Vreau sa fiu libera de fitze si de material!!!!
Raspunsuri - Pagina 10
Clover spune:
XIO, tu vorbesti de medii cu o anumita pretentie de educatie, bun-simt. O fi si datorita zonei in care stai, ca n-am fost niciodata,dar se zice ca ati sta mai bine la capitolul oameni. Eu am trait paradoxul de a-mi marturisi o vecina si cate sacose aduce unu vecin(pe care nu il cunosteam si nu-l cunosc) cand vine de la serviciu. Ceea ce mie mi se pare suprarealist, dar asta e lumea in care traim.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by XIO
Da , CLover , dar nu tine de cat de gors e lantul aluia.
Apartii unui grup pt. ca ai ceva in comun cu pers. respective:pasiuni , gandire , fire , hobby-uri, samd ,
Nu inseamna ca daca o prietena din grup se face blonda si isi cumpara o fusta pana in fund fac si eu la fel.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
Pe-aici daca vezi barbat cu lant la git (gros sau subtire, nu conteaza) stii ca-i de-al nostru!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Siminaf spune:
Pe aici se poarta lanturi, si inca groase, la "masculi", dar acestia sint fie... negri, fie latino. Probabil ca reflecta un complex de inferioritate, ca si muzica lor cam violenta, mai ales indreptata spre ceilalti, nu spre cei din rasa lor.
Ramona J spune:
Aoleu, ii uitasem pe astia! E drept ca pe astia cu lanturi nu-i vad decit la tv, vecinii mei nu poarta.
XIO spune:
quote:
Originally posted by Ramona Jquote:
Originally posted by XIO
Da , CLover , dar nu tine de cat de gors e lantul aluia.
Apartii unui grup pt. ca ai ceva in comun cu pers. respective:pasiuni , gandire , fire , hobby-uri, samd ,
Nu inseamna ca daca o prietena din grup se face blonda si isi cumpara o fusta pana in fund fac si eu la fel.
Pe-aici daca vezi barbat cu lant la git (gros sau subtire, nu conteaza) stii ca-i de-al nostru!
Lantul la gat denota vreun grad de incultura sau ceva daca e purtat de barbati?
raresionut spune:
Alessia 

, as vrea sa incep cu o prima parere care ar putea justifica comportamentul si atitudinea mamei tale. Uneori, parintii au tendinta de a-si idealiza reducerea greselilor si neimplinirilor din timpul vietii prin intermediul copiilor, intr-adevar, unii exagereaza , punand mai presus valoarea materiala, decat sentimentele fata de propriul sau copil. Nu stiu poate gresesc, insa asa vad eu o justificare la ceea ce se intampla...ar vrea sa se laude , sa stie caci copii sunt cei mai cei , dar nu constientizeza nulitatea unei invidii pe care si-o cultiva inutil.
Si ca sa continui si cu opinia pe care o cunosti ( ca si prietena si care ma si reprezinta), oricat am incerca sa trecem de bariera caracterizarii functie de cum ne imbracam, ce masina si ce casa am, nu putem...asta e societatea, care ne judeca fara a-i pasa de caracter de valoarea morala a unei persoane. Consider caci respectul pe care mi-l acord singura e suficeint sa nu imi pese, intr-adevar aici putem vorbi si de " taria" de a nu iti pasa ce spune X sau Y.
As vrea sa inchei cu o vorba spusa de bunica mea..." maimuta imbracata in matase tot maimuta ramane".
Alina
si printul Rares
Pozele noastre
Cand un somnambul merge pe acoperis.....nu-l trezi...se poate prabusi!
bird70 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Deci din cauza ca manelistii au in filme lanturi groase Romania este o tara de oameni ahtiati dupa bani si firme?
Hai sa discutam despre vedetele de la Hollywod care-si pun numai diamante cand merg la un eveniment. Care in videoclipuri arunca cu bani , lanturi groase de aur , haine de firma i vezi numai femei dezbracate. JUdecam un popor intreg dupa ele ?
Din cate stiu eu nu .
Ce e asa greu de inteles? Mediu nu inseamna o tara intreaga ci persoanele cu care un individ vine in contact. Daca in cartierul in care individul a crescut si locuieste, unde munceste si unde petrece majoritatea timpului, se pune pret pe bani, masini, manele, atunci exista o presiune din partea mediului asupra individului sa se conformeze pentru a fi acceptat. Un exemplu foarte elocvent este cel dat de Alessia cu mama ei care nu mai vrea sa auda de ea pentru ca nu vine in Romania cu masina noua si nu are vila si haine de firma. Si asta probabil din cauza ca si asupra ei se pune presiune din partea rudelor, vecinilor, colegilor de lucru care spun ca: uite fata aleia s-a maritat in strainatate si nici macar o masina noua sau un tricou Armani nu are cand vine acasa.
Evident nu toata populatia din Romania provine din acelasi mediu. Eu pot sa spun ca parintii mei nu au pus pret pe chestii materiale ci pe educatie, respect, liniste si fericire. Si nu isi evalueaza succesul ca parinti dupa contul meu in banca sau dupa hainele pe care le afisez, chiar daca sunt chestionati regulat cu privire la starea mea materiala de catre vecini, colegi de munca, etc. Dar nu toti indivizii au suficient self-esteem sa se opuna mediului in care traiesc. Oamenii doresc sa fie acceptati si respectati si daca in anumite medii exchibitionismul material este respectat si apreciat, atunci indivizii din mediile respective se vor comporta ca atare pentru a fi acceptati. Cu cat legatura individului cu mediul respectiv este mai stransa cu atat presiunea este mai mare. Toate acestea sunt agravate si de un spirit xenofob foarte accentuat in Romania in care indivizii care nu corespund mediului nu ca sunt ignorati dar sunt de-a dreptul suprimati. Spiritul de turma este probabil foarte puternic datorita anilor de comunism in care generatii intrebi au fost educate sa joace cum li se canta, sa nu isi puna intrebari, sa urmeze si sa adopte moda/politica vremii fara sa miste in front.
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by XIOquote:
Originally posted by Ramona J
Lantul la gat denota vreun grad de incultura sau ceva daca e purtat de barbati?
Hai mai, Xio, ca era vorba de alea groase ca lanturile de talangi, stii si tu de care! Cred...
XIO spune:
De alea groase rad si eu , dar acolo am vazut scris si "subtire" , asa ca vreau sa inteleg exact
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by XIO
De alea groase rad si eu , dar acolo am vazut scris si "subtire" , asa ca vreau sa inteleg exact
Cred ca depinde mai mult de gusturi. De exemplu, din punctul meu de vedere, singurele "bijuterii" care s-ar potrivi la un barbat sunt verigheta si butonii de la camasa.
Adina +
Olivia 04.03.2004