Rana de la gat
Buna la toata lumea,
nu stiu daca s-a mai discutat, dar as vrea sa ma ajutati si pe mine. Am un bebelus de aproape 2 luni si are aproape rana la gat, de la cutele de grasime. Cum ati rezolvat voi problema?
Eu il clatesc mereu, dar nu reusesc sa il fac sa stea cu gatul mai "deschis" ca sa stea la aer.
Multumim si va dorim sanatate,
Dani si Cristinel
Raspunsuri
mmireille spune:
Si al meu are 2 luni si are aceeasi problema.Ca si cum i s-au dus mai multe straturi de piele jos.Nu stiu nici eu cum ii vor trece , dar il dau cu o crema si sper sa obtinem rezultate.Ii fac si eu baie zilnic si-l sterg bine in acea zona , dar....Sper sa o scoatem la capat amindoua.
mmireille
www.babiesonline.com/babies/f/familiamea
Cary spune:
Sper sa va ajute mult metoda mea.
BB are 3 luni, e foarte grasut si la fel ca si in cazurile voastre se faceau acele rani,din cauza pliurilor de grasime care se tot frecau intre ele si odata cu caldura si transpiratia faceau acele rani.
Dupa fiecare baie il ungeam cu ulei pentru copii si ranile au disparut.
Daca problema se rezolva atunci faceti aceasta ungere o data la 2 zile.
Multa sanatate!
ruxij spune:
Noi am folosit aceeasi crema pe care o foloseam si la funduletz, sa nu se irite. Crema cu oxid de zinc, aici se numeste Desitin si e f. bun. Daca locuiesti in Ro, intreaba la farmacie de o crema cu ZnO pentru iritatzii la bb.
Ruxi
lala spune:
exoderil - unguent recomandat de dermatolog, se aplica in strat foarte subtire o singura data pe zi timp de 3-4 saptamani.
Deoarece zona este foarte sensibilia pediatra ne-a recomandat spalarea saptamanala cu permanganat de potasiu (cateva granule dizolvate in apa pana cand aceasta devine roz ca apa de trandafiri) pentru a preintampina eventuale infectii.
joxy spune:
fata mea a facut acelasi lucru.. si am scapat dupa ce am citit aici un sfat.. dat de nu mai stiu cine... Nidoflor in strat foarte subtire.
Cu respect,
Florin
Marianar spune:
Incearca unguentul Cutaden, contine oxid de zinc si e foarte bun. Eu il folosesc pentru orice iritatie si este eficient. Succes!
Pupici!
lexi spune:
Am incercat cu foarte mare succes o cremuta de galbenele de la Weleda, se numeste Calendula Baby Cream si o gasesti aici:
http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P12920&shouldPaginate=true
Dupa o singura folosire, s-au si cunoscut rezultatele (pozitive)!
ciufulici spune:
Dragi mamici. Din cate inteleg eu, bebe are niste rani sau niste bubite care s-au infectat si au devenit rani, ca e diferit.
Daca e vorba de niste bubite mici punctiforme rosii, aspre la pipait cand e pielea uscata, atunci vorbim de acea "sudamita" a sugarului data de transpiratie si de caldura excesiva, dar sa tinem cont si de faptul ca pielea sugarului de doua luni e si foarte grasa si trebuie ingrijita cu atentie.
In acest caz zona trebuie bine spalata, bine uscat si aplicat un strat fin de pudra cu sprosan cred ca ati auzit de ea daca locuiti in ro. Face minuni. Repet; pielea trebuie sa fie perfect uscata si apoi aplicati pudra.
Daca vorbim de "rani" medical, vorbim de plaga infectata care e cu totul altceva si asta trebuie vazuta de medicul dermatolog ca, probabil a aparut un microb ceva acolo in zona cu pricina. Nu va apucati si dati copiii cu tot felul de creme fara recomandarea medicului mai ales ca la sugari nici nu prea se recomanda folosirea cremelor decat in cazuri extreme.
Imbracati copilul lejer fara frica, aerisire cat mai mult chiar aer conditionat sau ventilatot, stati cu copilul afara la aer cu zona respectiva cat mai mult expusa. Doamne ajuta.
Ciufulici