reteta ghiveci....

reteta ghiveci.... | Autor: Klaus29

Link direct la acest mesaj

ma ajuta si pe mine cineva cu o reteta de ghiveci???


multumesc

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100
si
NOUTATI 2006
http://community.webshots.com/album/547409738gamZWG

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

eu il fac de obicei cu piept de pui; il tai bucati si-l dau intr-un clocot, il bag la cuptor cu un pic de sare, piper si ulei de masline, apa.
cand e gata, pun carnea pe o farfurie iar in zeama lasata calesc (ma rog inmoi) o ceapa taiata solzisori, morcovi rondele, ardei taiat cubulete; cand sunt jumatate patrunse, pun fasole verde, mazare, cartofi taiati cuburi, bame (depinde de ce legume mai am), o cutie de rosii decojite, sare si apoi bag iar la cuptor.
spre final pun si niste broccoli.
asezonez cu patrunjel verde.

cam asta ar fi reteta mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Ft interesanta reteta. O sa o incerc si eu.

Curios ca la mine acasa, ghiveci i se zice la un soi de zakuska de pe-aici.

Lilia si Amelia(26.09.2004)


Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ghiveci de legume

Ingrediente: 3 dovlecei, 200 g fasole verde, 1 ceapa, 2 morcovi, 100 g mazare, 3 cartofi, 2 lg. ulei (masline), 150 g orez, sare, piper, patrunjel verde

Dovleceii, fasolea verde, ceapa si morcovii se toaca marunt. Se amesteca apoi cu mazarea si cartofii taiati cubulete. Toate se pun la fiert in 2 l de apa si se lasa sa scada.
Se adauga apoi uleiul si orezul. Se acopera din nou cu apa si se lasa sa scada. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga patrunjel verde tocat.

Ghiveci de iarna

Ingrediente: 500 g cartofi, 300 g morcovi, 350 g varza, 200 g ciuperci (Champignons), 150 g rosii, 50 g stafide, 1 ceapa, 1 catel usturoi, 20 g unt, 1-2 lg. praf de curry, 750 ml supa (instant), sare, piper, 4 fire maghiran

Cartofii si rosiile se taie bucati si morcovii felii. Se toaca varza. Ciupercile se taie marunt. Se lasa stafidele sa se inmoaie in apa. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in unt incins.
Se adauga cartofii, se pudreaza cu curry si se calesc. Se pun si morcovii, varza si ciupercile si se calesc. Se scurg stafidele si se adauga la legume.
Se toarna supa si se inglobeaza rosiile. Se fierbe acoperit 15-20 de minute. Se potriveste de sare si piper si se orneaza cu frunzulite de maghiran.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina922 spune:

Am sa scriu si eu reteta mea..nu stiu daca e chiar ghiveci, dar e foarte bun la gust.
Nu scriu cantitati exacte, ca eu pun din ochi.
Ai nevoie de :
6 cepe mari
1 kg cartofi
6-7 ardei grasi mari
1 kg rosii
3-4 vinete marisoare
800g-1 kg carne tocata

Se taie ceapa solzisori si se pune la calit in oala in care faci ghiveciul. Dupa ce se rumeneste putin ceapa, se adauga cartofii taiati cubulete, si se completeaza cu apa (nu prea multa, sa nu acopere cartofii). Dupa ce fierb si cartofii putin, se pune ardeiul gras taiat julien (cred ca asa se zice).
Se mai lasa pe foc, adaugand inca putina apa, daca e cazul. Intre timp, intr-i tigaie, se pune la calit carnea tocata, cu sare, piper, putina boia iute (daca preferi).
Dupa ce se inmoaie putin si ardeii, se adauga rosiile taiate cubulete, se mai lasa sa clocoteasca, iar in final se pun vinetele, curatate si taiate in cuburi mai mari (scade tare vanata)
Cand tot maglavaisul asta fierbe, se adauga carnea tocata peste el, se potriveste de sare si piper, si se da oala la cuptor, pana scade zeama. (la mine sta cam o ora la foc mediu, dar depinde de cata apa ai pus, plus cata au lasat legumele)
Noua ne place foarte mult amestecatura asta :)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

In zona noastra se face dupa reteta ungureasca in 2 moduri.

Ingrediente pt 2 portii:
- 4 cepe mari, 2 ardei grasi galbeni, 4 rosii mari, orez 100 gr, ulei, sare, piper

Mod de preparare: intr-o tigaie inalta se pune putin ulei, se adauga ceapa taiata fin pestisori si ardeiul, dupa ce s-au inmuiat, se adauga rosiile oparite, decojite si taiate cubulete, sare si piper dupa gust. Intre timp se fierbe orezul in apa cu sare, dupa ce s-a fiert se strecoara si adauga la compozitia din tigaie. Se consuma cald. Un alt mod este idem 1, doar ca se mai aduga 2 oua intregi batute ca si la papara. Dupa gust se4 poate adauga si busuioc.

Pofta buna,
Carla


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu gatesc deseori ghiveci, e mereu altfel. Pun acolo aproape orice legume am la indemina. Pun putin ulei (folosesc un amestec care contine si ulei de masline, plus ceva ierburi) in care calesc ceapa si pe masura ce pregatesc celelalte legume le adaug acolo. Totul la foc mic si folosesc oala de tuci. Ca si condimente eu pun sare si atit. Depinde ce legume folosesc, citeodata nu pun apa deloc - se face totul in suc propriu. Chiar astazi s-a terminat un ghiveci din asta. In el pusesem asa: ceapa, morcov, pastirnac, ardei, rosii, telina (din asta americana, nu radacina) si dovlecel.
Se pot face multe combinatii gustoase, ai curaj si foloseste ce ai prin casa.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput