Dragele mele,
S-a ivit o problema. O prietena de-a mea foloseste microginon cu 21 de pastile, doar de o luna. Si nu stiu cum si-a incurcat calculele, ca urmatoarea folie, in loc sa o inceapa dupa pauza de 7 zile, adica in a 8-a zi, a inceput-o in ziua a patra. Cand si-a dat seama de greseala m-a sunat pe mine ca stia ca eu folosesc mai de mult asa ceva, sa ma intrebe ce i se poate intampla. Dar habar nu am! Are cineva idee daca ar trebui sa se ingrijoreze? Si ce sa faca acum, sa intrerupa si sa faca o pauza pana la menstruatia urmatoare si sa o ia de la inceput sau sa continue asa? Dar protectia mai e la fel, sau ar trebui sa se fereasca si altfel?
Mutumiri anticipate in numele ei, cat si al meu, ca m-a facut curioasa.
parere personala: sa mearga mai departe cu folia...si da, e protejata; daca intrerupe in ceva zile ii vine menstra si cred ca mai rau se da peste cap
Am patit si eu acelasi lucru cu acest tip de anticonceptionale si medicul de familie mi-a recomandat sa le intrerup si sa astept pana la urmatoarea menstruatie. Acum parerile sunt impartite !!!
Dana
24+
Luca-Rares
www.flickr.com/photos/11543857@N07/" target="_blank">Poze cu burtica
Stiu sigur de la un
ginecolog:
Daca vrei sa modifici ziua in care iti vine ciclul (de ex luni in loc de miercuri) tot ce trebuie sa faci e sa incepi folia urmatoare cu 2 zile mai devreme, adica 5 zile de pauza in loc de 7.
Nu e recomandat sa faci asta toata ziua - buna ziua; organismul e bine sa se obisnuiasca cu ritmul de 28 de zile. Dar odata la cateva luni bune, merge.
Deci e Ok sa continue folia; chiar recomandat, daca ar lua 1-2 pastile si apoi s-ar opri mai mult ar deregla organismul.
(In schimb nu e bine sa faci pauza mai mare de 7 zile; corpul intra in starea de "fara pilule", nici nu mai esti protejata, etc.)