Am nevoie de ajutor

Am nevoie de ajutor | Autor: Ela21

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Sunt intr-o situatie aproape disperata si am nevoie de un sfat. Am tot urmarit discutiile despre afectiunile sanilor si cunoasterea experientelor altora m-a ajuat. Va scriam acum ceva timp ca mamei mele, 48 ani, i-au fost depistati 2 noduli la sanul drept de dimensiuni mici, si displazie la sanul stang. A urmat tratament cu duphaston si un unguent pe baza de progesteron si displazia s-a vindecat. Nodulii sunt tot acolo. Medicul spune ca sunt benigni insa nu a facut nici o biopsie. Mamei ii e frica de o asemenea procedura...spune ea ca nu vrea sa " umble la ei". Medicul ii recomanda sa ii scoata. Mama mea nici nu vrea sa auda si este ingrozita. Este foarte stresata si asta ii afecteaza parca sanatatea si pe alte planuri. Mie imi vine sa innebunesc..Nu pot sa o ajut prea mult...Locuiesc de 2 ani in Montreal. In incercarile ei disperate de a fugi de "cutit" incearca tot felul de metode de la tratamente naturiste pana la... si aici e problema DR Popescu de la Simptom Bucuresti. Acum o saptamana a mers si si-a facut analize acolo...Eu n-am stiut si nici nu am auzit nimic de aceasta doctora pana acum...A facut termografie, echografie, markeri si dozari hormonale. Cica sunt benigni si dg este adenom fibrochistic. Tratamentul...Ceva naturist in urma dozarilor hormionale, Cantastin 25 fiole si 20 sedinte cu BIOTRON plus o consultatie la nu stiu ce profesor...Imi vine sa innbunesc si nu stiu ce sa fac...Deocamdata nu a platit decat analizele si nu a inceput si nici cumparat nici un tratament... Cu mana pe inima va spun ca nu stiu cum sa tratez situatia...O sfatuiesc mereu sa mearga sa-i scoata dar nici nu vrea sa auda...Spune ca vrea sa incerce Cantastinul si sa vada ce mai face... Am convins-o insa sa continue sa mearga la cel care i-a depistat nodulii dr Florin Radu de la Fundeni, chirurg oncolog. Aveti un sfat pentru mine? Ce sa-i mai spun? Stiti ceva de acest domn doctor? Puteti sa-mi recomandati pe altcineva sau altceva? Biopsia acestor noduli ar putea sa dauneze...? Unde ar putea sa o faca? Daca se dovedesc a fi benigni trebuie neaparat scosi? Dupa operatie, daca au fost benigni se poate intoarce la serviciu?
Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Off Doamne, ce ti-e si cu conceptiile astea invechite (sa nu se umble la san)! pot face atat de mult rau!
Ela, la varsta mamei tale cel mai recomandat ar fi sa mearga la Fundeni ca sa isi scoata cei doi noduli! Chiar daca ei sunt adenofibroame (deci benigni) cu trecerea timpului ei se pot transforma malign (desi este o posibilitate rara) sau masca o tumora maligna care s-ar putea forma in sanul respectiv!
Din cate stiu eu NU EXISTA tratament (clasic sau "naturist") care sa faca sa se resoarba acei noduli! Singura solutie este scoaterea lor!
Si poti sa ii spui asa, un nodul odata scos nu are cum sa se transforme in cancer pe cand, daca ii lasa acolo, riscul este mare!

In privinta detaliilor tehnice: pentru extragerea lor se face o mica incizie, se scot si obligatoriu sunt dati la examen anatomopatologic!
Nu are nici un rost sa ii biopsieze doar, e mult mai simplu si mai sigur sa ii scoata!
Operatia fiind minima, probabil ca nici nu va necesita internare sau, poate, cel mult o zi-doua!
Repet, acestea sunt interventii de rutina pentru cei de la IOB Fundeni, si peste tot in lume asa se procedeaza acum!
Sanatate multa!

A, nu are nici un rost sa urmeze tratamentul cu cantastin si Biotron!
Nu previne aparitia cancerului si nici nu il vindeca! Bani aruncati pe fereastra si, mai mult, intarzie aplicarea tratamentului corect (extragerea chirurgicala a nodulilor)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela21 spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Off Doamne, ce ti-e si cu conceptiile astea invechite (sa nu se umble la san)! pot face atat de mult rau!
Ela, la varsta mamei tale cel mai recomandat ar fi sa mearga la Fundeni ca sa isi scoata cei doi noduli! Chiar daca ei sunt adenofibroame (deci benigni) cu trecerea timpului ei se pot transforma malign (desi este o posibilitate rara) sau masca o tumora maligna care s-ar putea forma in sanul respectiv!
Din cate stiu eu NU EXISTA tratament (clasic sau "naturist") care sa faca sa se resoarba acei noduli! Singura solutie este scoaterea lor!
Si poti sa ii spui asa, un nodul odata scos nu are cum sa se transforme in cancer pe cand, daca ii lasa acolo, riscul este mare!

In privinta detaliilor tehnice: pentru extragerea lor se face o mica incizie, se scot si obligatoriu sunt dati la examen anatomopatologic!
Nu are nici un rost sa ii biopsieze doar, e mult mai simplu si mai sigur sa ii scoata!
Operatia fiind minima, probabil ca nici nu va necesita internare sau, poate, cel mult o zi-doua!
Repet, acestea sunt interventii de rutina pentru cei de la IOB Fundeni, si peste tot in lume asa se procedeaza acum!
Sanatate multa!

A, nu are nici un rost sa urmeze tratamentul cu cantastin si Biotron!
Nu previne aparitia cancerului si nici nu il vindeca! Bani aruncati pe fereastra si, mai mult, intarzie aplicarea tratamentului corect (extragerea chirurgicala a nodulilor)!

MUltumesc mult pentru raspuns. Daca reusesc sa o conving...de obicei dupa o astfel de interventie poate sa mai mearga la serviciu? Este un job care solicita oarecare efort fizic si stiu ca si asta are un rol important in teama ei de operatie...Faptul ca nu va mai putea lucra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Ela, nu ma pricep la acest subiect, dar imi pare rau ca mama ta trece prin asta. Incearca sa cauti resurse si pe internet sa vezi cum se trateaza cazurile astea si daca o operatie foloseste la ceva.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by Clover

Ela, nu ma pricep la acest subiect, dar imi pare rau ca mama ta trece prin asta. Incearca sa cauti resurse si pe internet sa vezi cum se trateaza cazurile astea si daca o operatie foloseste la ceva.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Clover, conduita corecta in nodulii mamari este de a-i scoate si a-i examina anatomopatologic.
Evident ca nici un medic din lume nu te poate opera cu forta dar cred ca orice persoana educata cunoaste ce inseamna cancerul de san si ca trebuie facut totul pentru a incerca sa il previi.
O alta posibilitate este sa ii urmaresti foarte riguros (auto-examinare lunara si la orice modificare mers la medic). Aceasta posibilitate se aplica persoaneleor tinere (sub 25-30 de ani) care refuza interventia. La 48 de ani esti in plin varf de incidenta a cancerului si a alege aceasta conduita expectativa poate fi chiar periculos

Ela, din cate stiu eu (nu sunt chirurg) interventia este minima si nu implica afectarea muschilor pectorali (daca noduli sunt benigni). In consecinta nu afecteaza in nici un fel capacitatea fizica a mamei tale.
Cel mai bine este sa discute toate acestea cu medicul de la Fundeni.

Mergi la inceput