sifilis ???!!!!help

sifilis ???!!!!help | Autor: nicole221

Link direct la acest mesaj

am si eu o intrbare...am o prietena care este logodita insa acum cateva luni,s-a revazut cu fostul prieten...si au si facut dragoste,plus k pt prima oara au facut si sex oral..total neprotejat,avand incredere in fostul iubit deoarece era un tip cu capul p umeri si fiind asigurata k se proteja de fiecare data...acest lucru s-a intamplat joia dimineatza.dupa cele intamplate,a doua zi de dimineata s-a trezit cu o spuzeluta dar care timp de2zile se marea din ce in ce mai mult...in acel moment nu si-a pus intrbari deoarece a doua zi dupa ce s-a intamplat lucrul respectiv a tinut post negru si i s-au uscat buzele f tare,a transpirat abundent plus k a visat toata noaptea k bea apa,etc...in acel moment s-a gandit k acea spuzeluta ar fi de la caldura...apoi in mmomentul in care a vazut k se marea vizibil si-a pus intrebari...intrebarea ei este:cum isi poate da seama daca a luat acest virus..?in cat timpse instaleaza acesta in corp?daca ar fi acest virus,spuzeluta i-ar putea chiar a 2zi?deocamdata nu poate merge la medic pt k este f ocupata cu serviciul..va rog sa o sfatuiti,poate cineva a trecut prin asa ceva...va pupik

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Dupa simptome,nu cred sa fie BTS si sigur nu e sifilis.In general,sifilisul debuteaza cu un sancru (ca un nodul mic sub piele) si-abia in grade mai avansate se transforma in mancarimi,ulceratii,bla-bla.In al doilea rand,orice BTS are perioada de incubatie mult mai lunga decat cateva ore....
Nici ce-ar putea fi n-am idee,da' sigur nu suna a boala cu transmitere sexuala.Sa rasfoiasca si ea vreun site de specialitate ceva,pentru linistea proprie,da' tot o vizita la doctor e mai indicata.

www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina , www.dropshots.com/day.php?userid=83483&cdate=20060522" target="_blank">vevika & www.dropshots.com/day.php?userid=83483&cdate=20060521" target="_blank">"scaly monstel"
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Sifilisul are o leziune caracteristica , un sancru care apare la 3 saptamani dupa contactul cu o pers. bolnava , nu a doua zi .
Se vindeca de la sine , iar dupa ce se formeaza "bubita" pica partea sa superioara si raman marginile rosii si o adancitura dura, tot rosiatica.
In fine , poate are herpes genital.
De o vizita la doctor nu cred ca NU are timp(da' e buna scuza).

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole221 spune:

tocmai vb cu prietena mea si mi-a spus k acea spuzeluta de pe buza a crescut vizibil ajungand in 2zile la aproape 1cm fiind si f tare..acesta este si motivul pt kre ii e teama...atunci s-a gandit k poate fi din cauza faptului k joi spre vineri seara i-a fost f cald si sete si datorita faptului k a doua zi tinea post negru,nu a putut bea nimic..dak nu e bts atunci credeti k acea umflatura poate fi si din cauza caldurii pt k are o prietena care de fiecare knd ii e sete noaptea sau pofteste la ceva ii apar herpesuri dar nu atat de mari....la inceput prietena mea nu a acordat importanta,pt k toata lumea ii zicea k e d la caldura,dar acum dintr-o data isi face griji

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Dupa cum povestesti pare sa fie vorba de HERPES, cel cu localizare buco-nazala (tipul 1). Nu cred ca are vreo legatura cu contactul oral neprotejat de care vorbesti.
Fie ca e vorba de o boala virala sau bacteriana trebuie sa treaca mai mult de 12 ore pana cand sa apara manifestarile.
Deci se exclude posibilitatea sa se fii infectat in urma contactului respectiv.
Insa, daca au existat altele asemanatoare in trecut atunci nici una din aceste boli nu poate fi exclusa.
Aparitia herpesului este favorizata de perioadele de depresie imunitara sau, pur si simplu, de modificarea modului de viata (a mediului, a alimentatiei, expunerea la soare).

Oricum, iata cum arata
o leziune bucala de
herpes la debut
si
www.merck.com/mmpe/multimedia/Photo16sec14ch194.html?Ref=t&ItemId=Photo16sec14ch194&RefId=sec14/ch194/ch194i&Speed=56&Plugin=WMP&Error=Flash" target="_blank">sancru sifilitic cu localizare la nivelul gurii. E practic o rana, nedureroasa.

Sanatate multa!
PS: o vizita la un medic (dermatolog) este obligatorie.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

din cate am inteles de la prietena mea la inceput i-a aparut o spuzeluta foarte mica rosie,dupa care in2zile i-a crescut vizibil..de semanat,ar semana cu acel sancru sif insa nu era nici rotund nici oval..doar tare si nici nu semana cu o rana..de semanat spune k seamana cu un herpes..plus k acest lucru s-a intamplat acum 1an si jumatate(numai k eu am omis acest lucru) si pana acum nu a mai avut nici un alt simptom kre sa o faca sa se gandeasca k ar avea asaa ceva...in fine..eu cel putin am invatat ceva din greselile ei!!!oricum prietena mea va multumeste f mult pt sfaturi...iar eu va poop

Mergi la inceput

Sifilis nu e in nici un caz (cel putin nu de la cel cu care a fost atunci) , probabil a fost herpes.

Mergi la inceput

tocmai am vb cu ea si imi spunea k a si incercat la un moment dat sa il stoarca si nu iesea nimic...daca ar fi fost herpes,trebuia sa fie buchetele din cate stiu eu...dar ea spune ca a avut doar o spuzeluta care s-a umflat mult d tot(care semana cu sancrul sif(aproape k in foto),numai k nu era rotunda ,ovulara si nici rana nu era si dupa 1an si jumatate d la acel eveniment nu i-a aparut nici un alt simptom...acum o intrebare pt mine:herpesul poate fi si dintr-o singura''spuzeluta''?????k eu stiam k e acea grupare d spuzelute!

Mergi la inceput

Da , herpesul poate avea mai multe forme.
sa o uam altcumva: cat timp a avut acea leziune si cu ce s-a vindecat?

Mergi la inceput

din cate spune acea leziune a avut-o aproape 1saptamana..cateva zile a folosit mai mult sfaturi babesti..ba a pus pasta d dinti,scrum de tigara,etc dar degeaba..apoi si-a pus pe leziune ulei de arnica sau de ricin,insa nu isi mai aminteste exact ce fel de ulei era insa i-a trecut in2-3zile dupa ce si-a dat cu respectivul ulei

Mergi la inceput