Ajutor ! Rubeola !!!

Ajutor ! Rubeola !!! | Autor: Oana

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu (care joia viitoare va implini 1 an) a facut rubeola (sau pojarel) !
Are pe fata pete mari rosii, iar pe corp bubite rosii mai mici, iar cu citeva zile in urma facuse si febra.
Initial am crezut ca e o intoxicatie alimentara, dar dr. a zis ca e rubeola si sa-l tin 8 zile numai in casa. Nu mi-a dat nici un tratament a zis ca nu se da, trece singura. Sa nu-l tin la caldura, sa ii dau de mincare mai multe chestii (destul de multe din cite am inteles), adica nu mi-a dat multe restrictii in acest sens. Si sa nu vina in contact cu femei gravide. A mai zis ca daca o face acum, sa nu ii mai fac niciodata vaccinul anti-rubeolic pentru ca de acum incolo « va fi imunizat de la Doamne-Doamne » :-). Cam atit.

Am auzit ca dupa 21 zile o sa fac si eu (eu nu am facut-o cind eram mica), e adevarat?

Voi, cele care ati trecut prin rubeola asta cu bebeii, ce puteti sa imi mai spuneti in plus, vreau sa fiu cit mai informata.

Mersi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Din cate stiu eu, rubeola e cea mai usoara boala contagioasa a copilariei. Si Raducu a facut-o, s-a manifestat la fel, cu bubite pe corp (totusi, pe fata nu i-au aparut), febra ridicata si o stare de moleseala si maraiala. O saptamana a stat in casa, fara baita. Nu a luat medicamente, ni s-a dat doar o solutie de la farmacie sa-l dam pe corp daca il mananca. Cu mancarea nu mai tin minte daca au fost restrictii.
Despre vaccin, eu stiu ca se numeste ROR, deci si impotriva oreionului si rujeolei... Noi tocmai am implinit 1 an, am facut rapelul la DTP si abti-polio si a ramas ca peste o luna (doctorita n-a fost de acord sa se faca toate vaccinele deodata!) o sa facem ROR, chiar daca Raducu a facut deja rubeola. Nu cred ca se poate renunta la un "R" din "ROR".
Da, din cate stiu, daca tu nu ai facut boala cat ai fost mica (si nici un vaccin care sa te protejeze cat de cat), e posibil sa faci si tu boala - nu vreau sa te sperii, dar se pare ca e destul de nasoala pentru adulti.
Cam atat. Multa sanatate,

DeDe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Si Alexutza a facut pojarel, a durat 3-4 zile. Avea si putina febra dar a trecut usor. Sotul meu, care nu a facut rubeola cand era mic n-a facut nici acum. Am inteles ca in momentul in care are deja eruptia nu mai e periculos. Bola se transmite inainte de a aparea semnele ei caracteristice. Sanatate si sa se faca cat mai repede bebitzul tau bine!

-
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Eu acum max o luna , am facut-o...luata de la Vladut....
Intr-adevar...nu se da nimic...poate niste Nurofen sau Eferalgan pt febra...dar atat...
La al meu a tinut putin...febra mare..in primele zile..(3)....dupa care bubite si pete 1.5 zi..dupa care a trecuta ...si am inceput eu...:))
Dar a trecut...si totul este ok..
Te pup si multa sanatate

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

si noi am facut la 6 luni 1/2. E intradevar o boala usoara la bb. Eruptia a durat 2 zile - dupa 4 zile de febra, a fost doar pe corp si am tinut-o 10 zile in casa. Nu am avut nici un fel de restrictii, nici la mancare, nici la baita- din contra pediatra ne-a spus, nu cumva sa nu-i facem baita!

Poate scapi....

SANATATE!

bubi

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Intr-advar este cea mai usoara boala a copilariei, dar foarte periculoasa la gravide. Si Alex al meu a facut-o si era gata gata sa treaca neobservata fiindca nu a avut febra, bubite destul de putine si doar pe picioare, pe care le-am observat destul de tarziu fiindca erau mici si putine, in schimb a avut toti ganglionii occipitali inflamati. La persoanele adulte care fac poate trece chiar fara simptome, doar ganglion inflamati si star de moleseala cu cefalee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Va multumesc pentru raspunsuri. Rubeola lui Paul a trecut cred. Eruptia a disparut. M-am speriat asa pentru ca e prima lui boala de copilarie, pina acum nu a mai avut nimic.
Acum sa vad daca fac si eu. Sper sa scap.
Dede, chiar ca ma intereseaza daca se poate scoate un « R » din R.O.R. ? Stie cineva ?

Sanatate la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna spune:

NU e nevoie sa faci trivaccinul, ci doar cel obligatoriu , care este doar antirujeola (adica pojar). Desigur nu va avea imunitate impotriva oreionului, dar se pare ca nici trivaccinul nu confera imunitate pe viata, asa ca nu e nevoie sa dai 4-500.000 lei doar sa-i faci acel vaccin care este optional!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anicris spune:

Nu vreu sa te sperii dar bebeul meu a facut pojar la 6luni si la fix doua saptamani am facut si eu si pot sa-ti spun ca la adult este crunt(temperatura,varsaturi si multa, multa mancarime)dar totul trece caci este mare nevoie de noi mamicile indiferent ca putem ori nu.Multa sanatate!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Oana, ma bucur ca Paul este bine acum. Sper sa nu te imbolnavesti si tu. Eu am facut pojarel la 22 de ani si a fost groaznic.

Am incercat sa iti trimit un e-mail dar cred ca ai casuta plina. Profit de subiectul asta sa ii urez lui bb Paul multa sanatate, sa fie un baietel cuminte, destept si voinic de care sa fiti mandri.

Nu o sa mai intru zilele astea pe net. O sa te anunt telefonic daca am nascut.

Ai grija de tine si de bb!
Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

fetelor mi-ati amintit de o super faza!!
eram in clasa 12-a si a izbucnit o epidemie de rubeola in liceu..iar noi, in loc sa ne ferim, cum aflam ca a mai "picat" unul, cum eram gramada pe el acasa, il pupam, beam din cana lui, faceam tot ce se putea ca sa o luam..eu am fost cea mai fericita..am avut vacanta de o saptamana de Pasti si am observat primele bubite in ultima zi de vacanta...sa vedeti cum inmulteam bubitele cu carioca rosie ca sa capatam saptamana suplimentara de stat acasa(din oficiu aveam o saptamana scutire, in caz ca nu trecea, doua sapt)..ce a fost mai grav, ca si unii profi au luat-o!

Mergi la inceput