Cum se ajuta un prieten la nevoie?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Nu stiu daca exista o 'reteta' de cum poti sa-ti ajuti prietenii!
Eu una, atunci cand intreb pe cineva : "Si tu ce mai faci?" chiar vreau sa stiu cu adevarat ce mai face si pentru cateva minute toata atentia mea e indreptata asupra a ceea ce-mi povesteste!
Uneori, a asculta pe cineva cu adevarat, inseamna foarte mult!
Nu am asteptat niciodata ajutor de la prieteni, dar tare bine a fost cand m-au ajutat, la nevoie, fara sa le cer!
Cum i-am ajutat eu? 2 exemple:
-odata am impumutat pe cineva cu 400 eur. Eu eram gravida, cu multe probleme de sanatate si umblam prin clinici cautand doctori si un eventual tratament. Ea se imprumutase pana la faliment ca sa-si cumpere o garsoniera si sa o renoveze si trebuia sa elibereze locul unde statea in 2 zile. 400 eur era suma care-i mai trebuia sa termine lucrarile si sa se mute...nici o secunda nu s-a gandit sa-mi ceara fiindca stia ce probleme am. Nu am sa-i uit niciodata fata atunci cand i-am dat banii!
-altadata am intervenit pentru un prieten, pentru o slujba. Nu a fost mare lucru, pur si simplu am aruncat o vorba. Dar am aflat dupa, ca persoana respectiva era la marginea disperarii, somer si cu o mama bolnava si, din mandrie, nu spunea la nimeni de problemele lui.
Sper ca, cei pe care-i numesc eu 'prieteni' sa ma considere la fel!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by for2nity
In concluzie, parerea mea,unui prieten trebuie sa simti care-i sunt nevoile. Daca spre exemplu e mereu fara bani, nu-i imprumuti la nesfarsit bani,nici nu-i faci cadou banii chiar daca-ti permiti ci incerci sa-l inveti sa-si gestioneze mai bine cheltuielile. Daca e intr-un impas sentimental, nu-l sfatuiesti cu cine sa ramana sau nu, dar incerci sa-l faci sa-si dea seama singur care-i sunt sentimentele. Daca are de ales intre mai multe lucruri, nu-i spui alege aia sau aia, ci-l ajuti sa-si afle prioritatile.

for2nity,

Ai dreptate, o prietenie nu e codependenta.

Si inca ceva: unui prieten ii pui oglinda in fata ca sa se recunoasca singur si sa-si poata asuma raspunderea pentru propria lui viata, mai ales atunci cand face greseli. Chiar daca nu-i place pe moment, ii faci un bine.

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi_ana25 spune:

E mare lucru sa fi om!
Prieten pentru mine inseamna o mana de ajutor pe care o dai sau o primesti in cele mai dificile momente...eu sunt patita, nu mi-au fost alaturi cei la care ma asteptam si pe care i-am ajutat neconditionat, ci chiar cei la care nici nu gandeam...insa voi fi in continuare alaturi si de unii si de ceilalti in caz de nevoie atat cat o sa pot...

georgiana34+ Andreea Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Lemoni

Aproape ca am ajuns la jumatate din viatza mea ,40 de ani anul asta ,hmmm o sa traiesc pana la 80 nu stiu.Cert este ca am ajutat nelimitat si fara sa astept nimic inapoi poate numai o vorba buna dar din acei prieteni mi-am facut amici , pt ca prietenul la nevoie se cunoaste , cand ai bani esti primul pe lista cand numai te lasi jucat cum prietenul schimba echipa.Nu imi pare rau pt ca am ajutat este o vorba de unde da-i de acolo ai probabil ca inca nu m-am invatat minte si mai sper ca sunt si oameni buni la suflet ca mine fara interese doar pt placerea de a fi prieten.

"To acquire love...fill your self up with it until you become a magnet."
Charles Haanel

Sa nu iti para rau ca ai ajutat si sa ajuti in continuare. De cele mai multe ori, ajutorul nu iti este intors si nici recunostinta nu primesti, dar eu cred ca binele facut ti se va intoarce din cu totul alte parti decat din partea celui ajutat. Eu daca ajut pe cineva, am invatat nu numai sa nu astept recunostinta sau altceva bun niciodata, din partea persoanei respective. Ba dimpotriva, respectivul ajutat e f. posibil ca uneori sa rupa relatiile si sa se supere la un moment dat. Poate ai citit/auzit cazuri de genul prietena saraca isi uraste si mai tarziu ucide prietena bogata, care a ajutat-o toata viata. Pentru ca s-a simtit mereu umilita de ea, de pozitia ei, chiar de ajutorul primit. Dar, stiu ca ma repet, binele facut se intoarce intotdeauna din alta parte. Asa ca eu una, daca am putut, am ajutat si incerc pe cat posibil sa ajut in continuare. Asta in limitele in care nu imi aduce mie prejudicii mari desigur (pierdere de job, indatorare pana peste cap sau mai stiu eu ce).

Printre greselile pe care le poti face din intentii bune este sa incerci sa ii faci bine cu fortza cuiva si sa te bagi prea mult in viata lui, sa dai sfaturi care nu iti sunt cerute, sa oferi ajutor care nu e cerut sau dorit, crezand sincer ca ajuti, cand de fapt el are nevoie de altceva decat iti imaginezi tu. Cred ca am facut si eu si greseli din astea, neintentionat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

quote:
Originally posted by ruxij

quote:
Originally posted by Lemoni

Aproape ca am ajuns la jumatate din viatza mea ,40 de ani anul asta ,hmmm o sa traiesc pana la 80 nu stiu.Cert este ca am ajutat nelimitat si fara sa astept nimic inapoi poate numai o vorba buna dar din acei prieteni mi-am facut amici , pt ca prietenul la nevoie se cunoaste , cand ai bani esti primul pe lista cand numai te lasi jucat cum prietenul schimba echipa.Nu imi pare rau pt ca am ajutat este o vorba de unde da-i de acolo ai probabil ca inca nu m-am invatat minte si mai sper ca sunt si oameni buni la suflet ca mine fara interese doar pt placerea de a fi prieten.

"To acquire love...fill your self up with it until you become a magnet."
Charles Haanel

Sa nu iti para rau ca ai ajutat si sa ajuti in continuare. De cele mai multe ori, ajutorul nu iti este intors si nici recunostinta nu primesti, dar eu cred ca binele facut ti se va intoarce din cu totul alte parti decat din partea celui ajutat. Eu daca ajut pe cineva, am invatat nu numai sa nu astept recunostinta sau altceva bun niciodata, din partea persoanei respective. Ba dimpotriva, respectivul ajutat e f. posibil ca uneori sa rupa relatiile si sa se supere la un moment dat. Poate ai citit/auzit cazuri de genul prietena saraca isi uraste si mai tarziu ucide prietena bogata, care a ajutat-o toata viata. Pentru ca s-a simtit mereu umilita de ea, de pozitia ei, chiar de ajutorul primit. Dar, stiu ca ma repet, binele facut se intoarce intotdeauna din alta parte. Asa ca eu una, daca am putut, am ajutat si incerc pe cat posibil sa ajut in continuare. Asta in limitele in care nu imi aduce mie prejudicii mari desigur (pierdere de job, indatorare pana peste cap sau mai stiu eu ce).

Printre greselile pe care le poti face din intentii bune este sa incerci sa ii faci bine cu fortza cuiva si sa te bagi prea mult in viata lui, sa dai sfaturi care nu iti sunt cerute, sa oferi ajutor care nu e cerut sau dorit, crezand sincer ca ajuti, cand de fapt el are nevoie de altceva decat iti imaginezi tu. Cred ca am facut si eu si greseli din astea, neintentionat.

Ma regasesc si in postarea lui Lemoni si cea a lui Ruxij
Si noi (nu pot spune doar eu ca de cam multisor deacum suntem doi in unul :)) am ajutat neconditionat oameni care ne-au fost dragi si care de cele mai multe ori au fost doar pasageri in existenta noastra. Nu ne pare rau ca am ajutat si eu cred de fapt sint convinsa ca ti se intoarce innzecit, (si nu de la aceiasi persoana, dar asta nu conteaza) dar nici nu pot uita gustul amar simtit atunci cind ti se intoarce spatele uneori fara nici o explicatie.
Consider ca de cele mai multe ori meritam ... macar atit.... o explicatie.
Experientele negative traite in ultimii ani m-au schimbat si m-au facut sa devin mai inchisa, din pacate.
Si, da, imi asum partea mea de vina poate uneori din dorinta de a ajuta am fost prea insistenta.
It's history now ....

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

Hmmm...Eu mi-am ascutit bine-bine creionul, mi-am luat la indemina culegerea de proverbe orientale( sa pot filosofa intens pe baza lor:) si cind sa raspund postarii ce aparuse dupa a mea...ia-o de unde nu-i!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

quote:
Originally posted by sirimie

cu ce are nevoie :)

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Exact ! Si cand are nevoie ! Eu mi-am ajutat cea mai buna prietena sa stranga bani pentru operatie si , pentru ca nu a mai fost nevoie de operatie ci doar de tratament la fel de costisitor , si cu sprijin moral .

.............................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza P. spune:

Cred ca un prieten poate fi ajutat oricum, dar ideal ar fi sa nu se ajunga la bani si afaceri impreuna. Acum , binenteles, cred ca depinde si cat de speciala este prietenia.
Am prietena de la care ma pot astepta la multe, nu este persoana perfecta, dar o accept asa cum este pentru ca fiecare le are "pe ale lui".Mi-a cerut bani acum cateva luni si am refuzat-o stiind ca are probleme la inapoiarea banilor si nu era o suma de neglijat si erau pentru un moft si nu o chestie f importanta din punctul meu de vedere(il ia pe "nu am" in brate si n-o mai intereseaza nimic) Ca sa aflu, de fapt sa mi se confirme presimtirea ca nu a dat banii inapoi persoanei care a avut incredere si a imprumutat-o si ca o sa-i dea "cand o sa aibe". Ea este cred "prietena mea pe interes", dar o cunosc de cand aveam 9 ani.

Am o prietena din copilarie cu care ma vad foarte rar, dar o simt la fel de aproape ca atunci cand ieseam impreuna. Pentru ea as face absolut orice.(o cunosc de cand aveam 8 ani si ne-am petrecut copilaria numai impreuna)
Si am o prietena cu care discutam mult...despre ea si viata ei pentru ca-si piede interesul cand dai sa povestesti altceva, dar a trecut prin multe in ultimii 4 ani.Dar are un suflet mare si stiu ca oricand voi avea nevoie de ajutor, ea va fi acolo pentru mine.Pana acum nu a fost cazul, dar stiu ca poate fi si ea o buna ascultatoare si-mi va putea da un sfat la nevoie.(o cunosc de aproximativ 8 ani, dar abia de 4 suntem prietene)
Cred ca cel ma important este sa-ti ajuti prietenii atunci cand trec prin momente grele, sa faci tot posibilul sa fii langa ei sau sa le dai un sfat bun atunci cand ei au mai mare nevoie, sa-i accepti si cu bune si cu rele si cel mai important este sa nu fii invidios ci sa te bucuri pentru reusitele lor.Pentru mine asta inseamna prietenia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

eu as defini intr-un cuvant prietenia adevarata:NECONDITIONARE.
DAI NU CA SA PRIMESTI,PRIMESTI FARA SA TE GANDESTI CUM SA TE REVANSEZI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lore03 spune:

Eu sunt putin dezamagita de prietenii mei.Atunci cand a murit sotul meu ,acum nici 3 luni toti imi spuneau ca nu sunt singura ca ii am pe ei.Dar acum nu prea ma mai cauta nimeni.Doar nasii si sora mea mi-au ramas alaturi.Nu am nevoie de ajutorul lor efectiv,am nevoie de o vorba buna ,de un sfat.De fapt nu vreau decat sa vad ca nu m-au uitat.Dar se pare ca ne-au cam uitat.POATE ASTEAPTA SA LE CER AJUTORUL.Dar nu am nevoie de ajutor.
Dar daca chiar aveam nevoie de ajutor ce se intampla.Nu stiu ce sa cred poate sunt prea dura cu ei.Dar ce ii costa sa ma sune macar odata pe saptamana sa intrebe ce mai facem ,eu si fetita mea.
Sotul meu spunea ca noi 3 suntem suficienti sa fiim fericiti si asa era pana cand Dumnezeu a decis sa il ia la el.
Acum ma cam indoiesc de unii prieteni dar poate ca ma insel.

cristetil

Mergi la inceput