Carnea din America
Am ales sa deschid acest subiect deoarece nu-mi ies snitelele nu-mi ies chiftelele nu-mi ies perisoarele ardeii umpluti sarmalele...ca in Romania. Si m-am gindit, logic , ca e de vina carnea.
Voi aveti asa probleme? Sinteti multumiti de aceste mincaruri cum va ies? Snitelele sint foarte tari.Nu sint fragede ca-n Romania.Voi de unde cumparati carnea pentru snitele sau cum procedati pentru chiftele si sarmale? Cumparati carne si o tocati voi sau cumparati carne tocata gata? Chiar nu am nimerit niciodata o carne de vita sau de porc buna din care sa fac snitele sa fie fragede. Cele mai bune imi ies alea de pui dar sotului meu de exemplu ii plac cele de porc si vita.Ca sa nu mai spun de sarmale si ardei umpluti care ies foarte tari si uscati asa.Si sa nu-mi spuneti ca nu am pus ce trebuie ..am pus dar nu ...nu sint multumita.
Numai bine,
Crisa
Cind nu ai ceea ce-ti place trebuie sa-ti placa ceea ce ai!!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
Raspunsuri
greieras spune:
Daca cumperi carne gata tocata aici, aisgura-te ca are si ceva grasime si daca ai posibilitatea mai da-o o data prin masina de tocat (la va face mai pufoase). Daca iei carne fara grasime adauga tu ceva slaninuta, sau bacon. Nu am incercat snitele din carne de porc sau vita, dar nici eu nu am avut intotdeauna noroc cu carnea. Uneori este frageda, alteori este tare. Cand faci chiftelele asigura-te ca pui si paine inmuiata in compozitie (le face mult mai pufoase) si eu mai rad si putin cartof pe razatoarea mica.
Cam atat stiu eu. Multi pupici.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Craciun 2006
Eva 2007
corinadana spune:
Crisa cred ca faci tu ceva gresit ca mie imi ies toate bune din cele ce le ai enumerat. Numai ca eu folosesc combinatie vitel + pui (tocate) sau porc cu pui, tocate.
Ardei, parerea mea, cauta si nu cumpara verzi. Mie aia nu mi ies buni nici umpluti nici copti. Ceilalti, rosii galbeni portocalii sunt super!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Ramona J spune:
Eu tocmai am facut din aia verzi si nu am fost incintata de ei. Inainte am cumparat unii cum erau in Romania, dar m-am zgircit si n-am mai vrut sa dau aproape $2 pe bucata, mai ales ca ai mei nici nu ii maninca. Dar astia verzi dau alt gust si nu am fost incintata.
Carnea tocata e prea slaba. La NY poti merge la magazinele chinezesti, nu stiu ce ai in zona ta. In Queens mergeam la unii unde imi alegeam carnea si o tocau ei pe loc.
In TX toata carnea tocata nu are suficienta grasime. Noroc ca am gasit si aici magazine de asiatici!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Alynutza spune:
Eu nu sunt din State si cat am fost acolo n-am avut ocazia sa gatesc decat carne de pui, dar am sa indraznesc sa-ti dau un sfat. Pentru ca snitelele sa-ti iasa fragede, taie carnea felii si tine-o de pe o zi pe alta in lapte. Dupa aceea le scoti, ori le clatesti cu putina apa, ori le usuci direct cu prosop de hartie, le bati, condimentezi, etc, reteta o stii in continuare. Foloseste muschi file (cotlet fara os) pentru snitzele, din pulpa nu ies asa bune. Cat despre carnea de vita, este tare in general, eu pregatesc snitele numai din carne de vitel si pe acelea le tin in lapte. Poti incerca totusi o combinatie pentru fragezit carnea: in blender amesteci unul sau doua fructe de kiwi (in functie de ce cantitate de carne ei) peste care pui o lingura de ulei de masline, vin si lapte. Marinezi carnea felii in acest amestec de pe o zi pe alta si sigur se va fragezi.
Gabbriela spune:
cauta macelari europene, unguresti romanesti, carnea la NY e totala daca sti de unde sa o iei.
Muncan iti recomand, eu comand de la el si imi trimite in california, ceafa de pork totala, carnatzi.
aredei unguresc verde, e bun pt ciulamale si sa dea gust ciorbitei, ardei gras galben, portocaliu si rosu sunt mai dulci si mai buni pt umplut sau copt.
Snitel de pork, taie carnea cam la un deget grosime, dupaia cresteaza pe contra fibrelor si bate carnea, condimenteaza si puneo la rece cateva ore, dupaia scoate si tavaleste normal prin ou si faina si in ulei de floarea soarelui ca e mai gustos zic eu.
PS: uleiul conteaza si el...
Piftele, evita albusul, si pune putin mai mult cartof.
Perisoarele la fel, evita albusul.
quote:
Initial creeata de CrisaS
Am ales sa deschid acest subiect deoarece nu-mi ies snitelele nu-mi ies chiftelele nu-mi ies perisoarele ardeii umpluti sarmalele...ca in Romania. Si m-am gindit, logic , ca e de vina carnea.
Voi aveti asa probleme? Sinteti multumiti de aceste mincaruri cum va ies? Snitelele sint foarte tari.Nu sint fragede ca-n Romania.Voi de unde cumparati carnea pentru snitele sau cum procedati pentru chiftele si sarmale? Cumparati carne si o tocati voi sau cumparati carne tocata gata? Chiar nu am nimerit niciodata o carne de vita sau de porc buna din care sa fac snitele sa fie fragede. Cele mai bune imi ies alea de pui dar sotului meu de exemplu ii plac cele de porc si vita.Ca sa nu mai spun de sarmale si ardei umpluti care ies foarte tari si uscati asa.Si sa nu-mi spuneti ca nu am pus ce trebuie ..am pus dar nu ...nu sint multumita.
Numai bine,
Crisa
Cind nu ai ceea ce-ti place trebuie sa-ti placa ceea ce ai!!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
CrisaS spune:
Da pai de la Muncan iau si de la magazine rusesti dar neh..hai sa zic snitzele de porc mai ies cum mai ies dar eu carne de vitel tinar nu am gasit . Sincera sa fiu nu am amestecat niciodata carne de pui cu carne de porc sau de vita , dar am sa incerc. E adevarat ca nu e prea grasa carnea si probabil de-aia imi ies uscate. Si vroiam sa va mai intreb ceva voi puneti ou in umplutura de sarmale/ardei umpluti?
Ca eu nu am auzit sincer. Acuma nici nu pot sa spun ca am facut de multe ori sarmale si ardei umpluti dar abia am citit pe net.Si mi-am adus aminte nu am mai fost de mult la polonezi in zona lor au niste mezeluriii mama mama dar nu am luat niciodata carne.
Multumesc pentru raspunsuri,
Crisa
Cind nu ai ceea ce-ti place trebuie sa-ti placa ceea ce ai!!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
Ramona J spune:
Eu pun ou.
Incearca la magazinele asiatice, carnea proaspata mi s-a parut mai buna decit la magazinele europene. Au intotdeauna si peste proaspat bun.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Alynutza spune:
La sarmale nu se pune ou, dar se framanta carnea cu apa (pui putina apa si framanti pana se mai ingroasa pasta, apoi repeti operatiunea, astfel inca sa fie carnea molicica). La chiftele se pune ou si cartof ras pe razatoarea mica si stors bine de zeama (cartoful le face pufoase si nu se pune apa deloc in compozitie), la ardei umpluti nu mai stiu ca n-am mai facut de un secol.
Mirrella spune:
Eu pun ou (cu albus cu tot) si la perisoare,si la sarmale si la ardei umpluti.Carnea trebuie sa aibe si ceva grasime,daca e prea slaba mai adaugi tu grasime.
M-am mirat cand am auzit de fragezirea cu kiwi,am incercat de curiozitate cu niste carne de vita,am lasat-o vreo 2 ore la rece cu kiwi pasat pe ea si am facut-o gratar.Am spalat-o inainte.Mi-a iesit super frageda carnea,merita incercat!
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
adriana spune:
Culmea ca mie aici mi-au iesi chiftelutele mai bine ca-n Romania, ma gandeam daca nu cumva trateaza carnea de vita cu ceva ca se fierbe usor, in 2 ore e facuta zob.
Puiul mi se pare si mie atos, fibros, trebuie sa iau de la Stop&Shop din acela organic ca sa fiu multumita.
Daca nu-ti place carnea de la Muncan, incearca cu carnea organica, se gaseste la magazinele mari..