Art. 66 din Contractul colectiv de munca

Art. 66 din Contractul colectiv de munca | Autor: dory

Link direct la acest mesaj

In cazul in care conving angajatorul sa-mi plateasca diferenta de 15% in perioada in care sunt in concediu prenatal( 6 sapatamani), aceasta suma se ia in calcul la valoarea totala supusa procentului de 85% pentru calculul concediului pt ingrijirea copilului de pana la 2 ani?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da aceste sume reprezinta drepturi de natura salariala si asimilata recunoscute de lege si sunt suportate din fondul de salarii al angajatorului. Aceste sume au acelasi regim ca al oricarei forme e plata salariala din toate punctele de vedere inclusiv fiscal. Vor sta la baza determinarii indemnizatiei pt cresterea copilului.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dory spune:

Multumesc, Marius. Pot de asemenea sa te intreb ce argumente legale pot sa invoc pt al convinge pe angajator sa-mi plateasca cei 15%. Mentionez ca societatea la care lucrez nu are contract colectiv de munca propriu. Asta inseamna ca respecta toate prevederile contractului colectiv de munca national?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Argumentul il ai tot in Contractul colectiv:
ART. 3
(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national;
b) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din ramura de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt).
(2) Contractele colective de munca se pot incheia si pentru salariatii institutiilor publice. Prin aceste contracte nu pot fi negociate clauze referitoare la drepturile a caror acordare si al caror cuantum sunt stabilite prin dispozitii legale.
(3) In cazul in care, din diferite motive, partile au incheiat contracte colective de munca la un nivel inferior inaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse.

Mergi la inceput