Curat-murdar, Base ! Suna mai bine ?! :)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Nu stiu cum sunt altii ...eu va spun ce ni s-a intamplat noua ..

prin anii 91-92 mama descoperise o afacere pe care o facea anual luau varza din comunele de pe langa Bucuresti si de duceau in Harghita si Covasna sa o schimbe pe cartofi pe care ii dadeau in Bucuresti ... in primul an a plecat ca incepatorii ..la drum ..nu stiau ..drum nu stiau nimic ...dupa vreo 2 zile ..intr-o noapte camionul s-a defectat in mijlocul unui sat ...beznaaa nu era nici naiba pe acolo ..frigggggg ...dupa vreo 2 ore au aparut niste baieti maghiari care abia vb romaneste ..i-au ajutat ..dar camionul nu putea fi reparat noapte ( ii lipsea o piesa ) ...intre timp unul din ei si-a chemat mama ( sau bunica ) o doamna cam la 55-60 de ani care a venit cu ceai fierbinteeee ..iar cand s-a concluzionat ca camionul nu poate fi reparat decat dimineata nu a vrut sa ii lase sa plece sau sa doarma 4 oameni in cabina camionului , ci i-a luat acasa , i-a hranit .A doua zi mama a vrut sa o recopenseze pentru ospitalitate ..ni nu a vrut sa auda a zis doar intr-o romana stalcita " Doamna inainte de toate suntem oameni si oamenii se ajuta la nevoie ,asa m-o invatat pe mine mama" .Au ramas prieteni de atunci si mereu cata vreme a durat afacerea se stia mergeau intai la tanti Roji ( nu stiu daca am scris bine ) apoi de fiecare data cand mergeam in concediu prin apropiere intram sa dam "Ziua buna ". Niciodata nu ne-a injurat nimeni .Sinceri cati romani ar baga 3 barbati si o femeie noapte in casa fara sa stie nimic despre ei ?!?!?Ca sunt si uscatiru ..or fi ..dar cum am scris si mai devreme ( by the way glumeam ca is bahtalosi majoritari ... dar nici mult numai au) ...ne luam mereu de unguri cand altii sunt si mai si .. macar ungurii is muncitori si la locul lor , nu isi lasa copiii sa cerseasca , nu fura , nu ne tampesc peste tot cu muzica care ESTE , nu ne "reprezinta cu mandrie in Europa ...etc etc etc

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns women13 spune:

quote:
Originally posted by alessia105

Nu stiu cum sunt altii ...eu va spun ce ni s-a intamplat noua ..

prin anii 91-92 mama descoperise o afacere pe care o facea anual luau varza din comunele de pe langa Bucuresti si de duceau in Harghita si Covasna sa o schimbe pe cartofi pe care ii dadeau in Bucuresti ... in primul an a plecat ca incepatorii ..la drum ..nu stiau ..drum nu stiau nimic ...dupa vreo 2 zile ..intr-o noapte camionul s-a defectat in mijlocul unui sat ...beznaaa nu era nici naiba pe acolo ..frigggggg ...dupa vreo 2 ore au aparut niste baieti maghiari care abia vb romaneste ..i-au ajutat ..dar camionul nu putea fi reparat noapte ( ii lipsea o piesa ) ...intre timp unul din ei si-a chemat mama ( sau bunica ) o doamna cam la 55-60 de ani care a venit cu ceai fierbinteeee ..iar cand s-a concluzionat ca camionul nu poate fi reparat decat dimineata nu a vrut sa ii lase sa plece sau sa doarma 4 oameni in cabina camionului , ci i-a luat acasa , i-a hranit .A doua zi mama a vrut sa o recopenseze pentru ospitalitate ..ni nu a vrut sa auda a zis doar intr-o romana stalcita " Doamna inainte de toate suntem oameni si oamenii se ajuta la nevoie ,asa m-o invatat pe mine mama" .Au ramas prieteni de atunci si mereu cata vreme a durat afacerea se stia mergeau intai la tanti Roji ( nu stiu daca am scris bine ) apoi de fiecare data cand mergeam in concediu prin apropiere intram sa dam "Ziua buna ". Niciodata nu ne-a injurat nimeni .Sinceri cati romani ar baga 3 barbati si o femeie noapte in casa fara sa stie nimic despre ei ?!?!?Ca sunt si uscatiru ..or fi ..dar cum am scris si mai devreme ( by the way glumeam ca is bahtalosi majoritari ... dar nici mult numai au) ...ne luam mereu de unguri cand altii sunt si mai si .. macar ungurii is muncitori si la locul lor , nu isi lasa copiii sa cerseasca , nu fura , nu ne tampesc peste tot cu muzica care ESTE , nu ne "reprezinta cu mandrie in Europa ...etc etc etc

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Iubita nu am nimic cu Base si nici cu ungurii sau alte nationalitati, chiar nu sunt o extremista , dar FII ATENTA AICI - am ce am cu tine, ca imi esti draga si tare imi mai place sa te citesc pe oriunde , ca de, oameni ca tine ma atrag, sper ca ai inteles ca te plac ca om si nu altcumva ...
Si eu am avut situatii in care am fost ajutata in Baia-Mare de un ungur , care avea cel mai tare servici auto pe vremea aceea , culmea vorbesc tot de '93-'94, la fel am fost invitati acasa la dansii, ca era mult de lucru la bus ... atunci am aflat eu ce e aia palinca si nici nu mai indraznesc sa mai fac incercari din astea, ca era sa mor. Sotia acestui domn a zis sa ne serveasca cu ceva. Ploua cu galeata si noi eram toti uzi pana la piele, cat statusem in parcarea hotelului, sa legam bus-ul si sa il remorcam pana la servici. Asa am aflat eu ce gust are slana de ardeal , dara si palinca lor. Stiu ca uscaturi sunt peste tot si chiar votez cu tine , apropos de bahtalosi , sau cum le spui tu , care EXISTA ... din nefericire.
Eu m-am lamurit f.f.f repede despre ce a fost vorba cu ajutorul vostru si al presei, eu vorbeam de impactul la multimea lui Lapusneanu... iar , Basescu nu a fost tocmai pe intelesul tuturor.
Mai mult imi sustin in continuare ideea , ca totusi in asta tara, limba oficiala a tarii este ROMANA. Deci , eu nu o sa cer niciodata, in vreo alimentara, din zonele puternic populate cu maghiari, sa cumpar o paine sau orice altceva decat in limba oficiala a statului roman si am pretentia, ca cei ce vor sa vietuiasca in amarata asta de tara sa cunoasca limba oficiala a tarii, mai ales cei ce aleg sa lucreze in domenii cu contact public permanent. Adica, nu mi se pare firesc sa fiu nevoita sa o fac pe turista sa imi cumpar paine, in franceza sau engleza...
E simplu, mergi in Italia ... vrei loc de munca mai serios, casa, masina, sa te inscrii la o facultate, etc. dai examen de limba oficiala. Vrei sa depui acte de emigrare in Canada ESTE OBLIGATORIU sa cunosti limba franceza la un nivel avansat, inca din faza de depunere a actelor... ETC.ETC.ETC.ETC.
Unde vedeti voi greseala ??!! Romanii pana nu o sa aiba personalitate puternica, nu o sa aiba nici oameni puternici in decizii, in guvern, senat, camera dep. sau oricare alte institutii publice... Atata timp cat poporul nu stie ce vrea, pai e normal ca tot nestiutori sa avem la conducere... Cand o sa stim ce vrem, atunci o sa avem drepturi reale si o sa invatam sa ne respectam si indatoririle ... pana atunci sa auzim de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Nasha, ma "papa" degetele, de aceea scriu in miez de noapte la subiectul acesta. Mie mi s-a parut foarte clar articolul din linkul dat de tine la inceputul acestui subiect. Nu pot pretinde sa fi auzit/citit intreaga declaratie a lui Basescu (cunosc doar fragmentele din articolul pomenit) si nici nu sunt eu cel mai infocat fan al sau, insa nu iti pot da dreptate nicicum, si asta recitind toate posturile tale.
O sa incerc sa fiu cat mai explicita. Ideea lui Basescu de a schimba metodologia de predare a limbii romane in comunitatile maghiare din Romania (ma refer eclusiv la judetele Covasna si Harghita pentru ca presupun ca exact la aceste judete face si Basescu referire pentru ca doar acolo putem vorbi de populatie majoritar maghiara) mi se pare excelenta. Este chiar un pas semnificativ pentru a-i determina si, in acelasi timp, ajuta pe maghiarii din aceste zone sa invete corect limba oficiala a tarii in care locuiesc. Da, sunt de acord ca limba oficiala a tarii trebuie vorbita corect de catre toti cetatenii romani, indiferent de etnie. Tocmai pentru a atinge acest tel a fost facuta si aceasta propunere.
Pentru a intelege mai bine ce vreau sa spun, iti propun sa facem un exercitiu imaginar: tu ai locui intr-o tara unde nu limba romana este limba oficiala a tarii, insa limba romana este limba ta materna. Intamplator sau nu, in regiunea in care locuiesti majoritatea locuitorilor (hai sa spunem cam 70-75%) sunt romani. In ce limba crezi ca ai avea tendinta sa conversezi cu ei??? Sau in ce limba crezi ca ar conversa majoritatea? Copiii tai ar sti doar limba romana si la un moment dat s-ar duce la scoala. Normal ca acolo ar fi obligatorie invatarea limbii oficiale a tarii. La ce nivel ai vrea tu sa li se predea copiilor limba? Exact la acelasi nivel cu al copiilor din acea tara, care au vorbit acea limba sapte ani?Crezi ca ar face fata, ar progresa la fel de bine? Nu ar fi logic ca ei sa inceapa cu inceputul, sa aiba parte de manuale adaptate?
Ca sa raspund unei intrebari mai vechi adresate mie vis-a-vis de modul in care am invatat eu limba olandeza...ei bine, am avut parte de un curs special "Olandeza ca a 2-a limba" pt ca e de la sine inteles aici ca celelalte etnii, nu neaparat nou-venitii, nu poseda olandeza drept limba materna, e imposibil. Normal ca nu mi s-a predat in limba romana, dar nici nu aveam parte de cadre calificate, erau doar niste native speakers care nu stiau raspunde unor intrebari mai dificile...tot un soi de suplinitori ca cei pomeniti in articolul din linkul tau. Din fericire am reusit sa invat limba repede si prin fortele proprii, dar mai ales materialelor extrem de bine puse la punct. Sunt convinsa ca nu aveam asemenea rezultate si in timp asa de scurt daca mi se puneau sub nas materiale complexe, concepute pentru native speakers,fara elementele de baza.
Asadar eu sustin atat adaptarea manualelor pentru comunitatile minoritare, cat si predarea limbii romane de catre profesori calificati, nu de catre suplinitori care fac doar prezenta la ore. Cred ca profesorii de limba romana de etnie maghiara ar face treaba cea mai buna.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Am fost anul asta in vacanta la Tusnad si nu am avut absolut nici o problema. Sotul meu s-a imprietenit cu paznicul motelului, maghiar bineinteles, fata de la receptie era maritata cu un maghiar.

Nu exista "conflicte interconfesionale" decit daca tii neaparat sa vezi conflicte, dar nu sint neaparat legate de faptul ca celalalt este maghiar - am o gramada de exemple de vinzatoare "necorespunzatoare" de parte astalalta.

Doar clasa politica "intretine" starea conflictuala, ca sa "faca ceva". Poate ca sa dovedeasca cum ca ei stiu sa rezolve probleme, mai ales unde nu exista probleme de rezolvat.. Cu alte cuvinte sa isi justifice existenta. Ar mai aparea Olguta XXX de la PRM la televizor, ar mai aparea CV Tudor sa salveze romanimea daca toata lumea ar fi informata ca nu exista nici un conflict intre romani si maghiari?? Nu. Asa ca spun ei minciuni si apar si la televizor sa se justifice...

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput