"Piticii nazdravani" de mai - iunie 2004 (86)
Raspunsuri - Pagina 6
anacami spune:
Buna mamici si pitici!
Irinel, ce mai face Danut? a inceput gradinita? cum se mai simte?
Lili, ce mai faci Sebi? ati rezolvat problema cu fontanela?
Nicoleta,imi pare rau ca nu ati obtinut cat trebuia! poate incercati si la alta banca?
Cat costa terenul (daca nu sunt indiscreta), parca nu era in Bucuresti-nu?
Eu ma simt binisor, ne apropiem vertiginos de numaratoarea inversa (30 saptamani in curand)- ard de nerabdare pana la nastere.
Sebastian este un nazdravan si jumatate, are o imaginatie debordanta, are tot felul de expresii cu care ne lasa cu gura cascata. Nu se lasa pana nu ne da replica la orice, chiar daca uneori sta sa se gandeasca nitel (incepe cu aaa..si apoi trsoc ne da replica ). Improvizeaza tot felul de povestioare, mai ales cu Thomas- il trimite sa faca diverse joburi si vorbeste pe diverse voci
Ne pregatim de gradinita- cu groaza din partea noastra- cica el nu sta decat cu noi (din cate am discutat cu el intelege foarte bine despre ce este vorba). Nici vorba sa ii spunem ca il lasam undeva ca apoi sa il recuperam dupa cateva ore- face mare taraboi si acum daca plecam dimineata la serviciu- a incercat sotul meu fara succes sa-l faca sa inteleaga ca ttrebuie sa mergfem dimineata la munca, iar el trebuie sa stea cu bunica pana ne intoarcem (si pe ea o iubeste foarte mult, se joaca super impreuna...nici nu pot sa ma gandesc cum s-ar comporta sa ramana singur cu niste straini...). Asta este, o sa fie o perioada mai grea, sper sa o trecem cat mai repede
BAFTA tuturor boboceilor care intra in primul an de gradinita, cat si celor deja "cu experienta"
Camelia, Sebastian si Stefania
Iulia P. spune:
Buna fetelor,
Ma scuzati ca intru rar si va scriu si mai rar. Ma gandesc insa la voi si imi fac timp uneori sa vin sa vad ce mai faceti.
Ce sa va spun despre noi? Am fost intr-o mini-vacanta pentru reincarcarea bateriilor (vedeti link pentru poze mai jos).
Vacanta 2007:
http://www.flickr.com/gp/22874599@N00/xyXG7E
Thomas este deja baiat mare. Ne uimeste (asa cum fac si copilasii vostri), in fiecare zi, cu remarci foarte mature pentru varsta lui. De la 1 septembrie intra in grupa mare la gradinita, iar anul viitor speram sa inceapa primul an pregatitor pentru scoala.
Micutul nostru David creste pe zi ce trece. Nu merge inca si nici nu are nici un dintisor in gurita, dar iti topeste inima cu zambete superbe, iar cand se uita la tine cu ochisorii cei albastri... Este foarte voinic (deja 12 kg la 9 luni) si inalt (in mod sigur isi va intrece fratele in inaltime).
David a fost botezat pe 7 iulie (vezi link mai jos).
http://www.flickr.com/gp/22874599@N00/4gsaw7
Pupici pentru toti copilasii frumosi si mamicile extraordinare.
Iulia P., Thomas Anthony (16 iunie 2004) si David William (14 noiembrie 2006)
Our freedom starts with the prison we choose...
Nous sommes peut-être devenus aveugles et nous ne voulons pas le...voir.
http://www.flickr.com/gp/22874599@N00/S045t5
Irinel spune:
Fetele eu stau acasa deocamdata intr-adevar. Dar pe Danut continui sa il duc la gradi, nu l-am oprit niciodata. Doar ca il duc doar vreo 3 ore de la 8:30 la 11:30 si il iau si doarme acasa. E mult mai bine decat la inceputul anului, dar dormim tot in trei ca sa se simta el in siguranta si inainte de a se culca zice ca vine cineva, il linistesc si e ok. E mult mai linistit, se culca linistit, nu protesteaza, nu se mai lupta cu somnul nici seara, nici la pranz. Dar a ramas cu nesiguranta asta, probabil si datorita perioadelor destul de lungute cand mami nu a fost langa el pentru ca era in spital si el nu stia exact ce se intampla si cand (sau poate daca) mami vine acasa... Cred ca asta e problema lui si de-asta plangea toata dupa-amiaza, caci altfel lui chiar ii place la gradinita asta. Ieri cand l-am luat mi-a spus sa vin azi dupa ce doarme ca vrea sa mai stea cu copiii. Asta a fost primul imbold cand m-am dus, apoi s-a razgandit, ca el vrea sa vina mami repede. Acum nu plange la gradi, dar stie ca il iau repede. Problema era cand dupa-amiaza incepeau primii parinti sa isi ia copiii si el isi aducea aminte probabil de frica lui, daca mami si tati nu apar intr-o zi. Zilele astea vreau sa sun si sa incerc din nou sa il programez la un consilier. Am senzatia ca e si mult prea dependent de mine. Poate imi spuneti si mie cum sunt ai vostri, poate e si varsta, nu stiu. Dar el vrea sa faca totul cu mine. Cand era de un an si ceva era tare independent si ii placea tare mult sa stea cu tati. Acum, mai sta de nevoie si se joaca si cu el, dar daca se poate sa stau eu langa el e cel mai fericit. Chiar si la locul de joaca, aseara m-a pus sa ma dau si pe tobogan cu el. Cu copiii se joaca dar uneori parca tot cu mine prefera sa stea. Cineva mi-a zis ca nu e normal si ca e bine sa il duc la consiliere, ca a avut astfel de copii si au avut rezultate foarte bune cu consilierea.
Cami, voi n-ati putea sa il duceti treptat la gradi? Adica 2-3 ore la inceput... Eu am sentimentul ca ajuta, altfel sunt tare speriati ca nu mai vin parintii...
Nico, imi pare rau ca n-ati primit imprumutul.
Lili se duce azi cu Sebi la spital sa faca un CT Scan la capsor, pediatrul a zis ca intr-adevar fontanela e aproape inchisa si ca e cam repede. Lili a citit mult pe internet, si nu era chiar asa de speriata, zicea ca s-ar putea sa fie nevoie de operatie, dar nu e o operatie foarte grea, e mai mult o operatie de cozmetizare a capsorului pentru ca creierasul neavand loc sa se dezvolte in partea unde se dezvolta normal, se extinde in alte directii si capsorul se deformeaza. Deci nu e o problema pt creier ci pentru forma capsorului. Insa Sebi a tot fost racit, a tot tusit din ce in ce mai rau si Lili e ingrijorata, a ajuns cu el si la spital, i-au facut niste teste si doctorul a zis ca i se pare ca vede ceva la un plaman, ca ar fi un inceput de pneumonie, asa ca acum e pe antibiotic. Sper sa se faca bine repede, ca Lili saracuta cred ca e rupta de oboseala si ingrijorata. Biancuta a facut si ea o infectie la urechiusa, ca sa fie tacamul complet.
Pupici la toate
Sa ne rugam pentru Sonia si sa o ajutam!
Stefanel are o sansa la o viata normala
Bebe Darius vrea sa traiasca
Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria
anacami spune:
Uff, Irinel, ce rau imi pare ca Lili are atatea probleme! am credinta ca se vor rezolva cat mai repede.
La fel si la tine, se pare ca problema emotionala a lui Danut este spre vindecare. Cu dormitul, nu cred ca este vreo problema. Uite, Sebi nu a trecut prin ce a trecut el si a ajuns si el sa doarma cu unul dintre noi (nu poate cu amandoi, ca lui ii trebuie spatiu, desi patul nostru matrimonial este destul de mare).
Pana la 1 an jumatate- doi ani a dormit singurel (de pe la 3 luni chiar singur in camera); dupa, l-a luat mamaia la ea- ca este iarna, ca ii este mai usor dimineata, sa nu se mai trezeasca daca facem noi zgomot cand plecam la serviciu,etc.etc...).
Acum trebuie sa doarma unul cu el, ne cauta prin somn cu piciorul, se orienteaza dupa noi ca dupa soare (vedem cum "pipaie" cu piciorul si nu se opreste pana nu da de noi; cand ne-a "detectat" pica din nou in somn profund . Intr-o noapte m-am dus la baie (ca acum merg mai des ) si a venit dupa mine la WC si ma tragea de camasa (era cu ochii aproape lipiti, mai ales ca daduse de lumina puternica..). Nu se intampla des, uneori ii spun (daca ma simte ca plec) ca revin in 5 minute ca trebuie sa fac pp - se pare ca ma intelege
Doctora noastra ne-a sfatuit sa-l lasam direct la program lung, desi si noi ne gandeam/gandim ca ar fi mai 'sanatoasa" o acomodare mai treptata...
Irina, tu cum te mai simti? Sotul tau?
Iulia, felicitari! imediat ma uit si la poze!chiar ca este dolofanel (Sebastian are acum vreo 15 kg la 1m)
Va pupam!!!
anacami spune:
aa,ref. la burtica. Se pare ca si bebelusa va fi la fel de agitata ca si big brother; burtica mea este intr-o agitatie continua, nu stiu ce face acolo-aerobic,fitness sau sarituri in piscina; cert este ca pana si la serviciu se poate vedea cu ochiul liber cum mi se muta burta, valuri-valuri.
As vrea sa mai merg macar si in septembrie la serviciu (pana la 33 sapt.), daca nu pana la jumatatea lui octombrie (35 sapt.). Eu ma simt tot "sprintena", desi tonajul meu este muuult peste cat ar trebui . Si mai am ceva timp pt. acumulari... Asta este, sanatosi sa fim (stiu ca nici prea mult kg in plus nu fac bine la sanatate...); cred ca o sa depasesc cu brio un surplus de 20 kg (cat am luat la Sebastian)
anacami spune:
Iulia, cu sau fara ochi albastri ()- ai doi baieti superbi; mi se pare ca seamana destul de bine, facand abstractie de culoarea ochilor. Felicitari!!!
Apropo, cred ca Sebastian ar fi fost in extaz la o plimbare cu Thomas (inca este innebunit dupa el, are o colectie maricica, desi dupa el inca nu suficienta: cai ferate, depou, triaj, peste 10 locomotive electrice- pe langa altele simple...;). Ieri i-am luat-o pe Emily pt. a-l face sa ne lase sa il tundem (cica 'promisiunea este promisiune si nu a acceptat pana nu a vazut cutia ). Astazi a inceput sa urle cand am venit de la serviciu fara Spencer- cica ne-ar fi spus ieri ca nu il are si il vrea si pe asta (parea f.f.f.f dezamagit )
Astept cu nerabdare vesti de la Irinusha!!! sper ca au avut un botez f. frumos,la fel si concediul in Romania! imi inchipui ca Amelie a crescut si ea f. mult, s-a schimbat binisor de la ultimele poze (ca trasaturi de nou-nascut)...
Lili_B spune:
Buna fetelor,
Va multumesc ca v-ati gindit la noi. Nu am mai intrat pe forum de ceva vreme, am trecut printr-o perioada nasoala cu Sebisor. A facut infectie la ochi, apoi rozeola, apoi infectia la ochi a reaparut, apoi raceala si pina la urma, dupa cum v-a spus si Irinel, pneumonie. Astazi am fost de am facut si CT scan la cap, dar rezultatul il vom avea numai peste o saptamina. Zicea Diana la un moment dat ca inchiderea prematura a fontanelei poate fi rezultaul unei boli foarte rare, craniostenoza. Ei bine, se pare ca Sebi e unul din cazurile alea rare, dar numai cind vom avea rezultatul vom sti sigur.
Irinel, multumesc ca le-ai spus tu la fete despre Sebi.
Va pup si sper ca zilele urmatoare sa ne mai linistim si noi si sa intru mai des pe aici.
tnicoleta spune:
Irinel Ma bucur sa aud ca Danut este mai bine. Si Bianca vrea sastea mult cu mine, sa ne jucam, sa face treaba. Se joaca cu ceilalti copii dar tot dupa mine striga sa ma duc si eu sa ma joc cu ei. La voi e ceva specil.
Lili Sanatate lui Sebi si tie multa putere.
Cami Si eu tot treptat o sa o duc pe Bia la gradi. Daca il lasi din prima la program lung va fi mai greu, mai ales ca va fi grupa de incepatori si va fi un concert in toata regula. pe burtica
Iulia Sa va fie de bine vacanta. Baietii sunt frumosi foc.
Nicoleta si Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
DianaR spune:
Salutare. E vara pe trecuta asa ca imi mai ies din amorteala si intru si pe aici...
Lili, iti tin pumnii sa nu fie cazul de operatie... Multa sanatate lui Sebisor si Biencutei si tie multa putere! Te imbratisez cu drag, veti trece peste greutati!
Irinel, inca un pupic si o imbratisare de la mine!
Cami, mai un pic si iese Stefania! Ce fain! Ai emotii cu gradi vad, si eu, ne-am hotarat si l-am inscris la aceeasi gradi cu un prietenut de-al lui. E la program scurt, el a avut deja o experieneta traumatizanta cu program lung la cresa, a fost horror, si nu vreau s-o repet. Asa ca te sfatuiesc s-o luati cu incetutul, se va cere el la culcare cu ceilalti copii.
Ioana (bebebeca) a scris la subiectul cu vacanta in Turcia se simt f bine la Ela in Antalya si sunt f incantati de hotel.
Irinusha, v-ati intors? Cum a fost botezul? Poze?????
Mona, cate peripetii.... Cum a ramas pana la urma! Nu ma mai satur sa-ti admir fetele!
Nicoleta, imi pare rau ca nu ati reusit sa luati terenul... Dar e undeva acolo locusorul vostru va asteapta sa-l gasiti!
Despre noi putin... Sa ma laud, Vladut merge de vreo 2 sapatamani pe bicicleta fara roti ajutatoare. Baiat mare are mama... Timeea creste si e tot mai dragalasa, e muuuult mai incapatanata ca frate-su si daca nu-i faci pe plac.... au, au ce scandal. E si f ambitioasa si mai avantata ca frate-su, nu mai pot s-o tin in loc, se catara peste tot, pleaca incotro vede cu ochii la plimbare. Sunt un deliciu impreuna, chitaie si chiuie cand se vad sau cand se aud, se pupa, se imita... Ce face frate-su face si Timeea, iar Vladut o apara si o iubeste, bine ca apoi ii ia jucariile si-i mai si trage una frateste dupa ceafa daca il enerveaza...
Ne pregatim sa mergem in vacanta, 12 zile in Antalya, plecam pe 8 din Bucuresti si ne intoarcem pe Timisoara cu avionul. Am emotii ca mergem cu trenul la Bucuresti, cu vagonul de dormit, v-a fi o adevarata epopee, dar asta e... Orarul de zbor e destul de naspa, va trebui sa fim la 5 dimineata in aeroport la dus, de asta vom sta o zi si o noapte in Bucuresti la nasa sotului.
Ohoho, cat am scris, sa ne mai si oprim. Va pup dulce pe toate cu piticii din dotare!
Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
Filmulete
tnicoleta spune:
Buna fetele
Diana Concediu placut si drum fara peripetii. Cred ca sunt foarte dragalasi piticii impreuna. amandorura.
Noi progresam cu santierul de acasa. A izolat Cata un perete aseara si mai are unul. Patut inca nu am gasit, sper sa il gasesc pana o aduc acasa pt ca i-am promis o surpriza. Am mai fost inca o data la banci de dim., mare lucru de bani nu luam pentru ca avem salariile declarate foarte mici. Asa ca ramane sa vorbim cu vanzatorul daca e dispus sa ne mai astepte 3 luni, timp in care sa vorbim sa ne treaca salariile reale in cartea de munca si astfel sa putem lua mai multi bani.
Si daca tot strigam prezenta Laureta, Mephala30, Nally, Madutza voi ce mai faceti?
Mai stiti ceva de Mamaleone si Madisor ?
si fug la lucru
Nicoleta si Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)