Lipsa de aer
m-am gandit mult daca sa deschid acest subiect sau nu .am o problema si nu stiu cum sa o rezolv.
pe scurt nu pot respira. nu imi ajunge aerul in plamani. ma chinui groaznic pt o gura de aer.pe langa asta ma doare capul ingrozitor,nu prea am chef de nimic. eu sunt o persoana vesela ,dar nu prea a mai ramas nimic din mine.
acum un an am ajuns la urgenta unde mi-au pus diagnosticul de spasmofilie. de atunci a fost relativ bine pana la inceputul lunii august cand am avut iar un episod de genul acesta. am luat calciu si magneziu si am intrerupt anticonceptionalele Yasmine pe care tocmai incepusem sa le iau de vreo saptamana. a fost ok .incet,incet mi-am revenit. la urmatoarea menstruatie am luat iar Yasmine si la 2 ore dupa ce am inghitit pastiluta am inceput sa nu mai am aer ,dureri de cap etc.le-am oprit din nou ,dar au trecut cateva zile si nu mi-am revenit. in final am ajuns la urgenta unde mi-au pus o perfuzie ,mi-au facut analize si m i-au pus diagnosticul de nu stiu ce neuro- vegetativ si spasmofilie. tratamentul consta in ceva anxiolitic si calciu cu D3. ce ma socheaza pe mine in legatura cu diagnosticul de spasmofilie este ca analizele la minerale au iesit bine. am si calciu si magneziu in volori normale. ieri m-am simtit un pic mai bine ,dar aseara a cazut traznetul. nu putam respira ,am plans in hohote si imi venea sa tip si sa ma tavalesc pe jos. sotul s-a ocupat de copil si eu am stat 2 ore cu mama la telefon si am reusit sa ma linistesec.
nu stiu ce sa fac si la ce medic sa merg. la spital mi s-a sugerat ca ar fi ceva stres. eu stresata sunt .chiar groaznic de stresata. imi fac griji din orice ,noapte mi-e frica sa in intuneric etc.
daca vreuna dintre voi a mai trecut prin asa ceva va rog sa-mi impartasiti experientele voastre . poate asa voi stii in ce directie sa merg ,ce medic sa mai consult. ma gandesc ,ca daca cumva ceea ce mi se intampla e din cauza stresului ar trebui sa consult un psihiatru ceva.
V-as ruga din suflet sa lasti macar 1 zi mesajul aici si sa nu-l mutati . aici intra mai multe persoane decat la clinica.
multumesc mult pt eventualele raspunsuri!
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
Raspunsuri
prisi spune:
BunaDaniela
ai incercat la un endocrinolog, eu cand am fost diagnosticata cu noduli tiroidieni aveam aceleasi simtome, ma sufocam, plangeam fara motiv de cele mai multe ori , eram f obosita si irascibila , lipsa de calciu( nu se asimileaza din lipsa de iod) cat despre Yasmine nu stiu ce sa zic dar o avea si asta vreo contributie pana la urma sunt hormoni. incearca sa-ti faci un control endocrinologic
pupici si multa sanatate
diadaniela spune:
multumesc mult pt raspunsul tau.crede-ma ca dau refresh dupa refreh asteptanad raspunsuri.
voi merge la endocrinolog.m-am gandit ca si aici ar putea fi problema.
medicul de familie e in concediu,la cabinet nu e nimeni ,la urgenta am ajuns deja,asa ca acum sunt pe cont propriu.trebuie sa-mi caut singura 'buba'.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
erer spune:
Buna diadaniela,
am patit si eu asa cand eram intr-o perioada foarte stresanta. Diagnosticul a fost: atacuri de panica pe fond de stres + spasmofilie. Aceleasi simptome ca si tine aveam..
Nu stiu daca te linisteste cu ceva, dar o sa treaca cand o sa fii mai putin stresata si o sa te relaxezi.
Mie mi s-a zis ca e boala omului modern.. acum nu stiu ce sa zic..
Cu lipsa de aer ma mai confrunt si acum, dar doar cand sunt obosita..
Sanatate multa!
diadaniela spune:
multumesc si tie ,Erer,pt raspuns.
sper sa imi revin repede pt ca am senzatia ca o sa innebunesc.
Dana
erer spune:
Iti doresc din toata inima!
Important e sa nu te mai gandesti la asta. Stiu ca e greu, dar daca e pe sistem neurovegetativ, cam greu sa se rezolve cu medicamente.
Uite o
pentri tine ca stiu cum iti e!
ps. vezi ce analize te apuci sa faci ca eu de ipohondrie am exagerat cand am facut 'chestia' asta... unele de nici cu gandul nu gandesti...
Daniela1974 spune:
Stiu cum e vara asta am patit la fel. Senzatia ca nu respir pina la capat e groaznica. Am ajuns si la urgente, diag. atac de panica, spasmofilie cronica. La endocrine nu mi-au gasit nimic, la cardio la fel, tratamentul prescris Ca Sandoz cu Vigantoleten si MgB6. Pt. starile de neliniste mi-au dat Xanax 0,25.Medicul de familie mi-a zis ca pot lua si 1 tb.Aspacardin(are mg. si potasiu).Ce e mai important e sa nu te mai gindesti la asta, mergi la plimbare incearca sa te relaxezi.
Sanatate multa.
Daniela.
rall spune:
Iti doresc si eu multa liniste si sanatate 
Din experienta, as pune ca tot tiroida e de vina. Am cam aceleasi simptome ca tine, doar ca intr-o versiune mai putin intensa, si stiu ca mie mi se trag de la tiroida.
Uite aici doua subiecte in care s-a mai discutat despre asta, poate te ajuta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=81163
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85956
diadaniela spune:
multumesc de raspunsuri ,dragelor.va multumesc ca sunteti alaturi de mine si ma incurajati.
astazi am lasat copilul acasa cu sotul ,m-am urcat in masina ,am deschis geamurile ( sa se faca mult curent) si am plecat . acum sunt la mama care incearca sa ma incurajeze si ea cum poate.
incerc din rasputeri sa ma inveselesc si sa nu ma mai gandesc la nenorocita asta de senzatie care e groaznica.
o sa fac si un control la endocrinolog,dar sunt din ce in ce mai convinsa ca e din cauza stresului. sunt cumplit de stresata. in minte mea totul i-a proportii.
uf! plec acum. mama ma invita pana la riu sa ma aerisesc putin.
va pup si va multumesc inca odata ca sunteti atat de dragute si saritoare.
![]()
Dana
Clover spune:
Suna a atac de panica pe fondul anxietatii. Eu zic sa incerci direct la psiholog si iti spune el daca asta e sau sa te duci pe la alti doctori.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
lilina spune:
mergi neaparat la doctor
iti doresc multa sanatate
Lilina si
Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe
site-ul lui bebe
varsta lui bebe 
"Is nice to be important, but is more important to be nice"