoala. Si foarte bine am facut sper si Vivi sa vrea la fel.

In tarile vestice anul pregatitor se face la scoala. Am inteles ca si la noi se intentioneaza acelasi lucru. Este de laudat, avand in vedere ca in ziua de azi bagajul informational necesar pentru un copil de 6 ani este mult mai mare decat era pe vremea noastra.

De aceea si gradinita este foarte importanta in formarea copilului, niciodata nu am sa pot compara mersul la gradinita cu statul cu una din bunici.

Evolutia lui Vivi in urma mersului la gradi este fulminanta: in nici un caz nu mi-ar fi reusit s-o invat la fel, nici daca stateam eu cu ea, nu bona sau vreuna din bunici.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Roxa ma bucur ca ai reusit sa ne scrii, am citit, dar nu comentez inca, pt ca sunt in fuga acum...

Adriana, am uitat sa-ti zic, Sebi manca si acasa dimineata (cum deschidea ochii si cerea de mancare) si la gradi, micul dejun, pranzul si gustarea. Am sa ma gandesc mai bine la ceea ce mi-ai spus in leg. cu inscrierea la sc., insa pt piticii nostri, pt anul asta, tot cred ca la gr. mijlocie e mai bine.

In ton cu vremea de afara:

www.youtube.com/watch?v=6elPsePf-YE" target="_blank">Toamna- Tudor Gheorghe

www.trilulilu.ro/Blanche/524cf6ef8b0ab8" target="_blank">Niciodata toamna-Tudor Gheorghe

www.youtube.com/watch?v=wsc78M5DBZM" target="_blank"> Emotie de toamna (Nichita Stanescu)- cu Nicu Alifantis

www.youtube.com/watch?v=GCEwFm6C44w" target="_blank">Monosilab de toamna (George Bacovia)- cu Anda Calugareanu

www.youtube.com/watch?v=zomJRuuG5O4&mode=related&search=" target="_blank"> Lasa-mi toamna pomii verzi- cu Margareta Paslaru

www.youtube.com/watch?v=Fio48tTRL60" target="_blank">Toamna romantica (G. Toparceanu)- cu Toma Caragiu

www.youtube.com/watch?v=aUr0d3j7vf8" target="_blank">Toamna in Bucovina

Intrebare: alocatia copilului se poate lua direct pe card sau se poate vira intr-un anume cont? Ca luna trecuta... ne-a sarit factorul postal... si acu' tre' sa mergem la Casa de pensii, sa facem cerere sa mai primim banii copilului...

acum fuuuug......

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=GKYNNZo301E&mode=related&search=" target="_blank">Dupa noapte vine zi!

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Bun venit, Roxi!!!
Abia stept sa ne mai arati poze cu Andreiutz. Alaptezi?

Mav, sigur se poate primi alocatia si pe card. Trebuie sa te interesezi la posta, cred. Stiu insa ca in Bucuresti este ceva f. complicat. Poate in Cta sa fie mai simplu.
Cred ca cel mai bine voi vorbi cu educatoarea pt. ca decide in ce grupa sa intre Rares. Va depinde si de varsta si dezvoltarea celorlalti copii. Sincer, si eu ma gandesc ca ar fi mai bine la grupa mijlocie, dar ma tem ca el inca nu e invatat cu un program strict asa cum sunt deja antrenati cei care au facut anul trecut grupa mica.

Mergi la inceput

Alaptez, dar are alimentatie mixta. Iti dai seama ce productie necesitam la asa bebeloi.

Rox 39+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Rox, schimba semnatura ca esti tot 39 sapt..
Mai, dar chiar ce urias ai nascut! Nu-mi imaginez cum l-au scos medicii natural. Ai vazut sub. "Roxana_g mama eroina"? Ai fost de nota 100.

Mi-a mai venit o intrebare pt. voi, cele cu experienta de gradinita: care au fost schimbarile, in bine si in rau (banuiesc ca mai sunt si din astea), pe care le-ati observat la puiuti dupa inceperea gradinitei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Incep cu Roxana.Felicitari si sa fiti sanatosi cu totii, si bun revenit acasa.
In ceea ce o priveste pe Alexandra, uite cum am facut eu si am fost singurica singurica.Phillip a inteles ca bebe are nevoie de mami, ca papa titi de la mami, ca face multe cu mami si i-am cerut sa ma ajute atat cat poate .La inceput a stat in pat langa noi, o mangaia pe capusor in timp ce ea manca, daca adormea avea voie sa o mangaie pe fata ca sa se trezeasca si sa manance in continuare, la baie grija lui era sa ii spele piciorusele cu prosopel, pe strada sa se tina de carut, mai tarziu chiar sa impinga carutul(al nostru merge foarte usor), intr-un cuvant l-am implicat mult si nu s-a simtit dat de-o parte.Pentru ei conteaza foarte mult ca mama sa ii arate ca ii iubeste in mod egal pe amandoi, si a inteleaga ce inseamna "frati".Eu am incercat, sper ca am si reusit in mare masura, chiar daca acum, dupa 1 an tipa , plang si se necajesc .

In legatura cu mersul la scoala.Aici la gradinita exista 2 grupe:de la cateva luni(unele gradinite permit acest lucru) pana la 3 ani este grupa mica(in mod normal anul incepe in Septembrie, si Phillip a ramas pana in toamna la grupa aceasta), dupa 3 ani si pana la 6 si este grupa mare.Apoi urmeaza grupa pregatitoare, un fel de clasa intai care se face la scoala.Este tot o joaca si ceva in genul bastonase si alte cele ce se face si in Romania.Daca mi-as putea permite sa spun, in Romania se face mult mai multa carte, aici copilul este inca lasat sa se joace, sa copilareasca.In acest caz Phillip al meu va merge la scoala la 6.7 luni.Asa se face,eu nu am nici un cuvant de spus si sincera sa fiu pe mine nu ma deranjeaza pentru ca si eu am mers la 6.8 luni la scoala si n-am avut probleme.

Sa ii raspund si Adrianei.Ok, lasa-mi nr tau ca nu stiu daca il mai am si poate iesim la o plimbare seara ca si-asa ii scot pe-astia mici afara.
In legatura cu gradinita.Phillip mergand de la 1.7 luni la gradi, am observat ca s-a integrat bine, acasa nu vorbisem deloc germana cu el, in fiecare zi venea cu cate un cuvintel invatat, intr-un semestru isi daduse drumul bine la vorba, cu intelegerea n-a avut probleme.Totul a fost foarte bine, la inceput si-a luat cate o palma, busituri etc, in schimb a preluat si obiceiuri negative.Uneori e agresiv cu alti copii, si ii este frica de cei mici.Dar..sunt pro oricand gradi , decat stat acasa cu bunica sau bona-parerea mea

-----------------------------

Gabriela, Rebecca si Phillip

Mergi la inceput

Gata, am schimbat semnatura. Si citisem si subiectul cu mama eroina, o mare supriza a Sabinei, care este o minunata. Adevarul este. asa cum am scris acolo, ca fiecare din noi suntem mamici eroine pentru puii pe care i-am adus pe lume.

Babee, asa imi pare rau ca nu te poti vedea si cu mine. Dar acum chiar nu sunt in stare. Multumesc de sfaturile legate de Alex, sa stii ca eu am lasat-o sa ma ajute, sa ii dea si picaturile Sab Simplex. Insa faptul ca e un copil agitat, galagios, ca tipa, sare si tranteste pe langa bebe nu pot sa il schimb.

Adriana, schimbari in bine: mai sociabila, mananca singura si de toate, program strict si reguli (de ex spalat pe maini, pe dinti, etc), se imbrca singura, invata si lucruri noi dar nu am observat o evolutie uimitoare. Lucruri rele: comportamente imitate de la colegi si ma refer la cele rele (ex copil care vorbeste incorect) si in primul rand nenumarate viroze.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Mergi la inceput