Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (23)
Raspunsuri - Pagina 4
roxygeo spune:
Buna ziua stup!
La multin ani! Albinutelor si Bondareilor
Val exact cum a zis si Martutza...cu mult tact si siretenie
Noi suntem bine, azi am fost la biserica si ne-a impartasit parintele...ca tot vine ziua ei miercuri...si atunci va fi mare aglomeratie pe la biserica...asa ca impreuna cu parintele ei spiritual...adik nasa`sa am prestat biserica pe ziua de azi si apoi am mers la terasa...ca ne-a fost frica sa mergem in parc.
Vorbeati de Sherbi...sunt invidioasa...ce bine arati...Bravo tie si fetelor care ati slabit ..io mai am 10kg in plus si o burta
Am pus si io poze in albumele dedicate:
aici ne prezentam http://good-times.webshots.com/photo/2168950070096653195KBguCk
si avind in vedere ca miine implinim 4 luni am pus si aici
http://family.webshots.com/photo/2073164200096653195vNUOUl
noi inca nu ne intoarcem...doar ne-am vazut picioarele si am vrea sa "plecam" si sa stam in sus sau in fund....mai nou ii spunem "Betisor".
Am vazut pozele...sunt tare frumosi toti
Va pupam
Roxygeo si Teodora Maria 13.04.2007
Lumi_Nag spune:
Fetelor tineti-va bine ca am scris povestea nasterii.
Pentru cine trebuie sa nasca nu o recomand a fi citita.
Povestea noastra a inceput acum aproape 10 ani.Am fost prieteni in liceu de cand eu am intrat in clasa a 9 a, iar el era in clasa a 11 a.
Dupa 7 ani minunati petrecuti impreuna neoficial, ne-am casatorit pe data de 11.09.2004.Desi pentru foarte multa lume este o zi neagra
pentru mine si-a schimbat semnificatia aceasta data.Am ramas insarcinata un pic programat si am fost cei mai fericiti cand am aflat acest lucru. Dupa lunga odisee petrecuta alaturi de sotul meu dar si de voi, colegii de breasla de pe minunatul forum DC,
venise si la mine timpul sa nasc.
Toata sarcina am fost la controale si ecografii la un singur doctor care, am aflat cu stupoare atunci cand m-a chemat la spital
pentru internare ca ma "paseaza" la o colega de-a sa.Numai
femeile care au fost insarcinate pot sti cat te poate dezamagi o asemenea atitudine din partea doctorului tau si cata incredere ai numai in el. Ma chemase la spital sa ma interneze pentru ca eram la termen si credea ca va fi o nastere usoara. Am stat 3 zile in spital degeaba, pentru ca nu aveam dureri si nici dilatatie, desi intrasem deja in saptamana 41 de sarcina, iar ei nu-mi faceau absolut nimic.M-au cazat gratis desi eu sunt din Iasi.In aceste zile m-am imprietenit si cu alte gravidute. In a 4 a zi de spitalizare mi-au pus perfuzie cu oxitocina, o substanta care provoca travaliul. Mi-au pus mie si la inca 2 gravide cu care eu deja eram ...amica. Pe una dintre ele au apucat-o durerile la 2 ore de la perfuzie si a nascut o fetita de 3,5 kg, al patrulea copil al ei. Imi povestise femeia asta ca mai are o fata care are 12 ani si se comporta ca un copil de 4 ani din cauza unor medici de la spitalul unde a nascut, ca ar fi lasat-o mult timp sa astepte cu apa rupta sau ceva de genul asta.Ma rog...ideea era ca si-au mai dorit o fetita ca sa aiba grija de sora ei si sa creasca impreuna, iar DD le-a indeplinit dorinta. Aceasta nastere eu am vazut-o live si am plans de emotii cand am vazut cum a iesit copilul, a fost traumatizant pentru mine desi atunci nu mi-am dat seama. Cealalta gravida s-a chinuit sa nasca 5 ore cu dilatatie 4 si se taraia pe holuri de durere si nu voiau sa o opereze pentru ca ziceau ca e pacat ca a suportat atata durere...acum sa o mai si taie..Pana la urma cu un mare stimulent la doctor au operat-o si au recunoscut ca nu ar fi putut naste natural pentru ca era si prima nastere si avea 4,5 kg copilul.Asta a fost o alta chestie care s-a adaugat stresului si panicarii mele ulterioare.Buuuun...s-a incheiat ziua, s-au terminat si cele doua pungi de perfuzii, io? dansam pe acolo si contractii ioc.A venit si a 5 a zi, in care mi s-au mai pus 2 pungi de ser cu oxitocina. Era o caldura in saloane insuportabila, iar eu trebuia sa fac miscare si sa plimb batul pe acolo.
A venit o fata si ne-a anuntat cele care vrem sa participam la o slujba in sala de mese ca a venit preotul spitalului care ne si
spovedeste si m-am dus.Mi-a facut bine acest lucru si eram parca mai viteaza.Dupa vreo 2 ore ma intalnesc cu o alta fata pe care o cunoscusem la etajul cu gravide. Era foarte palida si suparata si incepe sa imi spuna ca a facut febra, iar copilul a murit si de dimineata i-au provocat nasterea ca sa nu o chiureteze ca avea 7 luni, dar nu a putut sa nasca asa ca ...au scos copilul, va dati seama cum. Am inlemnit. Si imi spune sa nu mai astept sa nasc natural sa nu patim ceva si sa cer cezariana.Deja am inceput sa ma ingrijorez si pentru ca ma chema la fiecare jumatate de ora sa asculte inima copilului.Am intrebat asistenta de ce asculta asa des si a zis ca au bagat cam multa oxitocina si ...sa nu fie probleme.
Vine mama la mine in vizita, eu tot cu batul si cu nelipsita perfuzie infipta in a 4 gaura facuta de cand eram in spital (se infundau branulele alea si imi tot mutau).Cand am vazut-o si m-a intrebat "ce faci puiu mamii? Tot nu ai nascut?" am clacat si am inceput sa plang isteric de nu ma mai puteam opri. A venit asistenta sa vada ce se intampla si am rugat-o sa imi scoata perfuzia sa pot face un dus ca sa imi revin.Am facut dus, imi mai trecuse un pic si ma intorc cuminte sa imi puna din nou perfuzia.Asistenta i-a spus intre timp doctoritei de garda de mine si ma cheama sa ma suie pe masa pentru control. Al n-spelea control.M-a durut exagerat de tare acel control si o intreb cat am dilatatie de la micile contractii pe care le simtisem si imi zice sec "ti-am facut eu 2 cu degetu'". Desigur ca am sangerat toata ziua dupa interventia d-nei doctor si iar m-au podidit lacrimile.Ma duc resemnata in salon unde ma astepta mama disperata. Imi zice "lasa mama ca tu semeni cu mine ca si eu te-am nascut greu dar o sa reusesti pana la urma" si da-i iar cu bocete.
Nu mai spun cate telefoane mereu cu aceeasi intrebare "nu ai nascut inca?", cate incurajari de la fetele de martie_aprilie_2007 de pe forum,cate vizite platite pe la asistente de sot, ca sa ma incurajeze si sa vad o figura cunoscuta...etc.Toate astea ma incurajau si in acelasi timp ma faceau sa ma gandesc cu ce am gresit eu de trebuie sa trag atatea.Am inceput sa rog doctorita mea sa imi faca cezariana ca eu nu vreau sa mor fara sa imi vad copilul.Ea radea ironic dar nu stia ce era in sufletul meu. Atunci mama s-a oferit sa vorbeasca cu cineva mai influent sa convinga "protocolul"
sa ma opereze.A acceptat pana la urma dar dupa ce imi mai puneau inca o zi perfuzii cu renumita oxitocina.Mi-au pus si in a 6 a zi si tot nimic, asa ca am fost bagata in operatie de urgenta.
Cand anestezista imi punea intrebarile, eu luasem banii in mana pentru spaga de rigoare ce se practica. Ea a evitat sa se apropie de mine asa ca nu am reusit sa-i bag in buzunar.Dupa ce m-a pus pe masa si imi punea masca pe fata sa ma adoarma a inceput sa imi spuna:"domnul la care ai apelat nu ma mai cunoaste?a uitat ca am fost colegi?lasa ca mai vii tu sa nasti si o sa vezi atunci..."si alte amenintari de genul asta.Am vazut-o ca pe calaul meu.Daca nu ma adormea imediat ma ridicam de pe masa de operatii si fugeam din
spital. Ah..am uitat sa spun ca inainte sa inceapa sa ma ameninte am intins mana sa ii bag banii in buzunar si i-a luat si i-a aruncat pe jos si a zis ca ea isi face treaba fara mita, ca doar ia salar.In fine...i-a luat asistenta si mi i-a dat dupa ce mi-am revenit.Cand m-am trezit era mama langa mine care imi spunea ce baiat frumos am si atunci am inceput sa plang si sa ii povestesc ce spaima am tras ca nu o sa ma mai trezesc vreodata.Poate din cauza experientelor din spital, a nervilor si a emotiilor acumulate m-am gandit la ce era mai rau. Nu am mai vazut-o pe anestezista, dar doctorul care m-a operat cu dr mea (mana a doua) mi-a zis dupa operatie ca d-na anestezista este o femeie foarte de treaba si ca s-a purtat
frumos cu mine in timpul operatiei.Nu stiu de ce mi-a zis asta...ca sa ma consoleze sau ca sa o caut si sa ii dau totusi banii.?Eram atat de fericita cand am vazut minunea blonda si micuta care era sufletelul meu si al sotului incat toate au disparut in clipa in care l-am luat in brate.Era atat de micut si singurul blond intre 3 brunetei, iar eu l-am recunoscut imediat.Parca il cunosteam dintotdeauna.
Aceasta a fost traumatizanta mea experienta de nastere. Sper sa uit tot pana la urmatoarea, ca sa reusesc sa-i aduc si un fratior sau o surioara micii noastre minuni George Catalin - 19.03.2007
Scuzati exprimarea incoerenta sau greseli de ortografie dar am scris in putinul timp liber pe care mi-l ofera pustiulica.
It's easy living with eyes closed
Mihael@ spune:
suntcu stefi in brate si nu prea pot scrie, vad ca ati fost plecate la plimbarici azi...
kiss, am patit=o si noi, inca se mai intampla uneori, stai linistita ca e doar o etapa, o sa-i treaca...oricum nu sta flamand , asta e sigur
roxygeo, si noi ne-am impartasit azi si dupa aia era tare vesela...am ras de ea ca e de la vin
elamia, bun venit
coolutz (sper c-am retinut bine, scuze daca nu), eu inca nu am inceput diversificarea, poate fetele mai experimentate te pot ajuta...in orice caz stiu sigur ca la bebeii care nu iau in greutate cum trebuie se introduc prima data cerealele fara gluten, pt. 4 luni.
in cartea mama si copilul de capraru gasesti informatii mai multe si sigure, zic eu...
Mihaela siStefania (19 martie 2007)
Varsta Stefaniei
Mihael@ spune:
of, lumi, ce greu cred ca ti-a fost... sa stii ca data viitoare o sa fie mai bine, iti spun sigur
Mihaela siStefania (19 martie 2007)
Varsta Stefaniei
stefaniya spune:
Val - Si tatal meu e "plecat" dar ceva ani mai multi,eu aveam doar 19ani,si eu sunt departe de sora mea,care noi eram tot timpul impreuna.Eu sufar pt ca aici e diferenta mare fata de cum suntem noi,o cu totul alta tara dar invat sa ma acomodez vietii asa cum e,asa cum ne intampina cu fel si fel de surprize.
Ca nu mananca micuta ta nu te mai ingrijora,ai vazut ca multe mamici s-au plans de asta.
acum ma pun pe citit povestea lui LUMI SI sa mai atasez si eu ceva poze.
http://community.webshots.com/user/stefaniya12
martutza spune:
Val imi pare rau ca nu am ajuns in Baneasa.Bestia aia mica a hotarat sa-si aniverseze cele 5 luni in nesomn, fitze si chiar urlete daca nu era in brate.Am stat cu el de la 14 -22 nedormit.Am fi vrut sa plecam la 17 spre voi dar atipise...la 20 min dupa ce ne-am schimbat s-a trezit...asa ca am iesit doar in cartier...adica in Militari.Poate ies maine cu sotzu si venim sa va scoatem si pe voi pe afara.Vrei? Da-mi bip si te sun pe fix sa stabilim.Sotu meu vine la 17.30-18 acasa.E ok daca iesiti pe la 18.30-19?
Mady cred ca ai putea sa bagi morcovul.Piersica e putin cam pacatoasa iar Razvanelu e totusi mic.Ar trebui sa o speli-cureti de coaja-iar speli si apoi dai pe razatoarea de sticla.Nu prea merita si e riscant din cauza alergiilor.Morcovul e inofensiv...aparent...poate da diaree dar nu e regula general valabila.Mar cu biscuit dupa ce implineste 4 luni si asigura-te ca stie sa inghita.Biscuit fara gluten gasesti in farmacii de la Nestle.
Kiss nu vreau sa te sperii dar se poate si mai rau....Victor in afara de faptul ca se hlizeste prin camera la tot ce-i nou mai nou a inceput sa cante la tzitzi... nu radeti dar asa face..suge ce suge si se desprinde de san si incepe o cantare cu ochii la el...apoi mai suge...se uita in ochii mei si rade...si tot asa.Doar seara si dimineata la 5.30-6 nu face fente de astea ca e intuneric in camera.In concluzie nu te stresa.Mai sunt si altii asa...important e ca in acele 5-10 min cat sug trag cu forta si iau cat au nevoie.
Elamia si Coolutz bun-venit.Vezi ca pe prima pagina sunt datele care trebuiesc furnizate pentru a completa lista si ai si link-uri catre albumele comune de poze si reguli de completat in contul comun despre evolutia puiului.
Coolutz frumos baiat ai.Sa-ti traiasca.Diversificarea cu cereale la subponderali sau cu supa-crema de legume (nu ca mine cu zeama ca al meu avea 7.6kg la 4 luni).Succes.Dar nu intrerupe alaptatul decat cand ramai complet fara lapte.Poate ca puiul tau a luat putin in greutate si datorita caldurii care a fost...si poate nici tu nu te mai odihnesti si hranesti ca inainte.
Roxygeo sa o musti peTeo de obrajiorii aia minunati din partea mea si ...daca plange sa o pupi tare si cu toc tot din partea mea.
Kitty v-am vazut in poza.Dragalasa si serioasa e Giulia.Si are niste sprancene mirateee....parca ar vrea sa te intrebe ceva.. pe amandoua.
Lumi nu stiam detaliile...pacat ca pentru asa minune a trebuit sa suferi atat.Dea Domnu sa treaca suferinta din suflet si sa mai faci altu..dar schimba doctorul si fi mai ferma...eu pe anestezista o bateam a 2 a zi de eram in locul tau. sa uiti relele mamica curajoasa.
Noapte buna si fara peripetii.Sa aveti un inceput de saptamana minunat.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
lilidana spune:
Acum am ajuns si noi pe acasa,azi ne-am plimbat fara urlete,si pentru ca la noi inca e data de 12,le uram la multi ani cu sanatate bebeilor nascuti in aceasta zi:
Raluca Ioana si Andrei - gemeni de Monica b
Victor Mihai - bebe de Martutza
Aida - bebe de Lala12
Matei Stefan - bebe de Ioanaradu
Lucas Nicolas - bebe de Amma23
Irina Giulia - bebe de Kitty
Sara Antonia - bebe de Yrrol 13
Coolutz,bine ai venit printre noi!
Elamia,ma bucur ca ti-ai facut curaj si ai intrat in stup,iti zumzaim "bun sosit".Multumesc de urari,sa-ti traiasca si tie micutul Dylan,sa te bucuri de el.Asteptam pozici,cu parole si altele de genul asta au sa te ajute alte fete,eu nu prea ma pricep .
Stefaniya,sa stii ca si eu credeam ca e tare "masculin" baiatul meu si ca nu poate fi confundat cu o fetita,dar am fost intrebata de cateva ori:"e fetita?" si nu era in roz .
Pupam pe danezul Carl.
Martutza,esti,ca de obicei,foarte atenta si o draguta , pe tine si pe bondarel Victor.
BiancaM,am vizionat o Amalia frumoasa,jucausa si tare fericita cu bunicuta.
Va doresc somn usor si eu fug la David sa-i alin durerile de dintzi,cu o "plimbare" prin casa.
lilidana spune:
Kitty,ti-am admirat comorile!Sa-ti traiasca si sa-ti aduca numai bucurii.
Se vede ca Raul o iubeste tare mult pe Giulia.
ioanaradu spune:
neata fete. hai ca am facut cafeaua.
matei s-a trezit la 5.30 sa pape si ziceam ca trece si el de 8.30. da' de unde??? acu' miauna in patut!! si mie mi-e sooomnnnn ....
mami de Matei Stefan 12.03.2007
poze cu matei
Rebiana27 spune:
Fetele am "abandonat" putin forumul in week-end... sambata am iesit cu sotul si cu Luca la Ploiesti (asta ca tot ma vaitam eu ca nu ma duce nicaieri din cauza serviciului lui) iar duminica am fost pe la socrii, unde am reusit sa mananc ceva aiurea si mi-a fost rau cateva ore!
Elamia, Coolutz bine ati venit!!!
Lumi_nag, povestea ta m-a emotionat foarte tare; mi-e inca greu sa inteleg de ce se comporta in asemenea hal niste oameni, in mainile carora ne abandonam viata si noi si copiii nostri pe cale de a se naste. Tie felicitari pentru tarie!
Hai ca mai revin ca urla (!!!) Luca!
Rebiana, mami fericita de Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
www.totsites.com/tot/deiutz" target="_blank">Eu sunt Luca-Andrei!
Poze, Varsta lui Luca
Rebiana poate insemna asta dar si asta sau chiar www.bicoshops.de/ShopsAngebote.asp?frmPageNo=15&frmListSize=10&f_IDTyp=5&f_Typ=Trekking-/Tourenbike&frmIDLink=&frmMarke=&frmIDKGS=&frmKGSName=" target="_blank">asta