Cum se administreaza fenobarbitalul in caz de icte

Cum se administreaza fenobarbitalul in caz de icte | Autor: Denisa

Link direct la acest mesaj

Buna,
Diana are un icter prelungit, i se trage de la sine dar totusi ni s-a prescris fenobarbital, o pasila pe zi, seara. Se da inainte de masa, ati folosit? Am uitat sa intreb. Cum sa o administrez?? Intr-o lingurita cu ceai?

Denisa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Denisa, si lui Tudor i s-a prescris febobarbital pentru icter, dar nu i l-am dat. Am intrebat si alt medic, care a zis ca nu e cazul sa-i dau decat daca trec 2-3 saptamani si nu-i trece. Acum are un an si nu a avut probleme de genul asta.
Daca il dai, poti sa-l dizolvi intr-o lingurita de ceai sau apa fiarta si racita, parerea mea- intre mese, am auzit ca medicamentele nu prea isi fac efectul cand sunt luate cu lapte.
Sanatate multa la bb-ul tau1

Florentina & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Mersi de raspuns Florentina, noi avem aproape 4 sapt si inca mai suntem galbenute, de asta intreb. Dr mi-a zis ca nu e probl pentru ca ne-a mai trecut, dar ar fi cazul sa il oprim.

Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

buna Denisa!

noi pisam pastilutza o dizolvam in putin ceai si i-o dadeam cu siringa de 2 ml direct in guritza.

Sanatate!

bubi

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Draga Denisa,
Da-i fara grija!!!Un fenobarbital seara(eu l-am sfarimat l-am pus in linguritza si am adaugat ceai)nu strica cu nimic si ajuta la eliminarea rapida a bilirubinei.Si eu am ezitat la inceput si apoi
mi-a parut rau ca nu i-am dat de cind mi-a indicat doctoritza.I-am dat doua sau trei zile si i-a trecut.Multa sanatate!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Denisa, eu tare nu sunt de acord cu astfel de medicamente la bebe asa mic, dar daca dr. zice.....si noi am primit de cateva ori asa ceva dar nu i-am decat o data .
in privinta dr. noi am schimbat o groaza, acum ptr. urgente avem un dr. la Pediatrie 3, vine acasa sau mergem noi la el, oricand iar ca super medic care o vede la 3 luni domnisoara Condor- e super tipa dar f. ocupata! Voi ce dr. aveti?
Inca ceva pentru icter nu ar ajuta sa o tineti la lapta cu infrarosii putin?

Raluca si Ilinca (1 an si 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mugur spune:

Am avut probleme cu Alex cu icterul- nu-i trecuse de vreo 3-4 saptamani de la nastere si doctorita pediatra a ezitat sa-i dea fenobarbital desi Alex era galben ca turta de ceara- incat m-am enrvat si i-am spus sa-i dea numai sa-i treaca si i-a trecut in cateva zile, dar am ajuns si pe la spital. Daca mai stateam putin bilirubina ajunsese la limita superioara... Si asta din cauza pediatrei...imi venea s-o strang de gat!
S-a rezolvat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio27 spune:

Salut
Si eu i-am dat lui Vladut fenobarbital pt icter. O pastiluta pe zi. O pisam in lingurita si o diluam cu ceai.

Succese,
Violeta si Vladut

Mergi la inceput