PIERSICUTZE de iul - aug 2006 (53) - LMA!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Genie spune:

Emilia, in legatura cu vaccinul de 1 an: noi am facut la 2, 4 si 6 luni infanrix hexa. Intre timp am schimbat pediatrul si asta de acuma ne-a pus sa cumparam Infanrix cu 3 valente (DTP). Acuma eu ma intreb nu trebuia oare facut si antipolio tot la 1 an ca rapel la toate celalalte?
Ma rog, merg pe mana pediatrei si am incredere. Ideea e ca banuiesc ca fii-mea are alergie la ceva din vaccinul asta pentru ca de la 6 la 11 luni noi ne-am luptat cu o forma foarte urata de dermatita atopica care a disparut si acum, la doar doua zile dupa vaccin s-a umplut de bubite mici pe fata, fara sa fi avut nimic inainte. In fine, o hidratez bine cu trixera si sper sa dea inapoi, de fapt nu cred ca o sa ne zapaceasca iara nesuferita de dermatita, ca as innebuni.

Genie si Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Viu si io sa ma plang cu dermatita. Nu vreau sa mai aud de dermatita, bubite, iritatii si alte d-astea. Luca isi scarpina pana la sange bubitele de pe picioare Maine mergem la alt dermatolog, sa vedem ce-o mai zice si asta.

Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)

http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

quote:
Originally posted by Genie

Mamici, am si eu o nelamurire: Copiii vostri ce mananca inainte de somnul de seara? Eu ii dadeam Antoniei lapte cu cereale de la Hipp dar de vreo cateva zile bea foarte putin si dupa aia sta cateva minute si incepe sa zica papa. In serile anterioare am rezolvat-o cu o felie de cascaval, putin piure, dar ma intreb oare ar trebui sa scot laptele si sa ii dau sa manace ceva mai consistent? Si in cazul asta ce? Voi cum faceti? Si asa ma chinuiesc sa gasesc zilnic cate o reteta noua pt masa de 6 ( fie paste cu branza si lapte, papanasi, budinci)

Genie si Antonia

Si la mine Nour a dat semne de plictiseala la cerealele de la 18.00-nu mai manca decat jumatate, si i-am schimbat putin programul.
Acum ii dau cel mai tarziu pe la 20.00 mancare gen fideluta cu lapte+un fruct ori orez cu legume si putin iaurt, ori... ce se gaseste poate fi si supa cu putina paine inmuiata.
Apoi se mai joaca pana pe la 22.00 cand il alptez de culcare, insa nu mai gaseste lapte in cantitati mari asa ca vreu sa ma asigur ca e satul.
Cu retede de "dulce" nici eu nu stau bine pentru ca toate imi par a contine albus. La mine cel mai des inseamna fructe ori paste/orez cu lapte.

Mami cu doi lei paralei

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dariana

vroiam sa va intreb daca mai e vreo piersicutza care arunca cu jucariile de parca ar vrea sa le sparga pt ca Darius de cateva zile le ridica deasupra capului si da cu eleee!!

http://www.flickr.com/photos/dariutzu/?saved=1

Dariana si Darius (30.07.2006)

Si noi aruncam jucariile, mai ales cand mami face ceva in bucatarie si nu ne bagam in seama ori depinde cat suntem de nervosi .

Mai nou "impingem" pe covor tot ce ne iese in cale: masinuta, carte, cutie de carton, chit ca mami cumpara in continuare jucarii sperand ca alunga plictisul.Doar, doar!

Mami cu doi lei paralei

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by julax

Nu mi-ati spus daca e bun de dat la bebe si ficat de vita.Ai vostri au papat?

De vita, nu. Numai de pasare, dar si asta rar.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ioana81

Crisina imi pare rau de Luca, uite eu ii gatesc cu apa plata, din cauza ca avem put...apa e ok ca i-am facut analize. Dar vin cu o intrebare, bine in afara faptului ca al meu bea apa plata nefiarta, biberoanele le mai sterilizati? Eu una nu prea le mai sterilizez, poate o data pe saptamana....dar le spal cu apa de la chiuveta si cu pur si le clatesc bine. Voi cum mai procedati?

Am luat decizia sa nu mai sterilizez "la nevoie", cand am calatorit (la un an si o luna), dar parca imi vine mai degraba sa renunt la biberon ... Inca o mai fac, mai rar, dar nu ma pot abtine
Oricum nu folosesc decat la cereale, o data pe zi, iar in ultima saptamana i-am dat asa 3 zile din 7. Apa o bea din canuta cu cioc (cel cu doua gaurele deocamdata ori, mai rar 3)

Multa sanatate lui Darius si putere mamicii sa treaca usor peste tot!

Mami cu doi lei paralei

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by julax
[Legat de asta,acum vreo saptamana si ceva am hotarat sa nu-i mai dau noaptea sa suga(se trezea o data sau chiar de doua ori in ultimul timp).Ultimele 3 nopti nu s-a mai trezit deloc.A dormit de la 21 la 7.Am fost asa mandra de el...Sper s-o tina tot asa.
Noapte buna tuturor!

Julax te invidiez .
Piersicuta ta primeste suzeta? Cum il pacaleai sa adoarma la loc in timpul "trainingului", cand ai hotrat sa nu ii mai dai lapte pe timp de noapte?
I-am "citit" postarea ta si lui Nour si v-am dat exemplu, sper sa si actioneze. Recunosc ca de 2 zile se trezeste numai de 2-3 ori pe noapte, ceea ce la el e MARE lucru. Ptiu, ptiu!

La mai bine!

Mami cu doi lei paralei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

quote:
Originally posted by emiliapop

Doniro cum mananca Daria oul cu paine, mancarica cu mamaligutza, crenwursti (de care?) si restul pasate, maruntite sau cum ca eu i-am luat azi branza Allmette si i-am uns o felie de paine si i-am taiat-o cubulete si i-am pus in fata in castronel si el le-a luat de acolo a gustat s-a lins pe botic si dupa a uns masa cu ele nici vb de mancat asa ca am papat tot fructe pasate cu branza si biscuti.

emilia cu bebe mic si Alexandru Paul(16.08.2006)

Eu ii rup bucatele mici din fiecare (paine, branza sau cremvursti), mamaliguta i-o pasez cu furculita. Adica ce e mai moale si merge pasat, ii pasez cu furculita, dar cand ii dau ceva cu paine, ii rup bucati mici si i le dau eu. Ref cremvursti, ii iau numai din piept de pui, ii fierb si ii dau fara coaja.

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006)

POZE FEL DE FEL
www.onetruemedia.com/otm_site/share_view_player?p=22bced91b6dc25146dc9bf" target="_blank">MA PREZINT
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Subiectul "mancare" e si pentru mine interesant, cum spunea si deniro.

Imi place mult ca imi mai dati idei, de pilda Genie cu pastele cu putina branza si lapte la cuptor, voi incerca cat de curand. Nu de putine ori ma simt ametita de ce sa mai inventez sa ii dau lui Nour, sa fie si proaspat si repede de preparat si cat mai natural.

Eu i-am dat numai branzica prospata de vaci, cea topita imi pare "chimicale condensate", iar mezeluri nici atat. Am eu piticii mei ca macar cativa anisori sa il tin departe de chestii inutile...ei bine eu ma lupt pentru toata familia sa ne facem un stil de hrana cat mai sanatos in ciuda "intoxicarii din/cu reclame" de care suferim cu totii. Slava Domnului aici legumele si fructele sunt inca "cu gust" (mai putin cele din supermarketuri) si foarte accesibile la pret.

Mami cu doi lei paralei

Mergi la inceput

nicolica frumos piersicut aveti! Un set de pupici trimit catre voi !

Si pentru am avut putin timp, am vazut mai multe poze din colectie. As avea o intrebare: cum sta bebele in scaunelul de masa?
Imi place mult designul, dar este si stabil la "miscari" mai puternice?

Mergi la inceput