Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (26)
Raspunsuri - Pagina 13
iunita spune:
hihi Roxanici sar'na... pai Diana crd ca e honey moon...sau ma rog...ceva indulctiori hihihi.
FRUCTOZA:
Este un produs destinat folosirii curente ca indulcitor, avand un gust dulce, mai bun decat zaharul si o putere de indulcire de 1,5-2 ori mai mare decat a zaharului. Fructoza este o substanta dulce care participa in metabolismul glucidic in absenta insulinei, scurtcircuitand reactiile metabolice nedorite determinate de acest hormon(acumularea de grasimi, catabolizarea proteinelor in cura de slabire etc.). Fructoza este recomandata diabeticilor, celor care practica regimuri de slabit cu supravegherea indicelui glicemic al alimentatiei (cade exemplu regimul disociat lipoglucidic), sportivilor, celor care desfasoara o activitate intelectuala intensa sau stresanta, ca si persoanelor de varsta a treia. Fructoza nu are nevoie de insulina pentru a fi metabolizata, avand deci un indice glicemic redus.
GLUCOZA
Glucoza este un glucid simplu care se gaseste in multe structuri vegetale si animale (in struguri spre ex se gaseste o cantitate mare). Pentru om este principala sursa de energie in organism. Creierul omului poate functiona numai cu glucoza.
Orice glucid ajuns in corp este pana la urma transformat in glucoza. Dextroza este alta denumire pentru glucoza.
Eu am in casa glucoza pulbere luata din farmacie. NU ESTE GLUCOZA aceea la borcane, made in china ..este varsata. mi-a dat-o intr-un pliculet de hartie. ii mai puneam la ceai dar acum nu mai e nevoie ca il bea si asa. Concluzii.... eu voi folosi la nevoie glucoza si zahar.
ela multam..sper sa nu ploua chiar tot timpul. ca astia asa au anuntat...
are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
Rebiana27 spune:
Diana se muta in alt apartament, si, parca, nu putea avea net pana in septembrie. Dar e/a fost si in honey moon!
Rebiana, mami fericita de
Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
www.totsites.com/tot/deiutz" target="_blank">
Eu sunt Luca-Andrei!
Poze, Varsta lui Luca
Nastere cu parfum de ghiocei...
Rebiana poate insemna asta dar si asta sau chiar www.bicoshops.de/ShopsAngebote.asp?frmPageNo=15&frmListSize=10&f_IDTyp=5&f_Typ=Trekking-/Tourenbike&frmIDLink=&frmMarke=&frmIDKGS=&frmKGSName=" target="_blank">asta
tzuna spune:
Buna fetelor!
Am facut o prostie azi. Maria a mancat la ora 8 150 ml lapte cu cereale. Pana la ora 12.30 nu a vrut nimic, nici eu nu am insistat, dar cum supa era gata ma apuc si o mixez, pun totul (lapte de la san, ulei de masline..) ma mai juc cu fata ca nu dadea semne ca i-ar fi foame si pe la ora 1 incepe si ea sa manance. Incet incet papa 165 ml. Eu eram super multumita. Scoate si aerul.. si dupa 10 minute isi sugea buza de jos. M-am gandit ca i-o fi sete. Si incerc sa-i dau putina apa cand ea isi face greata si vomita probail 1/2 din ce mancase. apoi s-a culcat. Cine m-a pus sa-i dau apa? probabil nici nu-i era sete. Si daca nu as mai fi patit.. Dar au mai fost dati cand si-a facut greata vazandu-ma cu biberonul. Imi vine sa-mi dau palme.
Am uitat sa va spun ca in concediu am fost cu Maria la fostul centru de plasament unde faceam eu voluntariat(acum e un centru pentru copii cu handicap si copii cu risc). Personalul s-a tot schimbat in acesti ani dar directoarea a ramas tot acolo desi ca medic pediatru. Mi-a spus ca Maria este bine, ca e frumos dezvolatata, ca poate va manca si ea mai bine etc. Si mi-a dat meniul sugarilor.Eu vi-l scriu desi la Maria nu pot aplica asa ceva. E cu mult peste ce doreste ea sa pape:
ora 7- 200 ml lapte cu cereale (inainte dadeau orez sau gris)
ora 10 - 200 g piure de fructe (ei dadeau numai mar cu biscuite)+ 30-50 g branza de vaci si suc de fructe atat cat doreste copilul (in centru nu se dadea deloc suc de fructe ca de asa erau vremurile)
ora 13- 200 g supa de legume cu ulei 3% (dupa 6 luni se pune si galbenus de ou si carne pasata 30-50g.
ora 16- 1 iaurt cu biscuiti
ora 20 - 200 ml lapte cu cereale
Si acum programul Mariei. De exemplu ce a mancat ea ieri cand a avut o zi f buna.
ora 4.45 140 ml lapte san
ora 10 120g fructe cu cereale (de cele mai multe ori le vrea simple)
ora 13.45 140 ml supa legume (morcov, pastranac, telina, ardei gras, rosie, dovlecel, ulei de masline, lapte de la san)
ora 18 100 ml lapte humana 2
ora 22 170 ml lapte san cu cereale humana cu banane
Azi e alta poveste. Fructele nu le-a vrut deloc dimineata asa ca i-am dat lapte cu cereale la ora 7.45 si apoi faimoasa supa la ora 1. Deci jalnic pe ziua de azi.
Maine o duc la vaccin la ora 9.30. cand o auzi doctorita ca nu i-am dat inca branza si carne.. ca ea zicea sa-i dau d ela 4 luni si jumatate. dar ii zic iar ca nu le-a vrut si ca mai incerc. Ce sa-i fac si asa nu mananca ce-i fac eu....
KARRA- superbe pozele de la mare. e asa dulcica bombonica aia mica... Parca scrie concediu pe ea asa frumos dormea acolo.
ELYANNE- sunt asa draguti cei doi teroristi.. Ma topesc dupa ei. Poate ne vedem intr-o seara in parc. Nu stiu azi dc vin... sa vedem la ce ora ies si cum are mesele.
Va multumesc tuturor pentru vorbele frumoase si pentru cat m-ati incurajat pana acum.
Vreti sa-mi spuneti cum faceti branzica? Adica stiu in mare cum se face dar poate imi dati detalii legate de pastrare, ce cantitate e bine sa fac etc.
ELPOWER- superbe rochitele. Si-i vor placea sigur fetitei ca va avea de ce trage si ce studia. Asa nu se va plictisi mititica.
Cam asta e tot pentru azi.
iunita spune:
aaaaaaa...hai ca mi se zbate neuroanu. am uitat sa va zic ceva de branzica:
NU din lapte praf pt ca daca trece de 50C isi schimba compozitia...eu am sa iau un lapte... de vaca . Probabil Milli.
Daca e facuta cu Ca cica iese cam fada si inecacioasa.
AM sa incerc fie cu lamaie (desi nu imi suna prea bine nici asta) fie fierb laptele si ii trag un iaurt peste. Oricum, informatia era legata de treaba cu temp si cu laptele praf. restul e doar logoree... si stiti ce? n-am nici un chef sa fac curat/mancare/bagaje...de-ar fi o sarbatoare azi... ce bine s-ar simti constiinta mea...
Si da, Diana schimba chiria, acu mi-am adus aminte...
buburuza mea
anamana123 spune:
quote:
Originally posted by iunita
aaaaaaa...hai ca mi se zbate neuroanu. am uitat sa va zic ceva de branzica:
NU din lapte praf pt ca daca trece de 50C isi schimba compozitia...eu am sa iau un lapte... de vaca . Probabil Milli.
Daca e facuta cu Ca cica iese cam fada si inecacioasa.
AM sa incerc fie cu lamaie (desi nu imi suna prea bine nici asta) fie fierb laptele si ii trag un iaurt peste. Oricum, informatia era legata de treaba cu temp si cu laptele praf. restul e doar logoree... si stiti ce? n-am nici un chef sa fac curat/mancare/bagaje...de-ar fi o sarbatoare azi... ce bine s-ar simti constiinta mea...
Si da, Diana schimba chiria, acu mi-am adus aminte...
buburuza mea
hahaha!!!!! pai chiar e! taierea capului sf ioan botezatoru'!
ana, mama Mariucai (11.03.2007)
varsta mariei
www.sonia.as.ro" target="_blank">Sosonica
gabi78 spune:
Tzuna Eu fac brinzica pt Tudor cu lapte pasteurizat. Noi luam de obicei in casa Milli. La 1 l de lapte incalzit pun un borcanel de iaurt (200-300 gr depinde cum gasesc, aseara de ex. am luat Napolact si avea 200 de gr, Covalactul are 300).
Il las in craticioara pina dimineata si il incalzesc din nou si apoi il strecor in tifon.
Nu am lasat sa se scurga prea mult. Prima data mi-a facut mama brinzica si din lapte de vaca si a lasat-o si sa se scurga bine bine de tot si mi s-a parut prea aspra. Daca o las mai moale e mai untoasa.
O pastrea in cutiuta de plastic la frigider.
Fac cam la 4 zile chiar daca nu o maninca el pe toata si nici nu se strica.
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
anaalina spune:
Salutare! 
Mamicile de Teodore stiti ca azi e si sfanta Teodora???Ati facut tortulet la bebe??? Tzuna? Carmenfr? Ela? Roxygeo?
Noi nu am facut febra deloc dupa vaccin si suntem foarte activa am reusit sa papam cam 80g de supa crema +100ml lapte.
Cele care dati Humana ati vazut ce ieftin e in Germania?? 8 euro cutia si aici 14 euro!!! Azi pleaca varu in cursa si cred ca o sa-i dau sarcina sa-mi ia lapte.
Si in cautarile mele pe net am mai vazut borcanase cu hrana pentru copii PLASMON care nu contin zahar . Dar tot afara , Italia.
Noi parca am fi la capatul pamantului. Off imi vine sa turbez cand vad cate au ei
si noi nu.
Varsta Catalinei Teodora
iunita spune:
anamana123,analina VA iubesc! si pe Sf. Ioan si pe Sf. Teodora!!!! La multi ani pt sarbatoritii zilei, sa va dea Doamne-Doamne sanatate fericire si impliniri! si inca multe pe deaspupra ca mi-ati luat un of de pe inima!!!!
gabi78 sar'na de confirmarea pt branzica...
uf..ce ofticoase sunteti mai matcutelor..acu' am si o chef de vorba, copilu doarme de bubuie, lenea pe mine cat casa si voi.... m-ati lasat singuraaaaaaa ![]()
![]()
![]()
buburuza mea
roxanici spune:
quote:
Originally posted by anaalina
Salutare!
Mamicile de Teodore stiti ca azi e si sfanta Teodora???Ati facut tortulet la bebe??? Tzuna? Carmenfr? Ela? Roxygeo?
Varsta Catalinei Teodora
care sf Teodora? a mai fost una...care se sarbatoreste de fapt? io pe sf Teodora de la Sihla am ratat-o
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
anaalina spune:
Aha deci mai e careva pe aici nu bantui singura. Tata si fata dorm ca valizele si eu bantui de nebuna pe net. Si cand ma gandesc ca as putea sa dorm si eu nitelllll... Dar la noapate o sa stau cu ochii beliti pe pereti asa ca sed acu la calculator, desi daca ma gandesc mai bine deseara avem meci
si iar o sa ies singura afara.
M-am saturat de meciuri le urasc!!!!!!!!!

Varsta Catalinei Teodora