clasa de mijloc

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by carina

quote:
Originally posted by b.nica

quote:
Originally posted by capcaunul

Romania are o clasa de mijloc sau o clasa de sclavi ai bancilor?
In ultimele 12 luni s-a dublat valoarea cumulata a creditelor pe termen lung: www.evz.ro/article.php?artid=317538" target="_blank">"Noul sport national: creditmania".

capcaunule,se pare ca ai dreptate,eu care ma situez peste clasa de mijloc nu as face credit la o banca decat "in extremis".dar vorbim oare despre oamenii care se iau dupa mirajul unui trai mai bun dupa modelul american?
atunci, pe langa analiza fenomenului, trebuie sa gasim modalitatea de a educa populatia saraca care plateste dublu un produs
din nestiinta si din dorinta de a creea impresia unui trai mai bun.
de fapt iata ce va provoc sa-mi raspundeti:este mai importanta senzatia de a avea ceea ce vi se pare imposibil de obtinut sau realitatea platii acestui vis implinit la pret dublu,cel putin.

Curiozitate personala: daca nu faci credit la banca, cum reusesti sa strangi banii (zeci/ sute de mii de euro) sa iti cumperi o casa/ apartament?
Mie mi se pare doar ca avem o clasa de mijloc mai saraca decat cea din tarile mai dezvoltate.
Creditarea este insa un instrument foarte util dar trebuie folosit cu cap. Eu am credit pentru casa, dar el reprezinta intradevar doar o treime din venitul familiei, iar treimea respectiva reprezinta de cateva ori salariul mediu din Romania. Una e treimea noastra si alta ar fi situatia cand familia mea ar castiga 6 milioane si 2 le-as da pe credit.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

draga carina pt. constructia unei case se pare ca merita daca luam in calcul preturile care urca in ritm geometric.asta daca ai stabilit rata fixa de la inceput!
in aceste conditii as risca si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Tocmai am citit un articol intr-o revista despre Raicu. Se pare ca in ochii celui care a scris articolul , raicu apartine clasei de mijloc...mdaaa, si Columbeanu la fel.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu recunosc ca sint din clasa de mijloc cu o gramada de datorii la banci si nu numai. Numai ca nu sint datorii pentru produse ci pentru apartament, iar faptul ca am putut face credit a fost un lucru foarte bun. O dovada ca exista clasa de mijloc si p'acilea

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai Xio, ea chiar e din clasa de mijloc. Am citit si eu un articol despre ea (daca n-o fi chiar acelasi citit si de tine) in care se spunea ca excursiile in strainatate reprezinta un efort financiar pentru ea.
Zau asa, la un venit lunar de pana in 5000 EUR tu crezi ca cineva face parte din high-class?

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:

eu nu am criticat ideea de credit la banca,eu am criticat tendinta de a risca mai mult decat iti poti permite.
nerabdarea poate fi distrugatoare!
vina nu este a bietilor oameni doritori de trai decent,ci a guvernantilor care nu reprezinta interesul lor ci al celor pe care ii servesc.sunt tampiti(scuzati epitetul!),pt. ca se spune de mult ca numai intr-o tara bogata sunt oameni cu adevarat bogati!

Despre ce tendinta de a risca vorbesti? Bancile nu iti dau credit mai mult de nu stiu cint la suta din salariu, ar trebui sa nu poata nimeni sa ia credit mai mult decit isi poate permite.

Si oricum, de ce sint de vina guvernantii?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai , Adina , eu sunt din clasa de mijloc , prietenii mei la fel. Clasa asta se intinde mult , dar in nici un caz nu spui despre o vedeta de televiziune care castiga bani din reclame doar cat sa traiasca mai mult decat decent , care castiga bani din contractele cu televiziunea ca e din clasa de mijloc.
Citind articolul acela m-am scarbit din nou de presa de scandal care din cauza ca biata Raicu nu a mer pe Coasta de Azur ci in alt loc cu Tudor a tras concluzia ca "saracii " de ei , nu au bani . Sa fim seriosi , ca isi trage 3 pictoriale si isi scoate banii de o excursie.
Mai vroiam sa spun ceva dar am uitat

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by sirimie

quote:

eu nu am criticat ideea de credit la banca,eu am criticat tendinta de a risca mai mult decat iti poti permite.
nerabdarea poate fi distrugatoare!
vina nu este a bietilor oameni doritori de trai decent,ci a guvernantilor care nu reprezinta interesul lor ci al celor pe care ii servesc.sunt tampiti(scuzati epitetul!),pt. ca se spune de mult ca numai intr-o tara bogata sunt oameni cu adevarat bogati!

Despre ce tendinta de a risca vorbesti? Bancile nu iti dau credit mai mult de nu stiu cint la suta din salariu, ar trebui sa nu poata nimeni sa ia credit mai mult decit isi poate permite.

Si oricum, de ce sint de vina guvernantii?

vorbesc de salariile care sunt de mizerie(cele date de bugetul guvernului)si din care de abia mai ai din ce manca dupa ce iti platesti facturile obisnuite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
vorbesc de salariile care sunt de mizerie(cele date de bugetul guvernului)si din care de abia mai ai din ce manca dupa ce iti platesti facturile obisnuite.

pai daca sint > 1 mil bugetari...daca reduce personalul la juma vor creste salariile de 3 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Adevarul este ca e o mare diferenta intre ceea ce se numeste 'clasa de mijloc' in Romania si ceea ce este 'clasa de mijloc' in tarile mai 'bogate'.
La noi, cei din clasa de mijloc sunt cei cu venituri nu cu mult peste medie, care-si permit o rata la casa si la masina, care cresc un copil sau maxim 2 , care-si permit o vacanta sau 2 pe an si cateva week-end-uri la munte sau la mare si care, dupa ce platesc ratele si celelalte in casa se gandesc si multumesc lui Dumnezeu pentru sanatatea lor si a copiilor. Din pacate, echilibrul asta este foarte fragil si se poate da repede peste cap de orice lucru, o boala mai grea, unul din parteneri isi pierde slujba, copilul are probleme, etc.
Asta fiindca sunt foarte putini cei care, pe langa ratele clasice la masina si casa, platesc si asigurari private de sanatate, burse de studii la copii, pensii private pentru ei, si mai putini sunt cei care mai au de unde sa mai si puna un ban deoparte pentru zile negre.
'Clasa de mijloc' din tarile mai bogate isi permite o casa cu curticica si gardulet alb, nu un apartament de 50mp, au 2 sau 3 masini, pentru fiecare membru a familiei, au asigurari de sanatate , copiii sunt trimisi fara probleme la colegiu , asigurarile de orice fel sunt un 'must', vacantele nu lasa niciodata o gaura in buget iar prin conturile lor se gasesc intotdeauna ceva banuti pusi deoparte.
Plus ca mai au si o resedinta de vacanta printr-un loc mai putin umblat si timp mai mult pentru hobby-uri.
Cam astea ar fi diferentele principale.
Tinand cont de faptul ca si in Romania a mai crescut nivelul de trai, speram insa sa mai crestem si noi putin la capitolul 'ce ne permitem' ...fara sa ne indatoram ca nebunii si fara sa ne apucam sa tranzactionam terenuri

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput