mancarica indiana

mancarica indiana | Autor: mnarcisa

Link direct la acest mesaj

Voi stiti ceva retete intiene.
Sunt inebunita dupa mancarurile lor dar nu prea stiu cum sa le fac.
Mai cumpar de la Mega diverse borcave cu sosuri pentru pui sau miel si ies foarte bune, dar as vrea sa mai incerc si alt ceva (la care sa "muncesc" mai mult)


Narcis George si Narcisa

"Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."

http://pg.photos.yahoo.com/ph/smnarci2000/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

buna ai incercat pe google?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Exista enorm de multe retete de mincare indiana, eu gatesc cam o data pe sapt/la 2 sapt. in functie de cum stau cu timplu. Gatesc numai retete vegetariene ptr ca noi sintem vegetarieni. Nu stiu exact ce te-ar interesa, eu gatesc curry-uri de legume diverse, orez biryani, orez cu conopida, dal (mincare de linte), supa de linte etc. Imi place sa incerc retete noi, pe care le iau de pe net,
Trebuie insa sa stii ca secretul unei bune mincaruri indiene sta in condimente si in respectarea retetelor.
Daca te intereseaza ceva in mod special,spune, ma bucur sa-ti fiu de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mnarcisa spune:

Ramona stii cum se fac chitelutele de ceapa? ca eu sunt inebuinita dupa ele. Si curry de legume este foarte bum (si pe care nu stiu cun sa il fac :()
Si mie imi place sa incerc tot felul de "ciudatenii" cum ar zice cei fideli bucatariei romanesti si chiar am ajuns sa nu mai fac mancaruri de ale noastre decat foarte rar. In tot ar fi cea italiana dar acum am descoperito pe cea indiana si sunt inebunita dupa aromele lor.

Poti sa imi zici de undse as putea sa fac rost si de alte condimente in afara de cury pudra care se gaseste la orice magazin (sunt convinsa ca au mult mai multe condimente)


Narcis George si Narcisa

"Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."

http://pg.photos.yahoo.com/ph/smnarci2000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Narcisa, uite un link cu mancare indiana:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=76664

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

quote:
Initial creeata de mnarcisa
Mai cumpar de la Mega diverse borcave cu sosuri pentru pui sau miel si ies foarte bune, dar as vrea sa mai incerc si alt ceva (la care sa "muncesc" mai mult)





de la care Mega le cumperi? ca eu n-am mai gasit in ultima vreme, de fapt doar o data am cumparat de la un magazin din dr taberei, in celelalte (tineretului, oltenitei, iancului) n-am gasit sosuri si condimente indiene (condimentele de la koh-i-noor erau super)

multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Narcisa, eu chiftele de ceapa nu am facut, insa daca te intereseaza, deseara am sa postez din retetele pe care la fac eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mnarcisa spune:

Oana eu am gasit la mega in titan (este cel mai aproape de mine) dar acum nu as putea sa iti zic cum se numesc, dar cum ajung acasa ma uit pe borcanele care le mai am si iti zic. Este adevarat ca intr-o perioada nu s-au gasit de nici un fel, dar acum au inceput sa aduca din nou. Le gasesti langa sosurile chinezesti si "specialitatile arabesti" (cel putin asa e la mine)


Ramona sigur ca vreau. Poate ai ceva si cu naut ca tocmai am cumparat o punga.

Narcis George si Narcisa

"Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."

http://pg.photos.yahoo.com/ph/smnarci2000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Mincarea asta am facut-o nu demult. Noua ne-a p;lacut f mult, este usoara si racoritoare

Curry de conopida

Ai nevoie de
2 linguri ulei de masline
2 cepe mari taiate marunt
2 linguri de ghimbir curatat de coaja si tocat marunt
2 lg de curry (praf)
1-2 catei de usturoi zdrobiti
2 capatini de conopida de marime medie
1 ceasca de rosii cojite, taiate cuburi
1 ceasca iaurt simplu
1/2 ceasca de coriandru tocat (merge si patrunjel)
sare dupa gust

Se incalzeste uleiul, se adauga ceapa si ghimbirul, se soteaza citeva minute, se adauga praful de curry si usturoiul, apoi conopida, rosiile, iaurtul, sarea, coriandrul, amestecindu-se bine.Se aduce la pct de fierbere, iaurtul se va inchega, se acopera, se reduce focul si se lasa la fiert pina se inmoaia conopida.
Se serveste cu orez (basmati, evident) sau piine naan.

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

ramona,


ghimbir este cumva ginger??

merci am conopida fac retzeta ta.

narcisa
mai tirziu pot da shi eu o retzeta pe care o prepar,daca deja nu o ai.

curry masala


monica mami de printz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Eu am vazut-o pe Rachel Ray gatind pt. unul din invitatii ei ceva indian cu legume, curry si orez si asa am gatit prima oara mancarica indiana, uite un link aici cu reteta respectiva : http://www.rachaelrayshow.com/?q=recipes/vegetable-curry .
Invitatul era vegetarian, eu am adaugat niste carne tocata.
Si ca tot am cumparat curry paste am mai gatit si reteta de o dau pe borcan:
1 lg. ulei
1 ceapa tocata
70g -1/4borcan de curry paste (borcanul are dimensiuni normale)
300g piept de pui tocat cubuletze
200g rosii proaspete sau la conserva, maruntite
1lg pasta de rosii (eu am sarit peste, ca nu-mi place cea din comert)
100 ml apa
optional coriandru proaspat
Se prajeste putin ceapa in ulei , apoi se adauga pasta de curry si puiul cateva minute, apoi rosiile, pasta si apa si se lasa la foc mic pt. 20 min.. Se serveste cu orez si coriandru tocat deasupra (optional).


anca

Mergi la inceput