Raspunzi la telefon in vama = 50 € amenda?

Raspunzi la telefon in vama = 50 € amenda? | Autor: Pet

Link direct la acest mesaj

Ma gandesc ca poate totusi exista vreo lege care spune asa ceva si ca nu suntem chiar ca in Vestul Salbatic. Sa ma lamuriti si pe mine! Vorbind cu cineva aseara, imi spune ca un nepot se intoarce din tara impreuna cu tatal, cu autocarul. Si ca acum nu se mai urca in autocar cei de la vama sa controleze pasapoarte sau carti de identitate dar ca toti pasegerii trebuie sa coboare din autocar. Ei bine, baiatul asta (care frecventeaza liceul aici) raspunde la telefon exact cand vamesul trebuie sa-i inapoieze pasaportul (il sunase sora-sa sa-l intrebe pe unde au ajuns) si uite-asa vamesul, in opinia mea, ranit in orgoliu si disperat dupa spagile de altadata, zice ca trebuie sa plateasca 50 de € amenda pentru ca in vama nu se raspunde la telefon! Va dati seama ca a intervenit tatal baiatului ca nu e posibil asa ceva! Ca pana la urma soferul autocarului sa zica: "Dati-i dom'le 50 de € sa plecam de aici odata!" Ce faci? Ce superior chemi? Cum explici oamenilor ca trebuie sa aiba rabdare sa se lamureasca situatia? Sa nu te imbolnavesti de nervi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

si ce a scris pe chitanta?

---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

A fost boier vamesul...yo ii dadeam 100 euro amenda si ii scriam pe chitanta sa o imparta jumi-juma cu sora-sa care a sunat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Nu stiu cat de legala este decizia vamesului,dar mie personal nu mi se pare corect ,frumos ,respectuos sa stai in fata cuiva ( chiar daca o persoana iti intinde o hartie,fara sa iti spuna ceva ) si tu sa vorbesti la telefon.Scuze ,dar sora putea sa sune si peste 2 min daca i se inchidea telefonul.Dupa mine daca vrem respect ,trebuie mai intai sa ii respectam pe cei din jurul nostru.
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

quote:
Originally posted by unboticutz

si ce a scris pe chitanta?

---------------------------------------
common sense is not really so common

Asta a fost prima intrebare pe care am pus-o si eu! Sunt curioasa sa aflu daca i-a eliberat chitanta in primul rand.

quote:
Nu stiu cat de legala este decizia vamesului,dar mie personal nu mi se pare corect ,frumos ,respectuos sa stai in fata cuiva ( chiar daca o persoana iti intinde o hartie,fara sa iti spuna ceva ) si tu sa vorbesti la telefon.Scuze ,dar sora putea sa sune si peste 2 min daca i se inchidea telefonul.Dupa mine daca vrem respect ,trebuie mai intai sa ii respectam pe cei din jurul nostru.

De acord cu tine! Dar ce treaba are in cazul asta bunul simt cu amenda data de vames??? Persoana in cauza nu e un adult, il cunosc si nu e deloc tipul de "smecheras de cartier". Poate pur si simplu, in momentul ala, nu a avut timp sa realizeze ca ar fi corect sa nu raspunda la telefon. Daca ar fi fost in avion puteam sa inteleg ca punea viata tuturor in pericol. Vamesul ar fi putut sa-l atentioneze inainte sa-i tranteasca amenda de 50 de € (asta in cazul in care are puterea sa dea asa amenzi din asa motive).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Daca facem abstractie de partea cu bunul simt, io cred ca vamesul a facut un abuz. Nu cred ca este prevazut asa ceva in regulamentul vamal. In schimb dupa cate stiu este afisat in fiecare vama un nr de telefon la care se pot semnala abuzuri ale vamesilor. Trebuia sa sune la acel numar si sa spuna ce i se intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

959 e numarul unde se pot reclama nereguli in vama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Exista anumite zone in care este interzis sa vorbesti sau sa ai deschis telefonul mobil.
Aceste zone sunt marcate in mod corespunzator si au o anumita procedura interna dupa care se procedeaza in aceste cazuri.
In special este vorba de interferentele ce pot aparea intre echipamentele electronice folosite in respectiva zona si telefoanele mobile.

Poate sa fie prevazuta amenda, poate sa se confiste si aparatul (cu sau fara inapoiere dupa o perioada de timp/plata amenzii).

Frontiera are regim militar, cred, nu civil.

Cu respect,
G.

www.siteaudit.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aprilie1976 spune:

Bai ma lasati cu regimul militar in vama. Dar ce vama a trecut , cu Mexic??? Si ce a facut, a raspuns la telefon nu a injurat vamesul. Mai da ce scortos au devenit vamesii astia de cand nu mai au ce sa faca....Binenteles ca nu este legal si nu a fost decat orgoliul lui de vames ranit si de aia i-a dat amenda. Pai de aia isi permit unii (gen vamesi) sa ne trateze asa pentru ca le permitem. Dar ce, era Excelanta Sa Vamesul sa nu am voie sa vorbesc la telefonul personal?! Si 50 euro....Si ce daca in timpul ala imi dadea pasaportul. Mi-l dadea si ma urcam in autocar si imi continuam convorbirea ca nu imi platea el factura la telefon.
Asta e chiar cea mai mare traznaie pe care am citit-o pe ziua de azi!
Pai cum ar fi fost in vama acum doi ani la bulgari cand nu vroiau sa ne lase sa trecem ca nu aveam procura de la masina legalizata la notariat si am pus toti 4 mana pe telefoane (haha) sa ne de-a amenda ca vorbim la telefon. Glumiti.
Romani, treziti-va, oriunde v-ati afla!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Chiar i-am citit sotului meu subiectul si mi-a ras in fata.
El a trecut vamile saptamanal in toata Europa in ultimii 9 ani de zile , dar asa ceva inca nu a mai auzit.

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

si mie mi se pare exagerat o amenda doar pentru atata lucru.ar trebui sa se preocupe de alte lucruri mai importanta in vami, sa nu mai ia spaga si altele nu amenda pentru un telefon.Eu zic ca ar trebui sa se intereseze daca exista o lege sai sa-i reclame.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput