ICRE !
Am cumparat icre Tarama la borcan(krinos) si sunt fooooarte sarate!
Le-am frecat cu maioneza si cu ceapa si parca sunt si mai saraaaate....parca manac sare!!!
Mai am jumatate de borcanel! va rog sa imi spuneti ce sa fac sa nu mai fie sarate???
Multumesc.
Raspunsuri
ruxij spune:
Eu le frec doar cu ulei si ceapa si putin suc de lamaie. Daca le iau facute. Daca pui si maioneza mai are si aia sare. Incearca asa.
Poti sa iei din cele nefacute (au culoarea maro) si sa le pui la desarat. Cumperi o pereche de sosete noi (din alea subiri ca dresurile), pui icrele intr-o soseta, ii faci un nod si le pui intr-un vas cu apa pentru vreo 2-3 ore (sau le pui intr-un saculet de panza). Dupa aia le faci cum se fac icrele (eu nu ma pricep prea bine) cu gris sau paine, ceapa, zeama de lamaie si freci cu ulei.
principe spune:
elena,
shi eu folosesc marca asta,cele de la marca castella(parca) sunt mult mai sarate.
am sa-tzi spun cum le fac eu.
le desfac intii ,fiindca sunt presate ,adaug ulei in cantitazi mici ,frec pina se omogenizeaza shi are aspect cremos ,apoi alternez ulei cu apa cu gaz tip sifon(apa le face mai pufoase shi mai putzin gretzoase shi sarate)adauagi ulei shi apa pina sporesc ca lumea,inainte de a incepe frecatul icrelor ,blenduiesti bine o ceapa ,ii storci zeama shi pui peste ia zeama de la 2 lamii.
dupa ce termini icrele de frecat storci ceapa shi o agregi in crema ,storci zema de lamiie dupa preferintza.
eu nu am auzit de icre cu maioneza
daca totushi tzi se par in continuare sarate (deshi icrele sunt saratzele) le amesteci cu gris fiert in apa(dupa ce se raceshte),dupa ce le-ai frecat cu ulei shi apa gazoasa,
sau inainte de a le prepara pune-le intr-un tifon bine legat shi baga-le la desarat in apa.
alt truc ca sa nu le simtzi sarate este sa le servesti unse pe ceva nesarat ,eu le servesc pe jumatazi de ou fiert ...aici(la venezuela) au mare succes cind le prepar.
pofta mare.
monica mami de printz
Elenalove27 spune:
wow cate se pot invata :)
ruxij, thanks, icrele sunt nefacute, am cumnparat si facute si erau si mai sarate...o sa incerc sa fac cum ai spus.
principe, nu am rabdare sa fac tot ce mi-ai spus cu icrele dar sigur vreau sa pap icre asa facute de tine
In Romania stiu ca se face maioneza din 2 galbenusuri fierte si unul nefiert si la sfarsit se adauga icrele frecate cu ceapa ...sau cam asa ceva.
Eu am pus maioneza cumparat deja ca asa cum am spus ...nu am rabdare
ruxij spune:
Sa nu pui maioneza. Pune jumatatea aialalta de icre la desarat cum iti zisei. Apoi sa pui doar ulei, zeama de lamaie, gris fiert sau miez de paine inmuiat in apa si stors si eventual apa minerala/gazoasa cand devin ele prea tari. Si la sfarsit ceapa. Succes!
hcclara spune:
Eu le frec cu mixerul cu ulei, daca devin vascoase, pun putina apa. Mai pun si o felie de paine muiata in apa, si la sfarsit ceapa.
Altadata le-am frecat cu gris fiert in apa, in loc de o felie de paine...
De maioneza cu icre, nu am auzit, cred insa ca cele din comert sunt cu maioneza, dar mie mi se par mai gretoase cu maioneza...
Claudia
principe spune:
elena,
nu sunt laborioase ,mai mult de 15 minute nu itzi ia preparatul.
dar daca le pui maioneza nu cred ca rezolvi cu sarea.
monica mami de printz
Hildegard spune:
uite aici ceva de icre:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61390&whichpage=1&SearchTerms=Icre
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77924&SearchTerms=Icre
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74782&SearchTerms=Icre
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67564&SearchTerms=Icre
de-ale gurii
Veronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(1 an si 9 luni)
Elenalove27 spune:
Thanks dragelor!
Pai am aruncat pana la urma tot icrele ca nu am reusit s afac nimic cu ele :)...sotul meu a spus ca parca ar fi mancare pentru rechini...asa ca la gunoi cu tot icrele
...am fost inapoi la magazin sa citesc pe borcan cu ce este preparat icrele facut si scrie si maioneza dar este la fel de sarat ca icrele nefacute
... am cumparat zacusca, este potrivita la gust dar mai buna zacusca decit icrele
Multumesc pentru retete