Mamici fericite cu mai multi copilasi (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Buna dimineata!
Marimar si celelate fete, va multumesc pentru urari. Da, noi ieri ne-am sarbatorit, nu foarte, dar un tort in care sa suflam tot am facut. David a fost f fericit, numara cate nopti mai are pana sa fie ziua lui. A primit multe cadouri, si de la mama unu si de la papi unu, si de la buni din Ro (tocmai a trecut cumnatul pe la noi) si de la vecin, prietenul lui...
Alina, si tie " La multi ani!" pentru Evelina!!!.
Hannan, ce mai fac fetitele tale?? sunteti mai bine?.....voi o tineti ditr-o peripetie in alta. Poate v-ar prinde bien un concediu sa te mai relaxezi si sa te odihnesti putin.
cornelia si eu zic la fel, sa-i pui in scaune, poate cel putin pe cel mic pe care il ti in brate. Daca stai langa ei sigur nu se vor plictisi, e mult mai sigur si mai comod asa. Ai mei au toti 3 scaune, nici nu pot circula altfel cu ei aici, si nici nu-mi pot imagina cum as merge singura cu ei in masina daca nu ar fi legati de scaune
......voi sunteti in proiect sau deja v-ati apucat de treba cu bebe3?
GinaM, bine ai venit, si felicitari pentru baietel, sttiu ca vi l-ati dorit mult....am mai citit pe ici pe colo
Oana, nu stiu ce sa zic, nu mi se pare prea scump, e totul gata. Sora mea si-a contruit casa in Tm, terenul l-au avut cumparat de niste ani, acum cred ca ar da numai pe bucata de pamant atat.
Adita, ce frumos ai zis...si cata dreptate ai!

La mine mama a reactionat foarte urat cand am ramas gravida cu al trei-lea. Sotul meu se lua cu mainile de cap de cate ori ma suna!!.....dar a trecut, acum spune ca are pacate, cum a putut sa gandeasca asa.....eu stiu ca se gandea la mine, la sanatatea mea, si cat imi va fi de greu, dar s-a convins pana la urma singura ca nu avea dreptate. Asa ca Marimar, fa asa cum iti doresti tu, cum iti spune inima, parerea celorlati poate conteaza mai putin, daca tie ti-e bine poate vor vedea ca s-au inselat.......

Gata, va las, ma duc sa pregatesc micul dejun, acusi se trezesc piticii si trebuie sa plecam.
Va doresc multa sanatate si o zi minunata!!

Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)

Poze noi ....cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

neatza! noi p-aci, asa mai incet
fii-mea n-a mai vrut acasa din tabara, a mincat de a rupt, tot ce a apucat(tocmai ce va scriam ieri ca am pb cu mincatul), s-a zbenguit etc.cind a ajuns acasa ma intreaba" cind plecam?".
oana, si mie mi se pare pret bun, fata de ce este aici prin timisoara.bafta la cautat in continuare!sa va distrati fain in we

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Neata la cafea!

Acu ca bb 2 a venit pe lume, as vrea sa activez si eu la sub. vostru!

vA CER INTAI UN SFAT, stiu ca nu e frumos asa dar promit sa revin cand am mai mult timp:

Intalnirea dintre frati a decurs firesc,Victor ii spune pe nume,

constientizeaza prezenta lui,deci pana in prezent este ok
Singura problema apare cand trebuie sa il culc pe Victor, este distras daca stau cu Andrei la san sau sta langa noi in pat.Sper sa il obisnuiesc sa adoarma in compania lui Andrei.daca stiti cateva sfaturi si idei, sunt mai mult decat binevenite.
Acum e bine in sensul ca sunt la mama si ma ajuta ea la baie sau la somn.Victor nu adoarme singur, trebuie sa stea cineva langa el si ii ia cam 25-max 45 de min sa adoarma seara ( ziua adoarme mai rpd).Vreau sa il invat sa adoarma singur insa deocamdata abia imi

construiesc o strategie si ma documentez pe tema asta:)).

Va uram o zi senina si linistita!

Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

ilenutza, sa-ti traiasca bb sa creasca mare si sanatos si papacios!
si cel mare sa se bucure de el!
greu cu raspunsul la intrebarea ta! la mine a fost mai simplu ca fata doarme singura de cind am adus-o de la maternitate, deci cu culcatul n-am avut probleme.
nu stiu daca e momentul sa faci acum transformari majore in viata lui victor. poate daca ai mai asteptat o luna-doua... ma gindesc sa nu lege el schimbarea de bb si astfel sa apara oarece sentimente ...ciudate. nu stiu, zic si eu. sotul tau nu te poate ajuta seara? la noi el culca fata, eu baiatul.acum pe bb il culc mai devreme si atunci am timp de fata daca sotul nu e disponibil.
iti doresc sa gasesti solutia optima, poate au fetele mai multe idei.

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

LA MULTI ANI SARBATORITILOR , cu intarziere, dar ieri nu am apucat sa intru.
Marimar cred ca aparitia lui bb3 este un soc pentru majoritatea, mai ales cand aud ca este in plan si nu a fost o intamplare neprevazuta. Sa-ti povestesc cum a fost la noi: cu Bogdan am ramas insarcinata imediat dupa ce am intrerupt pilulele, a fost o surpriza deoarece il asteptam dupa 2-3 luni (vroiam sa fac o pauza dupa pilule), dar a fost foarte bine venit. Pe Vlad l-am dorit putin mai repede, dar faceam eu un tratament si nu avem voie sa raman insarcinata, si ne-am "chinuit" 3 luni pana sa raman insarcinata, iar de Alexandru nimeni nu a crezut ca va venii, toti credeau ca glumim sau ca sigur nu il vom mai face. Soacra mea si cu mama mea au fost cele care ne faceau capul calendar, cum ne vom descurca cu trei copii, ca ne va fi foarte greu, si cel mai nasoala intrebare si nu doar din partea lor a fost "ce veti face daca iase tot baiat?" la care le-am raspuns simplu ca il voi iubii la fel de mult, deoarece ne-am dorit trei copii, nu l-am facut doar ca vroiam fata. Nu au avut ce comenta prea mult deoarece copii i-am crescut singuri, fara pretentii de ajutor, ajuta si stau cu ei doar cand vor, nu ii obliga nimeni. Am ramas insarcinata dupa 6 luni cu Alexandru, la 4 luni am fost suspecta de toxoplasmoza si am vrut sa fac intrerupere, dar atunci mama a fost cea care a insistat sa fac toate analizele, sa ma asigur ca este bine bebele, sa nu intrerup sarcina. A insistat chiar sa suporte ea cheltuielile analizelor si deplasarea, cu toate ca nu se punea problema banilor. Si asa a aparut si Alexandru, care a fost foarte bine primit de la inceput, este iubit si adorat de toti, inclusiv de Bogdan si Vlad. Si acum se uita ciudat la noi oamenii pe strada, dar eu sunt foarte mandra de copii si ii ignor. Probabil sunt oameni mai egoisti care nu isi pot inchipui cata fericire iti pot aduce copii si ca au fost facuti din dorinta de a oferii si de a primii multa iubire. De multe ori imi este foarte greu, nu mai am timp de nimic, ma simt stoarsa de puteri,sotul meu lucreaza alta data pana noaptea si toate trebuie sa le fac singura, dar cand ii vad pe toti trei mi se umple sufletul de bucurie si fericire, si atunci cred ca este momentul in care imi umplu bateriile.
In legatura cu ce le vom oferii copiilor: in primul rand dragoste si iubire, educatie si respect, pentru a-i ajuta sa ajunga niste oameni puternici si apoi partea materiala, care daca vom putea le vom da cate o casa la fiecare, dar asta este mai putin important decat primele obiective propuse. Chiar am fost acuzata de mama mea de felul in care gandesc, ca peste ani si ani copii mei imi vor reprosa ca am stat sa le citesc prea mult si ca m-am ocupat prea mult de ei, in loc sa fac bani (asta vis a vis de faptul ca inca nu vreau sa merg la lucru si ca primeaza ei inaintea banilor). Raspunsul a fost ca pentru mine familia este mult mai importanta decat orice altceva si ca sunt fericita si multumita asa cum suntem acum.
Ilenutaza bine ai revenit, sa-ti traiasca copii si sa fiti sanatosi. Acum, ca a venit si Andrei pe lume trebuie sa fi foarte atenta, sa nu apara gelozie mai mare decat este normal sa fie. De cate ori poti trebuie sa fi in preajma lui Victor, cand este tatal acasa sa incerci sa-l lasi cat mai mult cu bebe si tu sa stai cu Victor, este foarte important pentru el, incearca sa-l implici in activitatile tale legate de bebe, sa te ajute la baita, sa-ti aduca un pampers, dar doar daca vrea, daca ii face placere si sa-i spui ce ajutor mare iti ofera el, ca nu crezi ca te-ai descurca fara el, sa se simta util si bagat in seama. Nici eu nu cred ca este timpul sa faci vre-o schimbare majora in viata lui.
Oanna distractie placuta in week-end. Si eu cred ca este un pret foarte bun la casa, oricum in Timisoara nu gasesti asa ceva, eventual doar platul la pretul asta, plus ca ati fi aproape de parintii tai daca v-ati muta la Oradea si ati mai putea respira si voi. Asteptam pozele.
Hannen cum sunteti? Sper ca sunteti mai bine, asteptam vesti de la voi.
Multumesc fetelor care mi-au scris in legatura cu laptele, dar eu ma gandesc, nu o fi prea mult sa-i dau zilnic la micul dejun cereale?
Va pup si va doresc o zi cat mai buna!

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

Fetelor,multumim pt urari si felicitari,sunteti niste scumpe
Si lui David,LA MULTI ANI SI SA FIE CEL MAI FERICIT COPIL!
Hanen,da noi avem o curte cu multa verdeata si pomi de prasad(pere),mere,si smochine.Si in gradina avem si rosii.
Dar le avem doar pe o perioada,caci stam aici cu chirie
Pina da Dumnezeu sa ne mutam la casuta noastra,ne bucuram de ceea ce avem.

Si acuma am devenit si eu o mamica cu copii pe la gradi.Primul merge cu busul la scoala,al doilea o duc eu la gradi,si pitica ramine cu mine acasa.Acuma incerc si eu sa intru in ritmul asta de activitate.

Va doresc un sfirsit de saptamina cit mai frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

Mira,ce frumos v-ati odihnit la munte(am vazut pozele)
Nici nu stiam ca sunt atitea distractii la munte,eu care credam ca vezi doar copaci pe acolo.Oare si aici la noi e tot asa?caci sotul tot la munti viseaza,dar eu vroiam plaja....cred ca ma voi razgindi
Si acuma zi-mi care esti tu? cea blonda sau cea bruneta? ambele erau slabute.
Ilenutza,felicitari si multa ,multa sanatate tie si copilasilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Alina, aia bruneta sunt eu, cealalta e sora-mea!....
Azi am lasat piticii cu o tanti, e pentru a doua oara, mai complicat ca trebuie dus si adus David de la gradi. sper sa se descurce. Acum tot sun la tel si nu raspunde, trebuie sa astept pana la 12 cand ajunge David acasa....el e cu vorbitul la telefon.
...la munte e frumos, cabana e la 10 min de localitate, am coborat de mutle ori si in statiune la strand pe la socrii, sotul are toate neamurile acolo, au mai venit ei la noi. La copii le-am luat un bazinas mic unde s-au balacit, am cules afine si fragute...am mai fost cu ei prin padure. Excursii prea lungi nu am putut face cu ei......dar si pentru mine marea ramane mare!!!!........Cred ca pot numara pe degete anii cand nu am fost la mare. Anul asta plecam pe 2 sept pentru o saptamana in sArdinia, abia astept.

V-am pupat

Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)

Poze noi ....cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Somleac spune:

Imi cer scuze ca nu am mai scris, dar am fost plecati la socrii la tg. Mures de unde am venit cu o criza de fiere urata din care nu mi-am revenit complet nici acum.

Sa va zic cum a venit la noi bebe 3. Dupa ce l-am asteptat pe Alex doi ani( nu stiu nici in zi de azi de ce nu am ramas insarcinata) nici nu ma mai gandeam ca se vor mai intampla accidente in viata mea. Dar s-a intamplat si am fost socati. Pot sa spun chiar foarte. La inceput sotul a pus problema chiuretajului, eu am zis ca nu sunt de acord, mai tarziu am cedat eu si am vrut sa fac intrerupere dar nu m-a mai lasat sotul. Cert e ca ajunsesem sa discutam de bebele asta "nedorit" mai mult decat o facuseram la cei pecare i-am vrut. Din pacate la 3 luni si un pic am pierdut sarcina. Am fost socati amandoi. Nu ne puteam obisnui cu ideea. Deja era asa de prezent in viata noastra, stabilisem unde-i punem scaunul la masa, patutul, ce masina ne luam ( mai mare), ne icurajam reciproc cand ne napadeau grijile de cum ne vom descurca. Asa ca la cateva luni zice sotul hai sa-l facem pe al 3-lea ca mie-mi lipseste, tot ma uit la locul ala la masa si nu ma pot obisnui cu gandul ca nu o sa fie ocupat. Na, asa a aparut Matia. De data asta dorit inca din prima clipa. Temeri am avut si pot sa spun ca am si acum. Cateodata ma gandesc ca poate nu ma pot ocupa cat ar trebui de Daria, adica n-am timp asa de mult sa stau cu ea de vorba, etc cred ca stiti voi care sunt gandurile de mamica cu multi copii. Ceilalti au reactionat diferit. Cei mai multi ne-au intrebat daca am trecut la alta religie. O colega mi-a zis ca nu intelege cum mai sta sotul cu mine. Mama nu a fost prea incantata, mi-a si spus ca spera ca a fost un accident. Am lasat-o sa spere ce vrea ea. Multe femei insa, chiar si straine ma opreau pe strada, mi-au marturisit ca ar fi vrut sa aiba un al 3-lea copil dar n-au avut curaj si acum regreta, si sa nu-mi fac griji ca Dumnezeu ma va ajuta in toate. De altfel asa simt ca sunt ajutata pentru ca altfel nu cred ca as face fata. Si noi ne crestem copii singuri.
Copii se inteleg bine si se iubesc foarte mult. Ei imi sunt cea mai mare bucurie.

Daria- 29.01.1999
Alex - 07.02.2003
Matia - 31.10.2006
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Buna dimineata mamici de pitici!
Acuze ca n-am dat pe la voi zilele astea.Ieri am fost la ambasada in Tokyo sa-mi rezolv cu permisul meu expirat si numai bine ca mare lucru n-am facut,adica am facut doua procuri si doua declaratii precum ca nu detin alt permis pe a caror autentificare am platit ceva peste 100 de euro.Din nefericire pt. mine consulul nu stia daca trebuiesc autentificate si analizele medicale,a cautat si pe net si nu a gasit informatii si nici cei din ro. nu l-au lamurit asa ca a zis ca mai bine nu-mi ia banii degeaba .Buuun,am venit acasa si al meu m-a pus sa ma interesez in ro.
Shoooc,aia vor sa autetific si originalele analizelor(in japoneza) si traducerile.
Am inceput sa pling de ciuda,in primul rind pt. ca eram super obosita (am fost cu Inas),plus ca iar un drum (bani si oboseala) plus alti bani pt. autentificari(am 6 hirtii si nu stiu cum ma taxeaza ,o autentificare,doua sau sase)
Ca sa ma calmeze al meu m-a scos la "shosea" sa vaza cum conduc.
A ramas pt. ca desi m-a vazut conducind acum vreo 7 ani (in ro.) nu credea ca dupa atitia ani sofez cu asa indeminare.
Ne-am intors pe la 12:30 (noaptea ) acasa ,eu am adormit pe la 1:00 si el desi a venit in pat mai tirziu tot vorbea singur.

Asaaa,acum dupa atitea incurajari si laude de la sotz va dati seama ca vreau permisul ala si mai cu foc!Trebuie neaparat sa-mi termin actele si sa le trimit,permisul va fi gata in doua ore si a doua zi sor`mea mi-l poate trimite.
Abia astept!

Astea`s peripetiile mele de ieri.

LA MULTI ANI lui David si Evelinei!Sa cresteti mari ,sanatosi si frumosi!
Imi cer scuze pt. intirziere dar nu am stiut!

Fetelor,maica-mea s-a luat cu mainile de par cind am ramas gravida cu a doua fetita.Mi-a facut niste nervi!
La a treia nu i-am zis pina prin 6 luni!A avut shoc,noroc cu sor`mea care s-a luat de ea
Ma enerveaza de mor generatia asta (stiti voi,pt. care avorturile sunt metoda contraceptiva si pt. care 2-3 -4 copii sunt o pacoste nu o bucurie).
efectiv nu-i inteleg de ce sunt asa limitati!
Daca pe voi va intreaba daca sunteti pocaite ,sa ma vada pe mine hahhaaa,oare ce ar zice??
Va pupez,ma duc sa calmez o si sa-mi pregatesc niste lectii.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput