este normal ca la medicul de familie sa platesti 5 lei pentru o chitanta de inscriere la facultate? si este normal sa platesti chiar mai mult pentru un certificat prenuptial decat la o policlinica particulara? sunt foarte derutata.......
Nu stiu cat de normal este, dar si la medicul meu de familie de aici am vazut o lista cu taxe pentru completarea unor formulare. Am impresia ca astea nu sunt decontate de casa de asigurari, asa ca pentru munca pe care o depune, medicul recupereaza banii din buzunarul pacientului.
Asta doar ca sa stii ca nu doar in Romania se practica.
Plus amenda pentru faptul ca nu te-ai prezentat atunci cand ai fost programat, si nici nu ai anulat programarea.
Da, este normal. Anumite servicii nu sunt decontate de casa de asigurari.Ar trebui sa aiba o lista de servicii + preturi , neacoperite de asigurarea de sanatate.Orice cabinet individual de medicina de familie este un cabinet privat si atunci poate sa-si puna ce tarif considera. Daca nu-ti place tariful de certificat prenuptial, poti sa te duci in alta parte , nici o problema.
din cate stiu si eu se practica... in general sunt afisate la toate cabinetele preturile pentru anumite servicii care nu sunt decontate de cas. pe certificatul prenuptial am dat acum 4 ani 200mii lei vechi.
diana, denisa si raisa
http://community.webshots.com/user/dianadumitroaie
quote:
Initial creeata de doramatei
este normal ca la medicul de familie sa platesti 5 lei pentru o chitanta de inscriere la facultate? si este normal sa platesti chiar mai mult pentru un certificat prenuptial decat la o policlinica particulara? sunt foarte derutata.......
matei