baga jucarii in WC
Raspunsuri - Pagina 2
Banti spune:
Ha, ha, si baietelul meu, 1 an si 7 luni aztazi, mi-a aruncat tot felul de chestii in WC, pina si cheile de la casa, si cred ca si telecomanda de la TV pentru ca nu o mai gasesc. Toti copii sint fascinati de baie in general, si cred ca cea ma buna solutie e sa tii usa inchisa, cel putin eu asa fac, desi mai uit sa o inchid si nu scapa ocazia sa fuga repede in baie.
Ioana
talexia spune:
Dragi mamici, la noi nu a existat problema asta. De cate ori venea la baie daca aveam eu treburi acolo ii dadeam si ei un lighean mic cu putina apa si o batista si era o distractie grozava, nu parea interesata de WC stia ca aceea e olita mea. Mai puteti incerca sa puneti putina apa in cada unde bebe sa poata arunca jucariile sa pluteasca le place gozav asta. Stati aproape de ei daca prezinta interes jucatul prin baie.
2xCiufulici
Intelepte masuri! Cred ca-i singura cale demna de urmat. Sa-i oferi copilului o alternativa la satisfacerea curiozitii lui. Ca altminteri, cu cat interdictia este mai mare, cu atat tentatia creste.
danis spune:
noi inca nu am trecut la fapte, dar ispita exista :)
de altfel, dupa mama si tata, cuvantul urmator a fost APA
in cada cu apa a reusit sa arunce cate ceva, la un moment dat era sa-mi arunce si mobilul acolo :)
la wc a incercat sa se duca, dar am atentionat-o ferm ca nu e voie si deocamdata a tinut;
in schimb, se distreaza cand ma vede asezata acolo si n-as vrea sa-i interzic wc-ul, pentru ca nu va putea sa invete sa faca pp si kk acolo daca e interzis, asa ca astept sa vad cum merg lucrurile si incerc sa-i distrag atentia cu altele ...
nelia spune:
Si Agata a facut baie la papusi in WC si a bagat minutele, i-am spus ca nu e voie, ca acolo se face doar pipi si caca, dar nu prea o interesa acest aspect. Ei ii place apa si acolo era apa, deci de ce sa nu se joace?! I-am pus si apa in cada ca sa se joace acolo, dar tot mai interesant gasea WC-ul. Pina la urma am inchis pur si simplu usa cu un cirlig... ca la tara. Acum (are doi ani) intra in baie, se duce la Wc si spune „nu, nu, voie, acolo caca, pipi“, tot a mai bagat o data sau de doua ori minuta, jucarii nu mai baga, dar trage apa de fiecare data cind trece pe acolo. Deci pina se va plictisi de WC... inchideti usa pur si simplu, eu cel putin am incercat tot ce stiu si nu a mers. Si imi pare rau ca nu am facut asta de la inceput, evitam multe explicatii si nu ma mai consumam atit (pentru ca au fost si momente cind ma saturasem de intratul ei in baie si bagatul minutelor in WC si ma suparam rau de tot). Si asa am facut cu multe alte lucruri „rele“ de care nu am putut sa o dezvat cu vorba buna... dupa ce i-am explicat de 'jde ori ca nu are voie si de ce, am obosit si am rezolvat problema altfel: le-am ascuns de ochisorii si de minutele ei, sperind ca atunci cind le va gasi din nou va fi mai mare si va intelege mult mai bine explicatiile mele. Si asa am reusit sa fim prietene, nu ne mai certam! Este adevarat ca mai exista citeva obiecte pe care nu le pot ascunde si de care va trebui pina la urma sa invete sa se fereasca: prizele, cutitele, aragazul etc. Dupa zeci de explicatii, acum parca mai intelege: la prize nu umbla, la cutit zice „nuuu, taie, buba, mama“ si mi-l da repede, repede (am vazut-o explicind acest lucru si unui ursulet). Ei, cu aragazul e o problema, ii place acolo sus, pe el, sa-l butoneze si sa faca papa. Si cind nu sint atenta, isi ia un scaunel si sus pe aragaz. Nu stiu cum sa rezolv problema, ca pe asta nu-l mai pot ascunde! Si aceeasi problema o am cu frigiderul, il deschide si scoate din el, tot, oua pe care adora sa le sparga, lapte pe care il varsa bineinteles, trage oalele cu mincare gatita... si daca o intreb de ce face asta imi spune foarte serioasa „papa“ chiar daca abia a mincat, mai are si ursuleti si papusi carora le e foame si ea vrea sa le dea sa pape. Asa ca de fiecare data cind mincam, am grija sa vada cum le dau si papusilor sa pape si ii spun ca nu mai e nevoie sa le dea papa din frigider. Dar tot fara succes, nu crede ca au papat destul si tot le mai sparge si ea cite un ou, doua...! In celalalt apartament reusisem sa leg cumva usa frigiderului, dar aici nu mai am cum sa fac acest lucru ca e alt model si altfel situat. E tare greu ca tot timpul are treaba in el si cind e putin mai liniste si nu stiu ce face... stiu unde o gasesc. Sper ca vor trece toate... chiar daca vor aparea altele.
Cornelia, mamica Agatei
descintec spune:
Adita, si ai mei aveau treaba cu wc-ul si bagatul jucariilor acolo. Le placea in plus sa spele pe jos cu apa de din wc. Sau chiar faianta. Ehehei, ce vremuri, erau harnici atunci, nu ca acuma, o ajutau pe mami. Adita, la ai mei a trecut fiindca au descoperit altele, mai atragatoare: pictatul peretilor cu pixul, carioca, hirjonitul animalelor prin casa, tunsul papusilor, scormonitul in ghivecele de flori. Pasionant :)
D.