Dormit pe burta
Dragi mamici,
Puiul meu de 9 saptamini arata o preferinta neta pentru pozitia "pe burta" care ii permite sa scape de gazele nedorite, sa se relaxeze si in final, sa doarma. El ridica deja capusorul singur, dar mie imi este totusi teama sa-l las fara supraveghiere in aceasta pozitie. Dar in alte pozitii doarme mult mai putin si mai agitat si nu prea stiu ce e de facut. Ati auzit de acel monitor care alerteaza parintii in cazul in care copilul nu mai respira ? Oare e primejdios daca-l las sa doarma astfel ?
Adina
Raspunsuri
adita spune:
Si eu am aceeasi problema, doar ca fata mea are 6 saptamani. Asa doarme cel mai bine, dar mi-e frica s-o las.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
cristina73 spune:
Adina,
Toate recomandarile medicilor din ultimii ani se indreapta spre dormitul pe spate. E vorba de riscul mortii subite a sugarului.Eu zic sa te straduiesti sa-l faci sa doarma pe spate deocamdata, se pare ca e pozitia cea mai indicata, nici macar pe o parte. Eu am avut noroc ca fetita mea prefera pozitia de dormit pe spate asa ca nu stiu ce sfaturi practice sa-ti dau, imi pare rau, dar pot doar sa-ti zic ca statisticile arata ca riscul mortii subite e mult mai mare la bebelusii ce dorm pe burtica sau pe o parte.Ma gindesc ca daca il faci sa elimine gazele dupa fiecare mincare, prin mingiieri(frecat) usor pe spate o sa se simta mai bine si nu o sa mai simta nevoia sa se intoarca pe burtica, e doar o parere, poate gresesc...
numai bine
cristina73
Marianar spune:
Si Vladut era agitat cand il culcam pe spate sau intr-o parte, se linistea doar cand il culcam pe burta, asa ca de la 5 saptamani, noaptea, l-am culcat numai pe burta si era foarte linistit, dormea de pe la 11,30 pana la 8,30-9. A dormit pe burta pana a inceput sa se intoarca singur. Priemele seri mi-a fost cam teama dar daca am vazut ca totul e ok l-am lasat in pace, isi intorcea capul singurel, si-l ridica stia ce are de facut . Ziua nu il culcam pe burtica. Si acum prefera sa doarma tot pe burta.
Pupici!
mamamariana spune:
Si Ioana a dormit pe burtica de la 6 saptamani, dar numai ziua cand o puteam supraveghea. Noaptea, o culcam normal pe spate. Emi nu agreaza deloc pozitia pe burta, plange si face urat cand o intorc, asa ca nu am pus-o sa doarma prea mult asa. Eu zic sa procedezi la fel - ziua sa il culci pe pui pe burtica doar cand poti sta langa el, sau macar sa arunci un ochi din cand in cand spre el. Noaptea e mai bine sa doarma pe spate.
Mamamariana
mamica dulce spune:
subscriu la ce zic fetele,dormitul pe spate la varste asa fragede..daca ti.e teama sa se intoarca pe burta in timpul noptii pune,i niste proptele in jur,dar cu grija.
Eu am avut noroc mare cu marc ,sta numai cu fata in sus,chiar si acum cand e fortos si se intoarce singur,nu rabda pe burta prea mult timp.
pupici la pitic
ina_nz spune:
Tocmai am fost la cursul prenatal shi ne-a vorbit despre accidentele ce pot interveni la copiii mici.
Ne-a zis ca e indicat sa culcam copilul pe o parte, nu foarte mult pe spate iar pe burta putem sa-l culcam daca el se simte bine insa e obligatoriu sa folosim o protectie speciala pentru saltea. Au fost cateva accidente .....sindromul de moarte subita a sugarului....si din cercetari s-a descoperit ca saltelele emana niste gaze, mirosuri, toxice pentru bebei. Eu am gasit o asfel de protectie la magazinul cu articole pentru copii...e imposibil sa nu gasitzi si voi.....shi nu e nici f scumpa. Precizez ca e vorba de toate saltelele, noi si vechi.
Am mai gasit o chestie speciala pentru ajutat copilul sa doarma in pozitia in care doreshti....safe T sleep, nu am cumparat inca dar mi s-a parut foarte utila. Putetzi sa vedetzi cum arata la adresa asta:
http://www.safetsleep.com/
Eu cred ca shi o croitoreasa mai ingenioasa ar putea face asha ceva daca ii aratatzi modelul.
Ina
Garofitza spune:
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/browse/-/542338/ref=br_bx_c_2_2/002-5560899-5968867
Ina, incearca si la ToysRus, sau BabiesRus magazine, acolo au tot felul de chestii care sa ajute ca bb, sa poate dormii intr-o parte. Linku de mai sus arata cateva modele. Poti sa ordoni si prin internet.
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
joxy spune:
Recomandarile OMS sunt contra dormitului pe burtica pana la cel putin 6 luni nesupravegheat.
Monitorul de respiratzie... vezi ca vindea cineva la BAZAR.
Cum tzii so sugerat.. pune proptele !
Cu respect,
Florin
Saso spune:
si noi avem 10 sapt.. maine!
si la fetiat noastra ii place sa stea pe burtica.. dar am invatat-o sa stea pe burta doar la mine in brate.. asa pe maini.. si asa e ok!
o mai fac seara cu o crema din ulei de chimen.. cu care o masam frumos..si asta ajuta f mult! apoi ne plimbam un pic prin casa cu bb pe burtica la mama in brate si apoi ajungem in patutz.. si cind vine pirtul maraie si face un pic bicicleta din picioruse..si iese o frumusetze de pirtz...
nu am cumparat opritori din alea de dormit pe dunga ci am rulat un prosop mare de sauna...nu doarme pe dunga.. dar nici pe spate..o sprijinim de ruloul ala care nu e asa de inalt ca opritoarele din magazin..
pina acum ne merge bine!
incercati si voi!
pupici!
Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/
bubi spune:
am mai raspuns la un subiect identic acum ceva timp: Mara mica a dormit de la inceput pe burtica, din cauza colicilor. Numai asa era linistita. Am stat si am urmarit-o cum intoarce caputzul, cum se comporta in general cand sta pe burtica. Si acum la 9 luni numai pe burtica doarme!
Alegerea e a fiecaruia!
bubi
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi