Simptomele unei RANI PE COL
![](images/user_woman.png)
Cum ati descoperit ca aveti o rana pe col?Ce simptome v-au ingrijorat ?Eu am descoperit-o intimplator la un control de rutina,am tratat-o ,am cauterizat-o,parea totul in regula iar acum la 2 luni si jumate de la cauterizare ma trezesc ca singerez usor la contactul sexual. a duc din nou la dr (la altul de data aceasta)care imi spune ca o mica portiune din vechea rana nu s-a vindecat si singereaza la apasare.Urmeaza din nou o cauterizare dupa un tratament cu ovule(Lomexin),pap-ul nu il mai repeta considerindu-l pe cel de acum 2 luni(cind a iesit-2)
Cine a mai trecut prin experiente asemanatoare ce poate sa-mi spuna,a doua cauterizare doare mai rau?edicul la care m-am dus acum pare foarte linistit si optimist in priviinta vindecarii.
Eu sunt facuta varza.......Va rog sa-mi raspunde-ti! Cit de ingrijorata ar vtrebui sa fiu?
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lilina/lilina.jpg)
lilina spune:
eu am avut rana pe col dar nu am putut sa o rezolv la timp pt.ca eram insarcinata
daca nu a prins prima cauterizare, se poate face alta
sa-ti faci toate analizele necesare plus colposcopie
multa sanatateLilina si
Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe
varsta lui bebe
JUCATI TRIBURILE
"Is nice to be important, but is more important to be nice"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
miria_cristina spune:
Suficient de ingrijorata ca sa te tratezi si sa mergi periodic la gineco sa vezi daca a mai aparut.
Nu prea sunt simptome, iar ale pot fi extrem de generale si subiective. Deobicei ranile pe mucoase nu dor, deci nu le prea simti.
Uneori, depinde si de modul in care faci dragoste sau ai/nu ai preludiu. Alteori, este mai grav.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamaria/anamaria.jpg)
anamaria spune:
in principiu simptomele care ar trebui sa te ingrijoreze sunt secretiile mai abundente decat de obicei, chiar daca nu sunt modificari ca miros / culoare. dr meu mi-a explicat ca de fapt aceste secretii sunt cele care favorizeaza aparitia ranilor.
in cazul tau, insa, cred ca pur si simplu ori nu a fost facuta cum trebuia prima cauterizare, ori nu s-a vindecat in totalitate. nu cred sa doara mai tare a doua cauterizare...
eu am facut cauterizare prin 1997, si pot sa spun ca nu m-a durut aproape deloc, doar o senzatie neplacuta!
acum am si eu o noua rana, am facut tratament cu ovule si spalaturi si in septembrie voi merge sa fac colposcopie, dupa care dr a zis ca putem decide metoda de tratament a ranii: ori cauterizare, ori conizatie, daca situatia e mai grava...
in concluzie, insist si eu pe colposcopie, asta ii va da doctorului indicatii despre ce are de facut in continuare. (desi fiind vorba doar de o mica parte din rana veche care a ramas, poate ca nu mai e necesar, isi da seama din simplul consult ca e suficienta o noua cauterizare).
roaga-l insa sa iti explice cum si cand sa te speli, cu ce (mie mi-a dat ceai de musetel+ bicarbonat, de 2-3 ori/ saptamana, profilactic, adica mereu....)
_
ANAMARIA, o mami ca in filme: Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
micha spune:
-am mai linistit putin.Dupa tratamentul cu lomexin care are drept scop dezinfectarea vaginului dupa cite mi-a spus doctorul(eram asa de ravasita cind am aflat ca nu s-a vindecat rana ca nu-mi mai amintesc exact toate explicatiile amanuntite )urmeaza o perioada in care nu mai fac nimic decit spalaturi cu ceai de galbenele si bicarbonat la doua zile apoi imi vine ciclul iar apoi cauterizarea.In perioada aceasta voi merge la mare,ne luasem bilet inca din mai,am intrebat daca pot sa intru in apa si mi-a spus ca nu este nici-o problema ,nu imi afecteaza rana cu nimic,totul este sa nu amin foarte mult timp cauterizarea.Am senzatia ca in concediu ar trebui sa mai fac ceva ,parca mi se pare ca stau si nu stau bine...oare sa incerc ceva naturist,erau niste ovule -iprosept_-parca.
In alta ordine de idei sunt furioasa pe doctorita care m-a cauterizat prima data ,desi i-am spus ca am mici singerari dupa vindecarea ranii,mi-a explicat ca se datoreaza unei dereglari hormonale mai exact lipsa de progesteron,Cred i-a fost greu sa recunoasca ca nu a reusit sa vindece rana complet, mi-a facut videocolposcopie si si-a dat seama, pe mine nu m-a lasat sa ma uit pe ecran ultima data.
Acum imi amintesc ,ca la controlul de 6 saptamini de la cauterizare mi-a aratat o imagine pe ecranul videocolposcopului spunind ca ""uite ce col frumos ai" dar eu nu am vazut decit o portiune de mucoasa intradevar roz si frumoasa dar cred ca nu era colul ,era mucoasa vaginului deoarece nu am observat orificiul acela specific colului uterin.a simt inselata
irlandeza spune:
Si eu am descoperit o rana mica pe col, dupa un control de rutina. Nu am avut nici un simptom, sau secretii abundente cum scria cineva mai sus. Am primit un trat. cu spalaturi si ovule, nu necesita cauterizare pt. ca era mica rana. Am asteptat ciclul, ca mai apoi sa pot incepe tratam. dar ramasesem insarcinata si nu am mai facut nimic.
Deocamdata nu stiu cum mai e, oricum nu ma doare , nu ma deranjeaza. Dupa ce nasc o sa merg la o colposcopie sa vad care-i treaba.
www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru 18+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Nu trebuie sa observi orificiul acela , ca poate sa-ti arate zone diferite.
Simptomul unei rani pe col e sangerarea la contact sexual .
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxali/Roxali.jpg)
Roxali spune:
In urma unui avort am ramas si eu cu o rana pe col, la contact aveam dureri, secretii nu, dar am cauterizato+tratament dupa
Ali28
si Enrico 7ani
poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alynutza/Alynutza.jpg)
Alynutza spune:
Am avut si eu o rana pe col pe care am cauterizat-o in 2004, de atunci nu a recidivat. Am facut si eu tot felul de tratamente inainte, cine le mai stie, dar nu a trecut cu nimic, cauterizarea a fost singura solutie. Nu am avut nici un fel de simptome, nici vorba de sangerare la contact sexual, am descoperit-o pur si simplu la control gine de rutina. Nu mi-a facut colposcopie medicul la care mergeam atunci, a sugerat cauterizarea pentru ca iesise f. prost rezultatul la PAP: III. Dupa cauterizare singurul tratament recomandat au fost spalaturi intravaginale cu ceai de musetel in fiecare seara, nu mai retin exact cate zile.
Imi pare rau ca ai patit asa ceva cu doctorita la care ai fost, este neplacut sa treci printr-o situatie de genul asta. Sanatate multa si curaj, n-are de ce sa doara a doua cauterizare, e acelasi procedeu.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc