meniu 10 luni

meniu 10 luni | Autor: crissy

Link direct la acest mesaj

Si apropo de borcanase etc. Bebe maninca acum, la zece luni, cam asa:

• dimineata, la 8, 250 ml lapte (pina acum Humana, peste citeva zile vom incepe cu Parmalat Prima Crestere)
  • la 10 cam 100g brinza dulce si Danonino, amestecate
  • la 12 200g piure de la borcanase plus Danonino-50g
  • la 16 200g fructe de la borcanse amestecate cu banana proaspata, bine coapta
  • la 18, dar nu in fiecare zi, doar cind are chef, biscuit Hero
  • la 20 250 ml lapte - fara cereale, lapte simplu

Stiu ca s-a mai dicutat mult pe aceasta tema, dar nu stiu daca papa suficient. Astept opinii. Multumesc.

foto: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=crissy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissy spune:

Nu are nimeni zece luni? Please!

foto: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=crissy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinutza spune:

Cantitativ Ana mea cam asa mananca, doar ca eu ii faceam piure de legume cu carnita la pranz, iar branza de vaci, iaurt sau orez cu lapte ii dau dupa-amiaza, noi avem masa de fructe(suc +piure)dimineata. Acum am inceput ( are aproape un an) si cu ou, cas dimineata, iar la pranz are de multe ori doua feluri de mancare(supa, ciorba +felul II).Ii place spanacul foarte mult, asa ca o data, de doua ori pe saptamana are spanac, iar atunci nu-i mai dau ciorbita sau supa. Desert: inca doar placinta sau papanasi care au foarte multa branza de vaci si foarte, foarte putin zahar. Acum am inceput sa-i pun si un praf de sare in mancare, pana acum nu i-am dat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

daca nu i-ai dat sare si manca, eu zic sa mai astepti un pic. e mai bine fara zahar si fara sare . pupici la bebici

-
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

noi la 9 luni:

8.00- 240 ml lapte cu 3 masuri cereale Hero
11.00- aprox 250 gr. piure de fructe(mar, para, caisa, suc 1/2 portocala, + biscuiti)
14.00- piure de legume cu pui (cartof, morcov, dovlecel, rosie, ardei gras, ceapa, ulei masline)
17.00 iaurt 200 gr cu biscuiti sau peste cu cartof sau paste cu branza Fagaras la cuptor
21.00 300 ml lapte cu 4 masuri cereale Hero

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Noi avem aproape 11 luni. Meniul e cam urmatorul:
Dimineatza : aprox 250 ml lapte impartit in doua transe ( dupa voia lui) pe la ora 6 si 8 Uneori unt cu piine sau sunca presata.
Gustare( ora 10) : fructe ( depinde) banana sau fructe de la borcanele ;
Prinz( aprox. 0ra 13) : piure din toate legumele( gatite in casa nu la borcanele) + carnita pui sau ficat sau galbenus ou,
Ora 16: un bibe cu lapte aprox 140 ml
Ora 18: cereale cu lapte diverse sau brinzica facuta in casa sau piure de legume + iaurt simplu ( aprox 250 g). Este innebunit dupa iaurt. Uneori gusta de la noi din mincare, e pofticios si curios. Nu gatesc cu sare si nici gras pentru noi, asa mai dietetic.
Dupa baie inca un bibe cu lapte ( aprox 140 ml).
Si eu astept idei pentru diversificare. Medicul pentru aceasta virsta ne-a spus ca are voie, in principiu, orice mai putin sare si albus de ou.
Sanatate.
Petruta & bb Mihai

http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Anna are acum zece luni,dar ea maninca patru mese pe zi de cind avea doua luni,doar cantitatile de lapte au crescut,si binenteles ,de la sase luni maninca pireuri si carnita.
Cam asa arata acum meniul Annei:
ora 8:00 un biberon cu 270ml lapte + doua linguri cereale Nestle
ora12:00 200g de pireu de legume,sau paste cu carnita (pasare,vita sau peste),din borcanel sau preparat de mine +100g pireu de fruncte din borcanel
ora16:00 fructe cu biscuit,sau iaurt cu fructe 100g + un biscuit pt bb Nestle si suc de portocala
ora 20:00 un biberon cu 270ml lapte+ doua linguri de cereale Nestle
Peste zi îi dau sa bea apa ,cit vrea.
Cam atit,pupici la bebici!

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Raducu papa acum la 10 luni urmatoarele:
ora 8-250 ml lapte cu 2 masuri de cereale Nestle;
ora 11-masa de fructe-banana cu biscuite, mar copt cu o masura de cereale sau piure de fructe de la borcanele
ora13-14 supa de legume cu carnita de vaca, sau cu ousor, sau pui;cateodata mancam si ficatei cu unt si painica graham
ora 17-18-120 ml cereale cu lapte sau mancarica de la pranz
ora 21-250 mil de lapte cu doua masuri de cereale Nestle;

Pofta mare!

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Vladut are 11 luni jumate dar cam tot asa papa si la 10 luni:
orele 6-7 -un biberon cu lapte simplu (200ml);
ora 10 -o banana si un mar cu biscuiti sau o piersica si o banana cu biscuiti sau piure de fructe la borcanase cu biscuiti; mai papa si pufuleti;
ora 14 -ciorbica acra de pui cu painica sau piure de legume cu ou sau cu branzica sau pilaf cu ficatel sau paste cu sos de rosii sau supa cu galusti; desert: napolitane joe, biscuiti salatini, maxi-mix.
ora 18 -iaurt cu biscuiti - 150g danone natural si 50g danonino, pufuleti;
ora 22 -200ml lapte cu cereale si paine goala , e preferata lui, sau cu branzica almete.
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Monica are 9 luni si papa (orele sunt aproximative):
7: Lapte Humana, 180 ml
9: 2 Iaurturi Danonino cu branzica de vaci
12: 100 g legume cu carnita sau ou
15: 150 g fructe (borcanas) sau lapte (180 ml)
18: 200 g cereale Humana cu banane
19: 180 ml lapte

Intre timp mai bea suc de portocal, ceai, apa.

bb Monica si Sorana

Mergi la inceput