Mamici de septembrie-octombrie 2007 (55)
Raspunsuri - Pagina 12
youngrita200 spune:
Roxali, stii cumva cum imi fac semnatura pe forum? Am cautat in "Contul meu", dar n-am gasit nicio posibilitate.
tomasa spune:
Gabriella, intr-adevar de-abia astept sa ne mutam, cred ca va fi altceva pt. copii sa aiba putina curte.
Urmy, eu am nascut cu Dr. Radoi, dar am facut cezariana, asa ca povestea mea nu cred sa fie foarte relevanta pt. tine. Cu mine s-a purtat super ok, a fost un dulce, ca de obicei. Iti dai seama ca am fost multumita, altfel nu mai nasteam tot cu el si a doua oara, ca doar nu sunt masochista. A venit la nastere imediat ce l-am sunat desi nu era in Bucuresti, iar eu am nascut duminica. Cezariana mea era deja programata pt. saptamana in curs, miercuri, dar pe mine m-a apucat nascutul cu trei zile mai devreme, duminica dimineata. Am nascut cu epidurala, am avut noroc de un anestezist foarte bun desi nu era cel pe care l-ar fi chemat el miercuri (a fost cine s-a nimerit de garda in ziua respectiva), mi-a pus fire care se resorb (nu m-am mai deplasat la spital ca sa-mi scoata nimic) si m-am recuperat super rapid astfel incat in 40 de ore de la operatie eram acasa. Au stat tipe cu nasteri naturale mai mult in spital decat mine cu cezariana. Nu stiu ce altceva as putea sa-ti mai spun, daca mai e ceva, intreaba-ma, desi nu stiu cat se potriveste experienta mea fiindca tu vei naste natural. Oricum eu n-as fi nascut bb2 in alta parte sau cu alt medic, e calm si are mana usoara, nu te streseaza aiurea, eu una am incredere in el si mie asta mi se pare f. important.
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
31+ Maria
tomasa spune:
Tot pt. Urmy, apropo de ras. Nu-ti face griji cu asta, in caz ca nu reusesti tu sau sotul. Te verifica oricum infirmierele inainte de nastere si te aranjeaza ele daca e cazul. Cu lama lor, e adevarat , iar mie asta nu mi-ar placea, insa macar esti ok pana vine doctorul. Grija asta sa nu o ai, e ultima din lume, asta voiam sa-ti spun.
Mesteri nu stiu, ai nostri sunt buni dar super ocupati si iau doar lucrari mari.
Youngrita, felicitari pt. ca ai scapat de moderare. In rest de acord cu tine, in momentele alea trebuie sa ne gandim doar la copil, eu asa am facut si chiar m-a ajutat. Parca Tomitza mai scrisese asa ceva, la fel am simtit si eu, ca bebelusul meu are nevoie de mine si ca de dragul lui trebuie sa fiu puternica si sa-mi pastrez calmul. Pt. ei adaptarea este oricum infinit mai grea decat este nasterea pt. noi. Durerile si situatiile jenante se uita oricum dar foloseste sa stii ca pt. doctori ele reprezinta o normalitate si ca au sute de paciente.
Luy, eu mi-am luat doar gel cu sampon (2 in 1), un sapun pt. cazurile cand ii spal doar funduletul si crema cu zinc pt. popou iritat (sper sa fie cazul cat mai rar). Mi se pare suficient, eu cu astea sigur ma voi descurca. O sa mai cumpar niste servetele umede pe baza de apa de la Huggies disney, despre care mi-a spus o prietena ca sunt mai hipoalergenice si au mai putine chimicale, dar in general o voi spala la fundulet ori de cate ori voi avea ocazia, asa este cel mai igienic. Servetelele le voi pastra doar pt. cazurile cand nu pot ajunge la o chiuveta, in parc, in vizite, etc.
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
31+ Maria
Sabina spune:
neata!!
in legatura cu lama, mie mi-a zis dr sa o aduc pe-a mea.Si pe-a mea au folosit-o.
in rest, la noi ploua.
si merge netu f f f f greu.
:)
va pup, am citit tot, aveti grija de voi cu ameteli, contractii etcetc etc.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
luy spune:
'Neata, burtici !
Astazi sa va odihniti, da ? E o zi numai buna de dormit ( cred ca Annisia o sa sforaie pana dupa-amiaza, hehehe )
youngrita, pentru semnatura mergi in meniul pe care il ai in partea dreapta, sus; vei gasi acolo optiunea "Profil Personal", aintri si iti scrii parola, apoi apesi "Trimite". In fereastra care se va deschide, in partea stanga, jos, o sa gasesti campul "Semnatura". Acolo trebuie sa scrii ceea ce vrei tu sa fie semnatura ta. De exemplu, poti scrie : numele tau , pe urma lasi un spatiu, pe urma scrii intre paranteze drepte cuvantul gravi ( adica scrii asa: [ gravi ] , dar fara spatiile astea dintre paranteze si cuvantul gravi ), mai lasi un spatiu, scrii nr de saptamani si dupa inca un spatiu scrii fetita sau baietel ( tu parca fetita ai, sau ma insel ? ) tot asa, intre paranteze patrate si fara spatii intre parantezele alea si cuvantul fetita.
Eventual poti apasa pe butonul "Vizualizare", sa vezi rezultatul pana in acel moment. La sfarsit apesi butonul "Trimite" si gata, ai semnatura. Succes ! Sper ca am fost destul de clara.
Ma duc si eu sa pun niste rufe la spalat; ma intorc la voi repede, promit !
Luy 36+ cu
Gabriela77 spune:
Dragele de voi…iar probleme cu somnul??? Sa nu imi fie cu deochi, dar dorm de cand nu mai sint caldurile astea…de nici mie nu-mi vine sa cred!Azi ma apuc de calcat hainele bebelushei! Am mai primit un sac de la sora-mea, le-am inspectat acum si sint frumusele foc!
Adimercedes, bravos pt cumparaturi! Multumim de info!
Piciulika, si noi vrem la casuta, doar ca in Cluj au innebunit astia de tot cu preturile, 200 Eu/mp???? Dar tot ne moblizam noi….
Danuta, esti bine?
Nana, si eu mai simt burtica asa, dar nu dureaza decat cateva secunde, am dedus ca sint contractiile nedureroase!
O zi frumoasa si cu leneveala!
Gabriela 34+ Sara
mihailescu teodora spune:
Buna dimineatzaaaaaaaaaaaaa,burtici!
Wow,ce de subiecte incendiare!!!!
Pai ati atins toate punctele mele sensibiloase,mai ales ca si eu doresc naturel!
Epilatul il rezolv cu ceara,sper sa nu mai fie nevoie de retusuri,incerc sa ma fac cit mai aproape de momentul,,z'',iar cu ,,purjarea'',cred ca o sa apelez la un ceai puternic purgativ,pe care o sa-l beau de prin sapt.38,asta ca sa evit orice pb,fiindca da si contractii.Ori dupa sapt.38,chiar nu mai am emotii si impusc 2 iepuri,grabesc putin si travaliul si curat si intestinele!
V-am admirat cu mare placere camarutzele de bb-i,in special pe cea a Piciulikai!Si eu sunt mare fan al ursuletilor!
Incet-incet ne apropiem de primele nasteri!
Rox,m-am conformat,timis PM!
De unde ai dragutzo atata energie?
Sa stii ca si mie mi-a placut mult fotoliul de alaptat de la Ikeea si in week-end merg sa-l achizitionez si eu!
Sim,cum mai stai cu durerile?Abia astept sa merg si eu vineri la Tutunaru!Sunt curioasa cite kile are Mihnea,citi cm are colul meu,etc samd.....
Eu sunt iarasi intr-o stare fff buna,cu un tonus deosebit si extraordinar de optimista!
De vina cred ca e week-end-ul petrecut la mama la PLoiesti,unde m-am simtit superrasfatata si flatata de toti!
Imi prind bine vizitele astea.A,plus de asta,orice capriciu culinar am avut,mi-a fost satisfacut!
Si sa nu uit,mi-a facut mami 4 lenjerii pentru patutzul lui Mihnea,o nebunie,nu alta.Iti vine sa la maninci ce dulcele sunt!
O sa le fotografiez diseara si-o sa pun foto cu ele si cu ce-am luat si eu pt.bb!
Hai ca ma cheama datoria:am ajuns sa-mi trainaruiesc seful!Si e asa dociiiiiiiiillllllllll!!!!!!
Mai intru intr-o pauzeta!
Va pupilic!
Teodora 30 + Mihnea Andrei
http://bd.lilypie.com/cr1Qp3.png
http://community.webshots.com/user/teodora_mihailescu
,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou
youngrita200 spune:
sarrr'na mult de tot, luy. Cred ca am reusit. Am vrut sa scriu numele puiului mic, dar inca nu ne-am hotarat daca o sa fie Alexandra, Alexia sau Maya. E treaba lui tati si taaare greu se mai hotaraste! Asa am decis: daca e fetita, el e "sefu" cu numele (normal ca am si eu un cuvant de spus... adica "NU" la aproape toate, pana ajungem la ce vreau eu) si daca e baietel, eu sunt "sefu". Daca era baietel, l-ar fi chemat Robert, nume cu semnificatie extraordinara pentru mine. Asa l+a chemat pe fratele meu, pe care, din pacate, l-am pierdut acum 6 ani. Daddy nu a protestat, dar uite ca pana la urma are el de lucru... Sa caute un nume frumos pentru o fetita care o sa fie la fel de frumoasa si sanatoasa! Doamne ajuta!
Apropos de ras in zona intima... Eu ma gandeam acum ceva vreme ca o sa merg la epilat (cu ceara ) cu vreo doua saptamani inainte de marele eveniment. Am fost "calmata" de nasa mea (care e medic) cu vorbe de genul "Esti nebuna!" Doar lama... Ea e prietenul nostru pana dupa ce ne refacem dupa nastere. Habar n-aveam (cat sunt eu de asistenta) ca orice senzatie mai puternica (durere, emotie pozitiva sau negativa) poate declasa travaliul. In spital, intr-adevar, infirmierele de pe sectie au grija sa o faca aratoasa inainte de nastere. E de preferat ca fiecare sa avem lama noastra, pentru ca nu stiu in ce masura stau ele sa schimbe lama la fiecare gravida. Asa ca mergem cu ea de acasa, desi am auzit ca sunt unele unitati unde nu accepta lamele de unica folosinta, ca cica n-ar fi sterile. Dar eu am zis ca pun picioarele in X si nu ma las decat cu lama mea. Si asa ma irit de mama focului!
rita [34]
adimercedes spune:
Fetelor, haideti sa va zic o faza tare despre pregatitul; zonei cu pricina la nastere. Asa cum am mai spus, am vazut la cursul de prenatale filmulete de la nastere si femeile alea erau brazilian facute. Si ma tot gadneam eu daca le-au aranjat la spital sau s-au aranjat ele inainte sa ajunga in ziua D. Si martea trecuta am intrebat-o pe moasa cu care am tinut cursul. Adica, mi-am liat inima in dinti si am intrebat-o dupa curs ce si cum cu "duamnele" alea. A zis ca nu e nevoie sa fac nimic si ca nici la spital nu te "prepara". A zis ca se practica acum cativa ani, dar nu se mai face, adica fiecare cu "padurea" proprie . In fine, nasol...
Eu oricum ma aranjez regulat, desi de cand cu burtica nu prea imi vad "zona" si folosesc oglinda. In rest, epilat cu aparatul, de cand ma stiu, ca mi-e cel mai comod. Si o sa ma prepar eu pt nastere ca sa ma simt eu bine, nu de grija lor...
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
Povestea obtinerii sarcinii
Bee spune:
Buna fetele.
Ma bucur ca bebelusii au fost cuminti si au stat linistiti la caldurica. Mai e putin pentru atatea dintre voi (eu nu-s inca in categoria "mai e putin", mai ales fiindca stiu ca ultima perioada e atat de luuunga).
Eu am citit tot, stiu tot ce se intampla, dar cu scrisul......mai usurel, ca pitika mea e calare pe mine non stop. Cum dispar din raza ei vizuala, aud "maaaammmii". Asa ca mamele de fetite, pregatiti-va! Cred ca fetitele sunt taaare mamoase si afectuoase. SUnt curioasa cum va fi si cu baietel. Bebe din burtik e destul de cumintel, dar cam "dureros". Nu stiu cum sta, dar am uneori niste dureri de ma omoara. Nu mai zic ca ieri m-am molipsit si eu cu contractii dureroase (ceea ce eu n-am prea mai experimentat pana acum). Dar erau scurte si treceau. EU cred ca de la ridicat fetita mi se trage. E foarte ciudat, ca pe ce creste, in loc sa fie mai fericita ca mai pleaca cu bunicii, parca se lipeste mai tare de mine si nu-l mai vrea atat nici pe taica-sau. Duminica a plans cand au venit socrii s-o ia la ei pentru cateva ore (noi trebuia sa scoatem finii la Biserica si am zis sa mergem fara Ana). Ieri a plans cand au venit parintii mei de la tara. Bizar, ca doar pe ai mei chiar ii stie bine si-i iubeste.
In rest, cred ca arunc la gunoi cantarul, ca ma enerveaza.
Bee 30+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia