Obezitatea se ia ????
Raspunsuri - Pagina 2
Ira spune:
Este vorba de obezitate ca si modus vivendi, bineinteles ca e contagios. E normal sa te ingrasi cand partenerul tau are mintea preocupata numai de mancare si traieste in frigider, gateste zilnic bombe calorice, se inconjoara de bunatati si rontaie cate ceva in permanenta.
De cate ori merg in oras sau la piscina si vad un copil gras (obezi nu mi-a fost inca dat sa vad aici) si apoi apar si parintii in peisaj, nu pot sa nu remarc faptul ca mancatul exagerat este un concept asimilabil in grup. Toti sunt grasi. Si apoi mai e si celalalt fenomen, din categori "cin' se-aseamana se-aduna", oare un obez ar putea intelege o persoana care traieste cu o cafea si 2 biscuiti pe zi ?
Pt mine de exemplu ar fi obositor sa am un prieten care tot timpul sa rontaie, sa-si scormone in pachetele de mancare, sa vrea la restaurant in loc de cinema si a carei filosofie de viata sa-i treaca prin stomac.
Tocmai din aceasta cauza in reusita unei cure de slabire este enorm de importanta participarea partenerului, sustinerea si incurajarile lui. Cine ar putea tine o dieta pe termen lung cu un sot care mananca seara cea mai consistenta masa, care umple locuinta de mirosuri imbietoare
si care nu empatizeaza cu partenera in suferintele ei ?
iuliana_2007 spune:
Ai mare dreptate Ira.
Uite ca la asta nu m-am gandit dar e bine ca te-ai gandit tu.Eu priveam lucrurile din alr ansamblu.
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."
poze
wonderful spune:
quote:
Originally posted by mira_mAr fi super asa sa preluam greutatea celor cu care ne vedem! Ne-am face doar prieteni slabi si viata ar fi roz.
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami&minunea mea
( mai 2004)
AM T'EI ANI!!!!!!!!!
Sau am ramane singuri ca n-ar mai veni nici samanta de om cu mintea intrega sa ne vada.Cred ca n-ar mai da nici tel.;Daca se ia prin satelit?s-ar intreba ei.
corinadana spune:
Da! se mosteneste genetic. Uitati va la mame robuste ca sa nu scriu grase ce copii au!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Victoria spune:
Bineinteles ca e vorba de stilul de viatza...Dar una e sa scrii" unele persoane tind sa adopte obiceiurile alimentare ale celor din jur" - fasss, mare chestie, nimik interesant...si alta e sa scrii" obezitatea e contagioasa!!!!"
" contagious disease is an infectious disease that is capable of being transmitted from one person or species to another. Contagious diseases are often spread through direct contact with an individual, contact with the bodily fluids of infected individuals, or with objects that the infected individual has contaminated."
Deci, te pupi cu grasu'sau imprumuti un creion...iei sunka, nu?![]()
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
wonderful spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Da! se mosteneste genetic. Uitati va la mame robuste ca sa nu scriu grase ce copii au!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Ca se poate transmite genetic,de acord,dar nu ca se ia ca gripa, ca atunci chiar ca nu mai iesi din casa.Poate asa vor americ. sa justifice si explice amploarea pe care a luat-o boala asta la ei.
wonderful spune:
Dar de ce sa ii judecam pe americ. ca si la noi vad tot mai multi tineri cu niste burti iesite din tricouri.Eu cand am sugerat unei mama sa-si duca baiatul-era elev de al meu-la un nutritionist-avea peste 90 kg la 1,50m-a zambit si a spus ca nu crede ca e cazul.Mai poti sa spui ceva?
ocebine spune:
quote:
Originally posted by Victoria
Deci, te pupi cu grasu'sau imprumuti un creion...iei sunka, nu?
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
Deci cine se pupa cu mine?

Articolul scria ca este "socially contagious" deci nu contagios in adevaratul sens al cuvintului...aici originalul http://news.independent.co.uk/health/article2802621.ece
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
Oana_B spune:
"Contagios" e interpretarea presei (l-am mai gasit si pe yahoo) ca in articolul din New England Journal nu e disease ci social network, cum zicea cineva mai sus nu se ia obezitatea ci obiceiurile proaste:))
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love
pink!
Annie80 spune:
...parca este si o boala, a nush carei glande unde asimilezi si apa...
dar dak partenerul meu/ prietenii/familia se indoapa non-stop si mie nu imi vine a manca nimik in plus de 3 cafele s 2 biscuiti?? tot contagios este??/ nu cred caci depinde de vointa fiecaruia
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!

&minunea mea
( mai 2004)