meniu la 6 luni jumatate
dragi mamikutze..va spun pe scurt ce baga Marc in burtica zilnic...sa,mi spuneti de e ok au ba...nu de alta dar cateodata nu sunt sigura
la 10 dimineata papa un borcanel plin de pasta de fructe cam 200g(hipp,alete,bebivita )
la 5 tot fructe,dar din recipient de plastic,se cheama fruchte pause,tot hipp,alete etc,tot vreo 200g
seara la 10.30 papa o jumatate de borcanel de legume cu carne amestecate cu un iaurtel danone sau nestle de 100g,in total tot vreo 200g.
intre mese bea zilnic cam 500ml suc de fructe si o sticla de 250 de lapte formula(asta noaptea in ultimul timp)
masa de la 5 nu e regula,daca suntem plecati prin oras,o inlocuim cu lapte-de care nu prea mai are chef in ultimul timp,totusi,asa ca ii dau cand doarme.
trebuie sa precizez ca marc e un mancacios,mereu a fost asa,nu a refuzat niciodata ceva de mancare si cateodata nu am timp eu sa.i dau in gura in ritmul in care deschide el gurita.
marc e bine dezvoltat,are 11 kile dar nu e gras deloc,e doar...vanjos,e foarte lung,are 75 de cm si la inaltimea lui daca nu ar fi asa greu ar parea slabut.Si carnea pe el e tare de parca ar face sport toata ziua.
acum vreau sa va intreb cand ar trebui sa incep sa.i fac schimbari in meniu,dat fiind ca noi papam asa de vreo luna buna.si cand sa.i dau ou fiert?
pupici la bebici si pohta mare la toti!
Raspunsuri
Camelia spune:
Ancuta, dar de ce ii dai tu masa principala, cea cu legume si carnita, la ora 10 seara? Daca se obisnuieste asa? Ce te faci mai incolo, ca ma gandesc ca nu va papa toata copilaria numa borcanele, te apuci si gatesti noaptea?
Ma rog, fiecare mama stie ce-i mai bun pentru puiul ei.
Sa-ti spun cum am procedat eu:
-dimineata si seara: cate un biberon de laptic
-la pranz: piure de legume cu galbenus de ou sau carnita
-gustarea de dupa-amiaza: fructe cu branza de vaci sau biscuiti
Pupici lui Marc
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
mamica dulce spune:
camelia..am inceput sa.i dau seara mai consistent pt ca am observat ca doarme foarte bine cand e saturat si cum m.a disperat vreo 5 luni ca se trezea de 3 ori pe noapte...m.am bucurat sincer ca am gasit metoda asta:)
dar nici asta nu e o regula ,mai fac schimb,ii dau dimineata legume si seara fructe,acum doarme dus tot timpul asa ca o sa schimb definitiv programaul.
pupici
Camelia spune:
Dar poti sa-i dai seara brei, daca nu se satura numa cu laptic.N-ai incercat?
quote:
Originally posted by mamica dulce
camelia..am inceput sa.i dau seara mai consistent pt ca am observat ca doarme foarte bine cand e saturat si cum m.a disperat vreo 5 luni ca se trezea de 3 ori pe noapte...m.am bucurat sincer ca am gasit metoda asta:)
dar nici asta nu e o regula ,mai fac schimb,ii dau dimineata legume si seara fructe,acum doarme dus tot timpul asa ca o sa schimb definitiv programaul.
pupici
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Corina spune:
Anca,nu ai incercat sa îi pui cereale in laptele de seara? Eu asa îi dau Annei si se satura bine,in plus laptele are gust de fructe sau vanilie,in functie de cereale.
Anna maninca cam asa:
dimineata si seara un biberon cu 270ml lapte + doua linguri de cereale Nestle
la prinz legume cu carnita 200g,din borcanel sau ce gatesc eu +un borcanel 100g pireu de fructe
la gustarea de la ora 16:00 un fruct cu biscuit sau doua iaurturi mici Bledina cu un biscuit + sucul de la o portocala
Ar trebui sa incerci asa,vezi si tu ce face .Anna maninca asa de la 6 luni,acum are 10 luni
Pupici,Corina si Anna
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)