ATENTIE LA IAURTEL DANONE ! ! !
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
tessie spune:
quote:Exact intrebarea asta mi-am pus-o si eu.Problema e ca deocamdata doar Danone a patit-o ca sa zic asa...Credeti ca celelalte iaurturi sunt O.K.?Toate au tot felul de chimicale.Eu m-am lecuit de iaurturi cumparate si m-am apucat sa fac acasa,chiar daca nu am vacuta in balcon
Originally posted by ellej
Dar ma intreb si eu ca un necunoscator, de ce ar trebui sa existe dioxina in iaurturi, chiar si in "limita admisa de UE"?
![](icon_smile_big.gif)
Tessie
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Lya spune:
quote:
Originally posted by tessiequote:Exact intrebarea asta mi-am pus-o si eu.Problema e ca deocamdata doar Danone a patit-o ca sa zic asa...Credeti ca celelalte iaurturi sunt O.K.?Toate au tot felul de chimicale.Eu m-am lecuit de iaurturi cumparate si m-am apucat sa fac acasa,chiar daca nu am vacuta in balcon
Originally posted by ellej
Dar ma intreb si eu ca un necunoscator, de ce ar trebui sa existe dioxina in iaurturi, chiar si in "limita admisa de UE"?,si iese f.f. bun.Tessie
Tessie,cum faci iaurtul in casa???Te rog mult daca poti sa ne dai si noua reteta .Multumesc!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ellej spune:
Foarte simplu: iei 1 litru de lapte din comert, de exemplu, il pui pe foc sa se incalzeasca putin (nu fierbinte) si cand e caldut amesteci bine bine in el 1-2 linguri de iaurt simplu. Dupa care acoperi oala cu ceva (un servet...) si o pui la caldura (eu o pun pe balcon acum, cand e iarna merge pe calorifer). Si iese un iaurt ff bun.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
tessie spune:
Iaurtul eu il fac astfel:pun laptele la fiert,il las sa se raceasca putin,iar cand inca e putin caldut il pun in pahare,borcane sau ce aveti,apoi in fiecare pahar mai pun 1 lingurita de smantana,dupa care le acopar cu un servet,le las in bucatarie la temp.camerei pana devine iaurt,apoi hop cu el la frigider.Noua ne place f. mult.E adevarat ca nu are consistenta aia cremoasa a celor din comert,pe de alta parte nici n-am cautat asa ceva.Seamana la gust cu vechiul iaurt de pe vremea lu'...
Tessie
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
riana spune:
Iaurtul eu il fac din lapte Brenac la punga ( are termen de valabilitate mic, 2-3 zile). Degeaba faceti iaurt in casa din laptele la cutie pasteurizat si superpasteurizat, atat de "pasteurizat" incat dupa ce l-am lasat intr-o canuta in frigider mai mult de o saptamana tot nu s-a stricat. Si doar se stie ca frigiderul cat de spalat ar fi, tot e plin de bacterii.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Hildegard spune:
Mare zarva cu iaurtul asta. Era alarma falsa....
noi consumam toti danone si n-am patit niciodata nimic si sicer mi s epare ok.
Daca nu era bun multi oameni erau bolnavi deja.....si care au zis ca au patit copii ceva de la danone eu nu cred ca de la el au patit-o.
de-ale guriiVeronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(1 an si 9 luni)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Clover spune:
Extraordinara atitudine, nu ai patit nimic pana acum, deci inseamna ca nici nu o sa patesti. De-asta Danone o sa o duca bine mersi si nu o sa vada macar o scadere in vanzari.
Dioxina in iaurt este in preparatul cu fructe, deci teoretic un iaurt simplu nu are aceasta problema. Cautati iaurt pe care sunt doua ingrediente: lapte si culturi. La fel cum painea se face din faina, apa, sare si drojdie.
Hildegard, problema majora cu dioxina e ca nu se elimina din organism. Mori tu inainte sa crape ea si cauzeaza probleme in reproducere(defecte genetice) si cancer(din studii stiintifice, nu doar presupuneri). Astea sunt problemele care mie imi suna cel mai "bine".
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Clover spune:
quote:
Originally posted by ani2stro
nu vreau sa fiu avocatul nimanui, dar eu chiar am incercat mai multe marci de iaurturi si astea de la danone mi-au placut. nu spun ca celelalte n-or fi sanatoase. pe de alta parte, asa cum punem la indoiala etichetele de la danone, asa am putea face cu toate produsele de pe piata. prin urmare, ma bazez pe ce stiu si am incercat. atata doar ca mi se pare cusuta cu ata alba povestea asta cu dioxina. a propos de sfatul meicului, citez: 'eu mi-am crescut copii cu Danone'
Schimba medicul.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
clarrice spune:
Mult zgomot pentru nimic. Stiam ca Danone nu e cu nimic mai prost sau mai bun decat majoritatea iaurturior de pe piata noastra. Doar ca sunt cei mai tari de pe piata la capitolul vanzari si concureanta incearca prin medode de genul asta sa le mai dea in cap.
Macar stim ca astia de la Danone au gramada de controale de calitate.
Asta asa ca fapt divers. Eu acuma, recunosc ca nu mai cumpar Danone, mai ales cand vine vorba de copil, insa nu sunt convinsa deloc de tot circul asta. Nu e Danone singura buba de pe piata cu iaurturi de la noi.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)