insarcinata si hepatita B
![](images/user_woman.png)
Buna ziua!Poate este cineva pe acest sit care a trecut prin aceeasi problema si ma poate indruma cu ce am de facut in acest caz.
problema mea a inceput de anul trecut cand insarcinata fiind am ales sa merg la un medic ce imi fusese recomandat ca fiind un medic bun intr-un mare spital din Bucuresti, toate bune si frumoase pana in ultima saptamana cand s-a intamplat tragedia de am pierdut copilul. cauza: am fost la control si am stabilit inca o data ca e bine sa merg pe nastere normala si mi-a spus ca de acum se poate intampla in orice moment, sa astept sa inceapa contractiile .Au ei un fix cu nasterea normala si nu se gandesc la varsta si la consecinte, eu am 34 de ani si era prima sarcina. Am avut contractii dar s-au oprit si s-au manifestat usor ca niste crampe de aceea nu le-am luat in considerare si am stat asa 3 zile pana cand au inceput in forta si in 40 de minute de la prima contractie eram deja nascuta si cred ca nasteam si mai repede dar a durat pana a venit ambulanta, pt. ca eu nu ma mai puteam indrepta de dureri si ca atare am fost nevoiti sa chemama ambulanta pt. a ma deplasa.Copilul statuse prea mult in lichidul acela care devenise verde si ca o pasta si desigur inghitise, inhalase din acest lichid ceea ce i-a fost fatal pentru ca nu a rezistat decat pana a doua zi si l-am pierdut.
Am stat apoi 8 luni sa imi revin si psihic si fizic pentru ca luasem vreo 20 de kg. in timpul sarcinii, sa rezolv si problemele dentare - deci am fost si pe la dentist si in sfarsit m-am hotarat sa raman din nou insarcinata. Totul a fost ok. am ramas insarcinata am deja 2 luni, am facut niste analize de rutina si mi-au iesit transaminazele cam mari, am fost sfatuita sa fac antigenii pentru hepatita B si C si au iesit pozitivi la hepatita B. Nu stiu ce sa fac imi ete teama sa nu se transmita si la bebe pentru ca medicul infectionist la care am fost mi-a spus ca nimeni nu imi poate garanta nici ca nu se va lua nici ca se va lua. In speranta ca cineva imi poate da un sfat in privinta asta va multumesc anticipat.
Raspunsuri
mihachiri spune:
Buna Suzana,
Am aceeasi problema.
Sunt insarcinata in 10 saptamani si se pare ca am hepatita B.
Ceea ce am aflat de la doctori e ca nu neaparat copilului i se transmite virusul.
Vom naste prin cezariana si nu vom putea alapta - astea sunt primele probleme.
Si mie mi-e tare frica.
Miha
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
suzana73 spune:
Buna Miha,
Intr-adevar nu se stie daca se va transmite sau nu la bebel dar ma ingrozeste gandul ca s-ar putea intampla asta.
Ca orice mama imi doresc in primul rand un copil sanatos.
Am inteles ca in primele 48 de ore trebuie facute la bebel imunoglobuline specifice hepatitei B, care nu se gasesc la noi in tara dar trebuie sa facem rost de ele.
Si eu sunt tot in 10 saptamani insarcinata.
Va doresc multa sanatate si numai bine.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)