*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(8)
Raspunsuri - Pagina 12
angelabv spune:
Petit_ange, inca ne luptam cu ochisorul, uneori e chiar bine, uneori tot asa ii curge ceva galben -- acum e si la faza cind se freaca la ochi, a descoperit urechea si picioarele ...Am sters-o cu laptic si i-am pus si cite 2-3 picaturi dar nu am vazut nici o ameliorare. Cineva ma intreba daca am facut test inainte de a ii pune Gentamicina, din pacate nu - nu mi-a zis sa-i fac, doctorita tot insista sa o masez pentru canalele lacrimare, in timp ce e la sin sa o masez...am tot insistat de mi-a dat gentamicina, probabil o voi suna si eu sa vad ce zice...Pepsi spunea ca si ea a avut problemuta asta si a trecut in timp, pe la 4 luni - o sa scriu daca gasesc un remediu .
Pupici Angi si Nicole ( 28 Mai 2007)
Pepsi spune:
sobi, dermatita atopica este o manifestare a unei alergii, in cazul lui dominic a fost la lapte cu soc anafilactic.(e inca alergic,dar nu mai face soc, acuma ii iese pe piele ca o urticarie). este total gresit sa incepi diversificare devreme la copii cu fond alergic. poti intra si la bebei cu alergii si mamicile de acolo iti vor zice acelasi lucru(sint mamici cu experienta), alergologul mi-a zis la fel sa alaptez exclusiv pina la 6 luni, si grila de diversificare este diferita la copii alergici sau cu potential alergic.si poti cauta pe google sa vezi si ca alaptatul e cea mai buna solutie!cu dermatita tratamentul eficace este inlaturarea a ce o creeaza, apoi sa tratezi local. la noi a fost simplu cind am vazut la ce e alergic! dar in cele mai multe cazuri din pacate nu stii la ce e alergic! deci la dominic am inlaturat din alimentatia mea laptele de vaca de tot! ptr ca avea 2-3 luni cind i-a aparut problemele, la inceput nu am stiut, si am incercat de tot felu, apoi am ajuns la dermatolog, si mi-a dat tratament crema cu hidrocortizon, a trecut in 2 saptamini, problema era ca a reaparut!e ff important sa speli hainele cu detergent special(pina la 1 an cel putin)sa nu folosesti produse ce il ating pe piele cu parfum, sa nu-i faci bai prea calde, si lungi, sa nu stea in caldura, umiditate, praf, sa nu poarte pe piele decit haine de bumbac. abia dupa 1 luna jumate de cind eliminasem total laptele din alimentatia mea el nu a mai facut niciodata dermatita. cind am reintrodus ca mi-au zis ca nu mai e alergic la 2 saptamini a si facut dermatita, am tratat-o din nou cu hidrocortizon. si acuma il dau cu o crema f hidratanta glaxal ii zice, e minunata(pe david tot cu aia il dau). imi pare tare rau ca te confrunti cu asa ceva, dar vezi sa fie sigur vorba despre asa ceva. sa fie bine pus diagnosticul. imi aduc aminte ca era asa de rau dominic ca i se lipea pe carne vie hainutele, era singe ca se scarpina si se ducea pielea nu stiu cum si ii udam hainutele cind trebuia sa-l dezbrac e tare pacatoasa. sanatate multa, si sper sa nu fie vorba de asta totusi, sa nu aibe piticul alergii ca sa stii ca-ti schimba viata de familie.......
a, si singurul lapte care da imunitate e laptele de mama!inca nu au reusit sa reproduca asta in formula......
poohy, am ris de numa, mi-o imaginam pe manu cherchelita!
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
miniuta spune:
pepsi, ai dreptate, singurul lapte care da imunitate e laptele de mama, cred ca vroiam sa spun ca moasa, sfatuindu-ne sa ii dam lui david lapte pe copii cu potential alergic, spera sa il ferim de posibilele alergii (desi nici eu, nici sotul nu avem asa ceva). scuze.
alexalice, crede-ma ca eu am cautat peste tot (si cu metoda) humana pre si nu am gasit. oi fi chioara, ca nu e exclus. acum oricum nu mai conteaza, ca sunt multumita cu hipp. voi faceti vaccinul la doua luni? eu o sa il fac abia pe la patru...ma rog, trei luni jumate. de fapt stiu ca se face in intervalul doua luni-patru luni...ma miram si eu...
mamica lui david (21.05.2007) www.DropShots.com/puparussa
carrie spune:
mie mi-au recomandat pediatrii de aici NAN HA adica hipoalergenic, e f bun pt a impiedica dezvoltarea alergiilor ulterioare.
poohy pupam mica cumintica, si Sofiutza e ff cuminte si rade intr-una.aseara si azi noapte a fost ok si cu papa sa vedem azi-numa tzitzi am papat
Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)
comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora
www.helpsonia.com" target="_blank">ajutati-o pe Sonia
lilly love spune:
Ahaa, tu erai, Angi! Eu intrebam daca ai facut cultura de secretie pt ochisorul micutei.. Uite, o sa-ti repovestesc ce a patit prietena mea cu fetita ei (acum are o luna si 2 sapt): de la nastere avea acelasi soi de secretie la ochisorul stang, pediatra, convinsa ca "sigur, sigur e canal lacrimal infundat", i-a prescris aproape 3 sapt la rand picaturi, 2 feluri; n-a mers unul, a incercat altul. La insistentele mele (patita fiind cu baietelul meu care a plecat cu piocianic din maternitate), priwetena mea a mers la o clinica privata pt. recoltare. I-a iesit bine, insa usoara flora destabilizata (nu mai tin minte exact, insa in principiu -bine!). Insa era la doar cateva zile dupa ce-i administrase picaturile in ochisor. Doctorul cel nou pediatru i-a spus asa: lasa cel putin o saptamana sa treaca de la ultimul tratament (normal, nu?) si vino sa-i luam o noua proba. Urmarea: are streptococ. In urma antibiogramei (obligatorie, daca ii iese ceva in proba), i-a prescris antibioticul la care streptococul era sensibil si care se putea aplica in picaturi oftalmice -NU orice antibiotic se poate pune in ochi. Acum e mult mai bine.
Nu orice secretie galbena, care lipeste ochisorul la varsta asta inseamna canal lacrimal infundat! Desi de cele mai multe ori, da, copilul are aceasta afectiune si se trateaza simplu cu masaj + mentinerea igienei locale f strict, sters cu ser fiziologic.
Gentamicina NU e leac universal pentru ochi, desi este cel mai prescris antibiotic! Fiind antibiotic, e obligatoriu de facut antibiograma secretiei! Altfel, risti ca atunci cand copilul va avea nevoie real de acest tratament, sa nu isi mai faca efectul dorit.
Lui Cristian, cand a fost internat in spital cu tratament antibiotic intravenos ceftazidin fortum pt piocianic (fixat pe otita din urechiusa), doctorita care i-a facut internarea, m-a intrebat:"ati vazut, are ceva si la ochi?", Eu i-am spus ca o singura data am vazut (in cele 8 zile de viata, ca atat avea) la un ochisor, o secretie usoara, galbuie, dar atat!i-am sters-o si nu a mai reaparut. Urmarea? Mi-a prescris gentamicina; pe fisa cand am vazut, scria ca are conjunctivita!!! Am refuzat in spital sa i se administreze acest tratam., fara recoltare de proba si antibiograma.
Copilul nu avea nimic la ochi, chiar arata impecabil.poti sa-l vezi si in poze.
Cam atat, Angi, sper micuta sa se faca bine si sper ca ce ti-am scris sa-ti fie de ajutor.
Inca ceva, recoltarea se face la cabinet, nu acasa, sa o tina pediatra in geanta pana ajunge a doua zi la laborator.
De e pui lapte in ochisor? si mie mi-a recomandat asa...soacra mea, dar explicatia medicala nu mi-a oferit-o, doar ca...asa e bine, asa se pune! God!
cam atat, te pup si sanatate micutei!
Andreea+baby boy Cristian (28.06.2007)
MY BABY
http://good-times.webshots.com/album/560327865NfDFnL
Sobi spune:
pepsi, mersi de sfaturi legate de da; exact aceleasi chestii mi-a zis si pediatra. nu, nu incepem diversificarea mai devreme de 6 luni, chiar a insistat pe subiectul asta si atunci cand o incepem trebuie sa o facem cu grija. singura treba de care eu sunt putin sceptica este ca a pus foarte usor acest diagnostic. vladut avea cam de la 1 luna pe fata si piept o piele grunjoasa, ca un prurit fin, sesizabil mai degraba la atingere decat la vedere. mai apareau si niste bubite rosii pe pielea asta dar mai rar. Acum i-a trecut aproape de tot, nu stiu exact prin ce miracol, poate ca de cand mi-a zis doctora folosesc numai produse de spalat / cremuit hipoalergenice. Dupa ce mi-ai scris stau si ma gandesc la ce ar putea face alergie de la ce mananc eu... e adevarat ca acum 2-3 saptamani am exagerat cu ciocolata, dar ii aparusera dinainte. acum nu mai mananc dulciuri. Spune-mi te rog cand zici ca dominic avea alergie la laptele de vaca te referi doar la lapte sau si la alte produse facute din lapte - iaurt, branza?
poohy, eu ma duc la sala de langa piata floreasca, e pe colt, ii zice class. aici o sa mergi si tu? ar fi bine sa ne intalnim, poate ne mobilizam impreuna.
rhoneea spune:
initial created by miniuta
Kid, david al meu mananca exclusiv biberon din ziua a cincea, si am doar cinci biberoane de lapte si o sticluta de ceai (dar de mult nu mai baut ceai). la inceput spalam cate doua-trei sticlute si tineam totul cate cinci minute in apa fiarta. de vreo doua (daca nu chiar trei) saptamani le spal doar, cu apa foarte fierbinte. si nu s-a intamplat nimic. acum, ce-i drept, o sa ma reapuc sa le mai fierb macar o data la cateva zile...ca daca e sa se intample ceva nu o sa mi-o iert. dar daca o sa ai atatea biberoane...moama....
Al meu papa bibe de cand s-a nascut.Acasa avem 4 bibe mici si 3 mari.De sterilizat le sterilizez o data pe saptamana.Dupa fiecare utilizare le spal cu apa fierbinte.Si n-are nimica baiatu decat 7 kg atata tot.
Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
http://b1.lilypie.com/jbh6p3/.png[/img" target="_blank">varsta lui Sebastien
moberi spune:
Miniuta bine ai revenit!Sper ca esti mai bine.
Ma inscriu si eu in clubul mamicilor care nu sterilizeaza biberoanele dupa fiecare utilizare mai ales daca le spal foarte bine chiar dupa ce le-am folosit.Acum am cumparat si solutie de la Chico, sincer mi se pare o mare realizare sterilizarea asta la rece.Am incredere in general in produsele Chico deci ma gandesc ca e ok solutia.Oricum eu mai mult folosesc pentru pompa pentru ca al meu in continuare are mese ziua cand nu vrea sa suga si atunci ma mulg si ii dau cu biberonul...nasoala treaba.
Acum ma tot gandesc daca sa ii introduc suculetul sau nu...cand sunt foarte hotarata ...cand in cumpana...avem trei luni si o saptamana(apropo super ideea cu semnatura voi introduce si eu data nasterii).
poze botez http://community.webshots.com/album/560260116qedpaA