PENTRU EI

PENTRU EI | Autor: holdonb

Link direct la acest mesaj

CE SA FACI DACA ESTI STUDENT BOBOC,TIMID,AMARAT SI,PE DEASUPRA SI DIN PROVINCIE:

1.In nici un caz nu plange in urechea mamei la telefon ca ti-e greu si ca te simti stingher departe de casa!Mai bine fii destept si intreab-o ce punea ea in ciorba aceea de perisoare de iesea asa de gustoasa;apoi incearca sa ti-o prepari chiar tu.Ea va fi induiosata si te va iubi mai mult dandu-si seama ca vrei din tot sufletul sa te descurci si singur.Si poate,cine stie,o sa-ti trimita niste prajiturele mai repede decat te asteptai tu.

2.Daca n-ai avut bafta sa prinzi loc in camin si stai la gazda,fii conciliant si lasa de la tine,chiar daca de multe ori iti vine sa o inchizi pe dinafara...Vine iarna!doar nu vrei sa faci de planton prin zapada sau sa dormi pe capul prietenilor!Apoi,din vara te poti gandi sa te muti.

3.Daca stai in camin ,cauta sa te intelegi bine cu colegii de camera.Daca nu reusesti sa-ti impui punctul de vedere,atunci fa ca ei;e mult mai intelept asa,decat sa actionezi de unul singur,ca nebunul.[

4.Ai nevoie de bani de buzunar?cauta-ti un job.Pentru inceput ceva modest;corector,distribuitor de fluturasi...Apoi,cand o sa ai mai multa incredere in tine,poti sa aspiri si la un post de redactor.

5.Daca te seaca gandul ca esti uratel,nu intra in panica!Din fericire mai exista fete pentru care Fat -Frumos nu trebuie sa fie neaparat chipes,cu bani,masina si celular.Ingrijeste-te!Chiar daca nu ai o garderoba prea bogata,cauta sa fii tot timpul curat.O camasa proaspat calcata,haina periata,blugii spalati,obrazul ras,o frizura potrivita...si,mai ales ,maniere!toate astea pot face minuni! Indrazneste!

6.Nu e frumos sa-i invidiezi pe colegi tai bucuresteni care vin la cursuri cu masina personala!Incearca mai bine sa te imprietenesti cu ei.Poate unull din ei se va oferi odata sa te duca si pe tine acasa!

7.Daca nu ai fumat pana acum,atunci nu o face inca!Abia ai intrat in anul I.Cate te asteapta pana la terminarea facultatii!...Pastreaza-te pentru ce e mai greu.

8.Incearca pe cat posibil sa nu chiulesti! Ai altceva mai bun de facut decat sa vii la cursuri?

9.fa-ti permis de biblioteca.Vei avea mult de citi pentru seminarii.Si apoi,tot frecventand sala de lectura,e imposibil sa nu te imprietenesti pana la urma cu cineva!

10.E timpul sa valorifici activitatile care te pasionau cand erai in liceu.Daca scriai versuri ori faceai fotografii,nu ezita sa-ti trimiti creatiile la o editura.In fond,asta ti-ai dorit toata viata,nu-i asa?Sa ajungi odata in Bucuresti si sa-ti incerci norocul.

11.Nu da inapoi cand colegii vor sa te ia cu ei in discoteca.Daca refuzi pretextand ca esti timid si ca defapt tu nu stii sa dansezi,vei fi deliciul serii:isi vor bate joc de tine!Du-te,dar acolo,in multime,nu sta popandau,misca-te!!

12.Dezobisnuieste-te sa mai ceri bani de acasa.mai bine mobilizeaza-te si pune-te cu burta pe caret ca sa ai si tu bursa in semestrul urmator.

13.Nu fi ursuz!Studentia iti va genera amintiri fermecatoare peste ani.Asa ca nu pierde vremea!Felicitari! Esti student!Traieste clipa,dar cu cap!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

uuoooffff!!!la inima mi.a ajuns subiectul asta..mai ales ultima parte,cu amintirile fermecatoare si cu viata la camin...anul trecut pe vremea asta eram in licenta...si chefuiam strasnic ca am si luat.o

Mergi la inceput
Mergi la inceput